sponsoreret indhold
Baby og mor
SPONSORERET indhold

6 stykker legetøj, der stimulerer babys sanser

Nogle former for legetøj stimulerer dit barn ud over det sædvanlige og er dermed et hit over hele linjen. Et eksempel er Sophie la Giraffe, som mange babyer elsker at gumle på i deres første leveår.

Af: Mette Andersen Foto: Getty Images
22. nov. 2017 | Børn | ALT.dk

1. MotorikMagi - få mere leg, sjov og bevægelse i hverdagen

Alle forældre ønsker at stimulere og styrke deres babys motorik. Med MotorikMagi-terningen og aktivitetskortene får I ideer og inspiration til hvordan hverdagen derhjemme, nemt kan fyldes med sjove lege, der udvikler baby uden at det tager ekstra tid.  

Terningen er udviklet i et samarbejde mellem Vores Børn og bObles. 
Læs mere om MotorikMagi her

2. Prisvindende giraf, der stimulerer alle babys sanser

Lille franske Sophie, har gentagne gange vundet priser for at være verdens bedste babylegetøj. Giraffen, som er et sanseudviklende stykke legetøj, er fri for BPA og phtalater, og har solgt over 50 millioner eksemplarer på verdensplan. Legetøjet stimulerer alle babys sanser.

Giraffens mønster styrker den visuelle sans og gør den genkendelig. Dyrets piven stimulerer hørelsen og skaber forståelse for sammenhæng mellem årsag og effekt. Der kan tygges på Sophie – både ørerne, benene og hornene, hvilket er godt for tilblivende tænder og ømme gummer. For følesansen er giraffen god, fordi den er blød at røre ved og nem at holde fast i, og så er det desuden et plus, at den ikke vejer ret meget. Sophies lugt af naturlig gummi gør den desuden nem for din baby at identificere blandt det andet legetøj. Køb den her.

3. Lamaze aktivitetstæppe

Hvis du skal have et aktivitetstæppe til den lille, så gå udenom de douchede og pastelfarvede, som passer lige ind i indretningen og ser pæne ud på stuegulvet. Det er en rookie-mistake, og dit barn foretrækker helt sikkert et tæppe, der bimler og bamler - på den ene og den anden måde. Dette aktivitetstæppe fra franske Lamaze har spejl, noget at bide i og en pude til at støtte op om barnet. Praktisk og godt for barnets udvikling. Køb tæppet her.

4. Manhattan Skewish – flerfarvet babylegetøj 

Det multifarvede legetøj er lavet i træ og tekstil, og ved første øjekast kan det godt vække undren. Men det sjove bøjelige legetøj udfordrer dit barn og dets sanser og er perfekt til fx køreturen. Det kan trille og formes på sjove måder, men finder altid tilbage til sin oprindelige form. Et super stykke legetøj til de helt små, som kan findes her

5. Den trillende tiger – Wheely Bug

Wheely Bug er en lille sød ”gåbil”, som fås i mange forskellige varianter og to størrelser. Man kan fx vælge en mariehøne, en humlebi eller en tiger. Den er fremstillet i miljøvenligt materiale, kan dreje 360 grader rundt og uden besvær køre både baglæns, forlæns og sidelæns. Den lille vogn udvikler dit barns motorik og stimulerer samtidig fantasien. 

6. Micki Aktivitetspony

Denne pony fra K's Kids er en stor bamse, som kan leges med på alle mulige måder – hele 20 funktioner har den. Det lille barn kan fx sidde på ponyen til lyden af galopperende hove eller der kan leges med ranglen eller bides i bideringen. 

Ponyen er udstyret med utallige sjove dimser, som man kan røre ved og holde fast i. Aktivitetslegetøjet udvikler barnets sanseevne og motorik fra 6 måneder, og når barnet bliver ældre, kan I lege med farver, former, tal og bogstaver, som også findes på den søde ponybamse

7. Sjov og lærerig aktivitetskasse

Aktivitetskassen fra Woodlii er en sjov og lærerig legetøjskasse med masser aktiviteter for de mindste. Det er en puttekasse, og barnet kan lære farver, øve motorik, stimulere logisk tænkning, lære bondegårdsdyrene at kende, lære klokken og meget, meget mere med denne kasse.