flotte negle
SPONSORERET indhold

Olivenolie, vitamin B2 + 5 andre tips til flotte negle

Prøv med plejende olier og et mineraltilskud, hvis du vil have smukke negle på både hænder og fødder

Af: Charlotte Bech Foto: Getty
01. jun. 2017 | Sundhed | Hjemmet

▶ TAG HÅND- OG FODBAD  hånd- og fodbad om aftenen. Kom 5 dråber æterisk olie, f.eks. lavendelolie, bergamotteolie eller jasminolie i 1 spsk. olivenolie og hæld derefter blandingen ned i badevandet og rør rundt. Kom ikke den æteriske olie direkte i vandet.
▶ PLEJ MED OLIE. Efter fod- og håndbadet masserer du dine negle og neglebånd ind i olie og lader det virke om natten. Det styrker neglene og forebygger tørhed, skøre negle og flossede neglerødder. Salve, der indeholder mentol, kamfer eller eukalyptus virker bedst (fås på apoteket eller i Matas). Men du kan også bruge mandelolie, kokosolie, olivenolie, ricinus olie, sesamolie eller vaseline salve.
▶ KLIP neglene helt snorlige over, så du undgår indgroede negle.
▶ TAG MINERALTILSKUD. For at få sundere negle, kan det være fornuftigt at tage et komplekst mineraltilskud med mange mineraler i 3-6 måneder, f.eks. etmineralpulver med mineraler og sporstoffer bundet til frugtsyre. Det kan opløses i vand og er derfor let at optage. Drik 1 tsk. i et glas vand hver morgen efter morgenmaden.
▶ FÅ NOK VITAMIN B2, som er særligt vigtigt for neglene. Vitamin B2 er en antioxidant, der beskytter mod for tidlig aldring ved at beskytte cellerne mod skader. Vitamin B2 findes i gær, hvedekim, havregryn, nødder, mandler, mælk og ost samt i grøntsager og ris.
▶ TJEK OM DU MANGLER KISEL (silicium). Hvis man mangler kisel, kan det føre til, at neglene bliver flossede. Kisel stimulerer dannelsen af proteinerne kollagen og elastin, der er gavnlige for neglene. Kisel findes i fiberrig kost som gryn, hvedekim og bønner samt i grøntsager, f.eks. porre, agurk, salat, spinat, broccoli, løg, peberrod og blomkål. Du får det også i frugter, f.eks. banan, appelsin, mandarin, blomme, fersken og hyben.
▶ FORKÆL DIG SELV med et besøg hos en kosmetolog, som kan hjælpe med nedgroede negle og andre gener.

Anbefalet til dig