Doggystyle DR
Foto: DR Vi guider dig til de bedste DR-programmer lige nu. Prøv bl.a. Doggystyle.

6 DR-programmer, du skal se lige nu

Er du træt af Netflix, HBO og alle de andre streamingtjenester? Vi har udvalgt seks programmer, du skal se på DR.dk lige nu.

DR har længe været kendt for deres stærke dokumentarer, solide programmer og originale serier, der flere gange har fået international succes.

Og takket være den lettere omdiskuterede licens kan du se alle herlighederne helt gratis online - præcis når du har tid.

Men hvor skal du starte i DR’s efterhånden ret så store kartotek?

Vi giver dig løbende vores bedste anbefalinger til serier, dokumentarer og programmer, du skal fordybe dig i lige nu.

Prøv bl.a. serien om den forkælede storbypige Asta eller få et sjældent indblik i MØ’s vilde hverdag. Du kan også følge med i det anmelderroste, tyske drama Babylon Berlin, der tager dig med tilbage til efterkrigstidens pulserende storby.

LÆS OGSÅ: Nyt på Netflix og andre streamingtjenester i 2019: Her er de film og tv-serier, du skal se

Doggystyle

Doggystyle 2.jpg
Foto: DR

Siden SKAM har DR jagtet en ungdomssucces, der kan overtage førstepladsen. Flere har forsøgt, men få synes at have været så populære som Doggystyle, der ikke minder det mindste om sin norske forgænger, men som illustrerer et præcis lige så tidstypisk billede af dem, der er postgangen ældre end eleverne på Hartvig Nissen. Asta leder efter kærlighed og succes i storbyen, men kan ikke tjene penge nok på sin skuespillerdrøm til at blive siddende i sin Københavnerlejlighed. I manglen på bedre flytter hun derfor hjem til forældrene i provinsen, hvor skraldemanden ikke sorterer affald, og hvor alt er så forbandet proletarisk, når man egentlig havde udset sig et liv på den røde løber. Men er det i virkeligheden så slemt, når livet tager dig bagfra?

Se ’Doggystyle’ her.

Babylon Berlin

Babylon Berlin.jpg

Foto: BETA Film GmbH & Co.

Første Verdenskrig er afviklet, og Berlin er en pulserende efterkrigsby med skærende kontraster. På den ene side fester den kreative klasse, mens fattige kæmper for bedre liv og den politiske ekstremisme brænder. Kriminalassistent Gereon Rath er netop ankommet til Berlin, hvor han skal efterforske en afpresningssag, der dog viser sig at stikke langt dybere end først antaget, og som tvinger Rath og stenograf Charlotte Ritter til at tage et ekstra blik på deres liv.

Med afsnit, der runder en spillefilmslængde, er Babylon Berlin ikke blandt de mest tidstypiske serier, men den har alligevel høstet stor anerkendelse og er på rekordtid blevet en kæmpesucces. Det spås også, at serien, der har det største budget for en ikke-engelsksproget serie nogensinde, kommer til at sætte helt nye standarder for europæiske dramaer. Sæt god tid – og tålmodighed – af til denne visuelle perle.

Se ’Babylon Berlin’ her.

MØ for evigt

MØ.jpg
Foto: DR

DR har efterhånden fulgt en del stjerner med bag scenekanten. Dér, hvor bagsiden af succesen kan mærkes, og hvor det ikke altid er lige sjovt at være ham eller hende, alle kender. Og nu er turen kommet til MØ. Fra den ene dag til den anden er Karen fra Ubberød blevet en verdensstjerne. Alle synger med på megahittet ‘Lean On’, der bliver den mest streamede sang i verden, og arbejdet vælter ind hos MØ, der takker ja til alt. Imens er hendes psyke på vej på et sidespor, og inden hun ser sig om, rammes hun af stress. DR møder sangeren tre år senere og tager pulsen på livet som hele verdens musikerdarling i bedste dokumentar-stil.

Se ’MØ for evigt’ her.

Bedrag

Bedrag.jpg
Foto: DR

I januar skød DR tredje sæson af hitserien Bedrag i gang – og anmeldelserne har mildest talt været strålende. ”Den bedste sæson hidtil”, er vi blevet lovet, og serien har da også fået et helt andet udgangspunkt end der, hvor det hele startede i et noget trægt tempo. Politimanden Mads, juristen Claudia og direktøren Sander har alle haft deres exit, og i tredje sæson følger vi i stedet den storkriminelle Nicky og politimanden Alf, der lider af PTSD og har fået nyt job i politiets ekspertgruppe, Task Force Nørrebro. Desværre har livet det dog med sjældent at gå som planlagt.

Se ’Bedrag’ her.

Mit Hemmelige Match

Mit Hemmelige Match.jpg
Foto: DR

DR er efterhånden rykket i sværvægterklassen, når det kommer til reality og jagten på den store kærlighed. Seneste skud på stammen er ’Mit Hemmelige Match’, hvor ti udvalgte unge flytter sammen i et kollektiv uden at kende hinanden på forhånd. Imens de arbejder for gode førstehåndsindtryk og positive tanker, forsøger eksperter at spå, hvem der bliver venner, fjender og kærester ud fra de enkeltes personlighedstyper. Om projektet ender, som eksperterne spår, må du følge med for at se.

Se ’Mit Hemmelige Match’ her.

Yes No Maybe II

Yes no maybe.jpg
Foto: DR

Tinder-generationen stryges mod hårene i ungdomsserien ’Yes No Maybe’, hvor vi følger Mads’ tåkrummende jagt på kærligheden gennem dating-appen, der har lagt navn til seerhittet. Og nu er DR klar med anden sæson, hvor den kyniske seriedater fascineres af magiske Milla, midt imens han egentlig nyder det søde datingliv. Og hvad gør man så, når man måske har fundet den perfekte kvinde, hvis syn på kærligheden er lige så kontrastfyldt som ens eget? 

Anmelderne er enige: ’Yes No Maybe II’ er tidstypisk, tåkrummende og latterfremkaldende. Ikke mindst er den ekstremt seværdig – især for dig, der er en del af generation Tinder.

Se ’Yes No Maybe’ her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Guide og Lister