Sponsoreret indhold

En hyldest til den moderne femininitet

Vores helt egen Forbes-liste: 6 inspirerende danske kvinder, der turde ja’et

Det var en helt almindelig telefonledning, der skulle sikre den i dag 23-årige Sophie en plads på det amerikanske erhvervsmagasin Forbes' prestigefyldte lister over unge under 30 år.

Dengang var hun 19 år, og håret blev ved med at falde ned i ansigtet. En hårelastik ville have været oplagt, hvis ikke det var fordi, at almindelige hårelastikker altid gav Sophie hovedpine og efterlod, syntes hun, en grim markering i håret.

Men så fik hun øje på den gamle telefon med dens spiralledning. Den hang på væggen i skolens bibliotek og kunne hverken ringe eller modtage opkald. Ledningen blev klippet over, og begyndelsen på Sofies hårelastik-imperium havde taget sin spæde begyndelse.

"Jeg måtte betale en ret stor bøde til universitetet for at have klippet deres telefon i stykker," fortalte Sophie Trelles-Tvede til Berlingske Business tilbage i 2014.

Men en bøde, som hun i dag sagtens kan betale tilbage – formentlig i tusindfold. Hendes virksomhed Invisibobble, med hovedsæde i München, har nemlig kunder i over 40 lande og tæller over et halvhundrede ansatte.

Sofie Trelles-Tvedes historie synes i høj grad at handle om mod. Om modet til at sige ja og om modet til at tro på sig selv og sine egne ideer. Det er en inspirerende historie – ikke mindst fordi Sophie Trelles-Tvede er blevet indlogeret på en af Forbes' prestigefyldte lister.

Men man behøver ikke blive optaget på Forbes' for at være en stærk og inspirerende kvinde. Vi har skabt vores helt egen Forbes-liste med yderligere 5 inspirerende danske kvinder, der inden for hvert deres område havde modet til at følge deres drøm og tro på sig selv.

Freya Dalsjö – modedesigneren

Som 23-årig åbnede designeren Freya Dalsjö ikke blot Copenhagen Fashion Week, hun lagde den og anmelderne ned i bar ærbødighed. Det skyldtes i høj grad den unge designers modige design. ALT for damerne gav i 2013 Freya deres Sølvtråd-pris – netop fordi hun med sit design kendetegnede det modige og fantasifulde design. Hun havde ikke valgt det sikre og kommercielle udtryk, men havde med sit design vist en tro på sig selv og sine egne ideer.

"Jeg er ikke så afhængig af folks anerkendelse (...) jeg er nødt til at stole på det 100 % i stedet for at gå og være nervøs for, hvad andre synes om mit arbejde," fortalte hun ALT for damerne sidste år.

Signe Vilstrup – fotografen

GQ, Vogue, Glamour, Vanity Fair og Giorgio Armani.

Bladrer man gennem Signe Vilstrups portfolio, er det prestigefyldte kunder som disse, man støder på. Hendes modeserier er ikke blot flotte, der er tale om poetiske og ikoniske fotografier, der tør ... Og så fylder mode ikke engang særligt meget for Signe Vilstrup personligt.

"Jeg er dybt betaget af kvindelig form og udtryk. Og selvom jeg ikke går op i mode som sådan, er modefotografiet den bedste legeplads for mig (...) Jeg bliver altid lidt småforelsket i den kvinde, jeg har foran mig," fortalte hun Børsen sidste år.

Især er det Signe Vilstrups samarbejde med Armani, der har sikret hende en 'legeplads', hun kan være modig på i de næste mange år.

Lotus Gregers – forfatter

Den intense smerte kan være katalysator for den smukkeste og mest intense litteratur. Og ordene smuk, smerte og intens er i sig selv rammende for digtsamlingen 'Vrangvendt' – Lotus Gregers' debut som digter.

'Vrangvendt' er skrevet ud af en kaotisk barndom med både mobning og en mor, der var narkoman. Teenagealderens kejtede usikkerhed blev det sidste kontroltab, der fik bægeret til at flyde over for Lotus Gregers. Forfatteren udviklede anoreksi som 12-årig som en måde at genvinde kontrollen på. Det hjalp selvsagt ikke, men det gjorde terapien og efterfølgende den selvterapi, som poesien viste sig at blive for Lotus Gregers.

"Det har været en god proces for mig at italesætte og visualisere gennem mit sprog, hvordan mit sygdomsforløb har været. Jeg har fået placeret min 'gamle' krop, med det forhold jeg havde til den, i digtsamlingen," fortalte hun sidste år til Eurowoman.

Udover at være forfatter læser Lotus Gregers i dag psykologi og kommunikation på RUC.

Louise Hjort Hansen – musikeren

"Blokfløjten bliver ofte diagnosticeret som kronisk taberinstrument – challenge accepted".

Sådan skrev Louise Hjort i Eurowoman om det instrument, de fleste af os har siddet med til musiktimen i de små klasser. Men Louise holdt ved blokfløjten, og i dag har hun gjort den til sin levevej. Hun rejser verden rundt og spiller koncerter, mens det også bliver til et hav af priser og legater.

Mette Helbæk – restauratøren

"Grøntsagsdronningen" blev Mette Helbæk kaldt, da hun i 2010 tændte op under den sidste nye gastronomiske trend: gourmetmad på lokalt avlede grønsager.

En succes. En bragende succes, faktisk, og inden champagne-propperne havde poppet nytårsaften, var der åbnet to restauranter mere. Men så kom der en hjertebanken og en følelse af, at noget angstfyldt, truende stod derude (for)ventende hver morgen, når hun vågnede. Mette Helbæk gik ned med stress, og i to år handlede det om at komme tilbage. I to år handlede det om at lære at sige ja til den lykke, der findes i dagligdagens små detaljer, mens hun sagde fra over for det, der gav hjertebanken.

Det krævede mod at komme til den erkendelse, og det krævede endnu mere mod, da hun igen startede restauranten Stedsans op med sin mand – en ægte urban gardening-restaurant på Østerbro. Men nu lyttes der til kroppen og til sindet. Mette Helbæk har gjort det til et projekt at prioritere at sige ja til ting, der gør hende glad.

En hyldest til den moderne femininitet

Giorgio Armani har med parfumen 'Si' skabt en parfume, der er en hyldest til den moderne femininitet, der signalerer ynde, styrke og selvstændighed. I den forbindelse har vi valgt at sætte fokus på kvinder, som gør netop det.