Sascha og Gustav bryllup under corona
Foto: Privat "Vi satsede på en ny dato i juli, men vi måtte igen rykke vores bryllup til den 15. august. Det var så nervepirrende," fortæller Sacha Lund Weismann om hende og Gustav Lund Weismanns bryllup.

"Det var først ugen inden, jeg troede på, at brylluppet ville ske"

Brylluppet var planlagt til punkt og prikke, da coronaen ramte og rykkede både dato og drømme. Men trods stress og bekymringer endte Sascha og Gustav Lund Weismann alligevel med at få deres drømmebryllup fyldt med fest, kærlighed og store mængder håndsprit.

Det var på stranden i Skagen den 9. november sidste år, at Gustav friede til Sascha, som han på det tidspunkt havde været sammen med i fire år. Og da Gustav havde fået sit ja, og den store diamantring befandt sig smukt på fingeren, gik bryllupsplanlægningen i gang. For Gustav er traditionel. Når man er blevet friet til, så skal festen holdes inden for et år.

– Vi besluttede hurtigt, at vi ville holde vores bryllup den 30. maj på Sølyst i Klampenborg. Gustavs forældre er også blevet gift der, og vi har begge utrolig mange barndomsminder fra området. Gustav havde faktisk allerede taget kontakt til Sølyst, inden han friede, så han vidste, hvilke datoer der var ledige, fortæller Sascha og griner.

LÆS OGSÅ: Sensommerbryllup: "Det stod ned i lårfede stråler, og det var helt perfekt"

Hun arbejder til daglig som pr-manager for L'Oréal og er vant til at planlægge events ned til mindste detalje, så det var helt naturligt for hende at stå for al planlægningen selv.

– Jeg gik med det samme i gang med excel-ark og callsheets. Jeg fik ret hurtigt et godt samarbejde op at køre med Sølyst, hvor både vielsen, middagen og festen skulle foregå. Det er et enormt smukt sted med store egetræer og kig til Øresund. Det føles, som om det er langt væk fra byen, og alligevel er det tæt på det hele.

Om brudeparret

sascha og gustav bryllup fakta.jpg

Sascha Lund Weismann, 28 år, er pr-manager for L'Oréal, og Gustav Erik Lund Weismann, 31 år, arbejder som Legal Counsel hos BLS Capital.

Bryllupsplaner på standby

Faktisk var der styr på al planlægning, da coronaen satte en stopper for det hele.

– Vi havde booket det hele: Blomster, mad, tøjet, kage og sendt de smukkeste save the date og invitationer ud. Vi blev enormt usikre på, hvad der skulle ske, og hvilke konsekvenser det ville få for os, fortæller Sascha. 

– Det var først, da vi nåede starten af april, at det gik op for os, at vi simpelthen ikke kunne holde vores bryllup den 30. maj. Det var så hårdt at indse. Vi havde knoklet med planlægningen og brugt rigtig mange penge. Særligt det med pengene var stressende. Vi vidste jo ikke, om vi kunne få dem tilbage eller udskyde vores køb og bookinger. Vi diskuterede meget, hvad vi skulle gøre. Skulle vi flytte datoen? Aflyse og spare pengene til en stor ferie?

sascha og gustav bryllup13.jpg

– Heldigvis hjalp Sølyst os med en ny dato, for på grund af corona var der mange andre brudepar, der rykkede deres fester til 2021, så der blev nogle datoer ledige, og vi slog til. Vi satsede på en ny dato i juli, men vi måtte igen rykke vores bryllup til den 15. august. Det var så nervepirrende. Det var først ugen inden, at jeg troede på, at det ville ske. Men det blev den dag. Den smukkeste og meget varme sommerdag.

Restriktioner og afsavn

Selvom Sascha og Gustav endelig fik lov at holde deres drømmebryllup, var det ikke helt uden restriktioner og ændringer i planerne. De 130 gæster måtte nemlig ikke spise middag i den store spisesal som planlagt på grund af afstandskravene. Derfor satte Sølyst et stort telt op ud i haven, hvor middagen skulle foregå.

– Der var håndsprit på alle bordene, og vores toastmaster måtte remse alle corona-restriktionerne op for gæsterne. Det er selvfølgelig ærgerligt at starte en fest med alt det, du ikke må, men vi måtte tage ansvar, og det blev en fantastisk fest alligevel. Det, der gjorde ondt, var, at vi måtte undvære nogle mennesker, som betyder meget for os. Min farfar er i risikogruppen, så han kunne kun være med til vielsen og receptionen, som blev holdt udenfor. Vi har også nogle gode venner i Hong Kong og Florida, som heller ikke kunne komme. Det var vi rigtig kede af.

Kjolerne

sascha og gustav bryllup2.jpg

Håndsyede knapper, franske blonder, og det pureste hvide silke. Alt forenet i et klassisk snit. Saschas brudekjole var skabt af kjoledesigner Jesper Høvring, der ved første møde ramte plet med Saschas drømme. Faktisk så meget, at han også fik æren af at lave den anden – og lidt mere dansevenlige – kjole til aftenens fest, der med sit høje slids og krystalbesatte sløjfe fik masser af opmærksomhed på dansegulvet.

Brylluppet

sascha og gustav bryllup9.jpg

Vielsen og talerne

Under en stor blomsterbue fyldt med brudeslør, bonderoser og liljekonvaller skulle Sascha og Gustav sige ja til hinanden. Det var parrets fælles veninde, der skulle stå for vielsestalen, og da ringene skulle på fingrene, var det deres gamle rektor fra Øregård Gymnasium, der stillede det store spørgsmål. I stedet for gamle salmesange stod Fredensborg Pigekor og sang Anne Linnet-klassikeren “En forårsdag”, der starter med ordene: ”Du ved det sikkert allerinderst inde, selvom jeg sjældent bruger store ord”. Ord som Gustav gentog i sin tale til Sascha.

– Jeg glemmer aldrig de ord. De passer perfekt på ham. Han er ikke typen, der kaster om sig med store komplimenter og følelser. Men jeg ved, hvad han føler. Ordene gjorde hans tale så fuldendt.

Ringene

I modsætning til andre fik Sascha og Gustav ikke to matchende vielsesringe. Saschas var lavet af hendes mors juveler og fyldt med en række diamanter. Gustavs derimod var hans elskede, afdøde morfars vielsesring. I ringen var hans bedsteforældres bryllupsdato indgraveret og nu også den 15. august. 

Festen

Under middagen blev der sprittet hænder, spist god mad, uddelt kys og kærlige ord. Og da klokken ramte tolv, var det blevet tid til brudevalsen, der endte ud i den jødiske cirkeldans for at markere Saschas jødiske baggrund. Festen varede til klokken fem om morgenen, og Sølyst blev for første gang tørlagt for øl.

Kagen

sascha og gustav bryllup8.jpg

Da Sascha og Gustav var inde i konditoriet La Glace for at bestille deres bryllupskage, fik de at vide af indehaver Marianne Stagntorn Kolos, at de ville få et langt og lykkeligt ægteskab. For da smagene i kagen skulle vælges, gik de ikke på kompromis. Sascha ville have lag med citroncreme, rabarber og mandelbunde, og Gustav ville have chokolade og hindbær. Og det fik de. To forskellige kager fordelt i fem etager og klassisk pyntet med marcipan og glasur.

Blomsterne 

Den store blomsterport og de mange borddekorationer og blomsteropsatser var alle lavet af Anne Katrine fra A Table Story. Temaet var tidløst og elegant. Klassiske liljekonvaller, brudeslør, jasminer og roser strålede om kap. Alle i hvide nuancer. Det var Gustav der på traditionel vis stod for brudebuketten. Den var alt, hvad Sascha drømte om og indeholdt de samme blomster, så det hele gik op i en højere enhed. Brudesløret gik igen overalt som et gennemgående tema og bandt det hele sammen. Også på save the date og invitationerne havde der siddet en lille kvist brudeslør. Og i lommen på Gustav, brudens far, svoger og svigerfar havde brudesløret også fundet vej. 

Brudepigerne

sascha og gustav bryllup11.jpg

Dagen inden brylluppet tjekkede Sascha ind på Skodsborg Kurhotel sammen med tre af sine bedste veninder, som skulle være brudepiger. De gjorde sig klar sammen, og i ens lyserøde kjoler, blomsterkranse på hovedet og med 10 centimeter høje, lysegule stiletter på fødderne gik de forrest op ad den hvide løber ved vielsen.

Nyt, lånt, gammelt, blåt

sascha og gustav bryllup12.jpg

Det lånte element var et perlesmykke, som Saschas svigermor selv havde båret til sit bryllup. Men i stedet for at bære det som svigermor, fik Sascha sat det op i håret. Den blå detalje var et blåt bånd, som Jesper Høvring havde syet ind i kjolen, og for at matche det havde Sascha også fået lavet lyseblå og let glitrende shellac-negle. På bryllupsdagen fik Sascha, lidt utraditionelt, sin morgengave af sin mand. Det var en diamant-tennishalskæde, som Sascha skulle have på som det nye element. Sidst men ikke mindst bar hun sin mors diamantøreringe for også at have noget gammelt på.  

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup, Corona, Kærlighed, Livsstil og Interview