10 ting du ikke skal regne med at få gjort, når du får barn nummer to
SPONSORERET indhold

Klumme: 10 ting du ikke skal regne med at få gjort, når du får barn nummer to

Barn nummer et var hårdt, men med barn nummer to kan man ligeså godt fra starten opgive alt om druktur og middagslur.

Af: Amalie Nebelong Foto: Getty Images
07. jul. 2015 | Børn | Vores Børn

Med vemod tager jeg indimellem mig selv i at tænke tilbage på mine gamle ”venner”, som der ikke er meget tid til, efter jeg er blevet mor. Og især ikke efter, at jeg har fået nummer to. Her er de 10 ting, jeg savner mest fra mit tidligere liv, nu hvor jeg er blevet mor til to. Og som jeg på ingen måde har tid til eller mulighed for.

1. Hårkur

Den der tykke, ofte kokos-duftende masse, man lader sidde i håret i et kvarter, mens man barberer ben og armhuler og måske endda lige skrubber kroppen lidt med body scrub – kan du huske det?

LÆS OGSÅ: Er to børn dobbelt så hårdt?

2. Middagslur

Når min datter på halvandet sover til middag i weekenden, bliver jeg selv ofte umådelig træt. Som om der stadig sidder et levn i min krop, fra da storebror var en baby, og hans middagslure altid betød lur for mor også. Nu betyder min datters middagslur kvalitetstid med sønnike (eller et maratonløb af praktiske gøremål).

LÆS OGSÅ: Sådan takler du dit søvnunderskud

3. Dyrke motion

Hvornår i himmelens navn skulle det kunne lade sig gøre? Har indset at disse år, hvor børnene er små, er blevet dømt til at være mine ”tykke år”.

4. Læse bøger

Når der endelig er fred og ro i lejren, er jeg så træt, at en bog vil have virkning af én stor sovepille slugt af en person, der allerede er døden nær af træthed i forvejen.

5. Spise sundt

Min krop er konstant træt, hvilket får min kære hjerne til at skrige på hurtige kulhydrater. Det vil sige slik, is og kage. Når klokken slår ni om aftenen, er jeg ofte så træt, at jeg burde gå i seng. Men tiden mellem ni og elleve er den eneste tid, hvor jeg kan lave noget, jeg helt selv bestemmer (som at plante røven i sofaen), og derfor nedprioriterer jeg ofte sundheden for at kunne holde mig vågen.

LÆS OGSÅ: Test: Hvor mange børn skal du have?

6. Se perifere venner

Det hverken gider eller orker jeg for tiden. Jeg er for træt og vil skulle tage af den sparsomme tid, jeg har med mine børn.

7. Føre en fornuftig samtale (af nogen som helst art)

Min søn er i ”se mig”-alderen og min datter er i ”ekstremt genert eller råbe og skrige”-alderen. Så hvis jeg overhovedet kan få ørenlyd, bliver min stemme brugt til at udstikke ordrer til min mand – eller andre hjælpeløse sjæle, der er i nærheden og ser ud til at kunne hjælpe.

8. Simremad

De der sovsede retter, hvor kødet får lov til gennem flere timer at blive så mørt, at det nærmest smelter på tungen. Ja, endnu et rart minde fra tiden før nummer to.

9. Drukture

Tømmermænd er ikke en mulighed med to børn. Jeg har ikke mulighed for at blive ordentligt udhvilet: Hvis jeg lukker døren ind til soveværelset, bliver den åbnet af en lille hånd. Hvis jeg henter pomfritter, skal jeg dele med de andre. Hvis jeg bevæger mig ud fra soveværelset, skal jeg svare på hundrede ting og se på tissemænd (min søn viser den konstant frem som en anden abe).

10. At gå på toilettet i fred

Ofte står min datter og kigger med og siger ”puhaa”, når der er fangst i toiletkummen. Eller også åbner min søn døren på klem, fordi han har (endnu) et livsnødvendigt spørgsmål om dinosaurernes anatomi.

Ja, det er et stort kaos med to børn. Men dæleme også et sjovt ét.

Klummen er et udtryk for skribentens egne holdninger.

Anbefalet til dig