Serier og film
Foto: iStock. Ta' en afslappende mor-stund, og slæng dig på sofaen med film og serier, der går lige i moderhjertet.

Serier og film

7 film og 2 serier om det bedste, værste og sjoveste ved at være mor

Er børnene puttet og har du tid til dig selv? Eller trænger din gravide mave til at slappe af? Her er 9 gode grunde til at smide dig på sofaen.

Jo, du må godt – læg dig bare på sofaen. Livet som forælder kan sagtens udleves på langs. I hvert fald hvis du tænder for dit tv, og tjekker streaming-tjenesterne for film og serier om forælderskabet. 

På Netflix, Filmstriben, Viaplay og HBO Nordic har vi fundet 7 film og 2 serier, hvor der både er plads til gråd, grin og en klump i halsen.

LÆS OGSÅ: Børnenes bedste sprogbøffer

1. Call The Midwife 

Handler om: Serien følger en gruppe jordemødre og deres virke i det fattige Øst-London i 1950’erne. Jordemødrene er super-dygtige til deres fag – men kun en lille del af jobbet handler om at bringe børn til verden. De kommende og nybagte mødre står nemlig overfor store problemer i 50’ernes fattige storbyliv. Se den fordi: ’Call The Midwife’ blev rost til skyerne af anmelderne, da den kom ud, fordi serien ærligt viser, hvilke problemstillinger og fattige kår, mange børn blev født ind i efterkrigstidens London. Mange kvinder (og mænd) havde f.eks. ikke råd til prævention og fik flere børn, end de kunne mætte. Serien portrætterer både de stærke og de kuede. Se med, og glæd dig over, at dine børn vokser op i et tryggere samfund i dag. Der er indtil videre to sæsoner tilgængelige på Netflix. 

2. Baby Daddy (serie)

Handler om: Den unge bartender, Ben, bliver temmelig overrasket, da et one night stand bliver til en baby – efterladt foran Bens dør. Han vælger at opfostre den lille baby alene med hjælp fra sin bror, venner og mor.Se den fordi: Den er kugleskør og på en helt overdrevet måde – som kun amerikanerne kan gøre det – viser, hvor akavede måske især mænd kan være med babyer.LÆS OGSÅ: Derfor er tv godt for dit barnDer er indtil videre to sæsoner tilgængelige på Netflix. 

3. Baby’s Day Out

Handler om: En ni måneder gammel baby fra en meget rig familie bliver kidnappet af tre røvere, der kræver en sum penge for at levere barnet tilbage. Røverne finder dog ud af, at deres største problem ikke bliver at få pengene, men at passe barnet, der temmelig hurtigt lykkedes med at stikke af.Se den fordi: Den illustrerer (på en liiidt overdrevet måde), hvor meget det kræver at holde styr på et lille barn. Og så er filmens hovedperson den mest nuttede lille dreng. Derudover kan du få dig et godt grin over en meget ung Cynthia Nixon (Miranda fra ’Sex & The City) i rollen som den dedikerede barnepige, Gilbertine.Se filmen på Netflix.

4. Precious

Handler om: Den 16-årige overvægtige pige, Precious, lever i det socialt belastede område, Harlem, i New York sammen med sin mor, der udsætter Precious for fysisk og psykisk vold samt seksuelle overgreb. Precious er også blevet udsat for incest fra farens side, hvilket har resulteret i to graviditeter. I filmen er hun gravid med sit andet barn og med hjælp fra en lærer og en socialarbejder (spillet af Mariah Carey) forsøger hun at bryde med den sociale arv.LÆS OGSÅ: 12 søvntip til gravideSe den fordi: Dine egne problemer vil pludselig virke meget små og ubetydelige. Se den også, fordi skuespillerinden Gabourey Sidibe leverer en helt fantastisk præstation i rollen som Precious.Se filmen på Viaplay, Filmstriben eller Netflix.

5. The Dark Matter of Love

Handler om: Denne dokumentar portrætterer et forældrepar, der adopterer tre russiske børn på én gang. Dokumentaren illustrerer, hvor svært det kan være at opbygge et nært forhold til børn, der er vokset op i en institution.Se den fordi: Den fortæller noget om den helt særlige kærlighed, der opstår mellem forældre og deres biologiske børn. En kærlighed, der er meget svær at gøre efter, selvom intentionerne kan være nok så gode fra adoptivforældre til børn og omvendt. Det biologiske bånd kan ikke imiteres. Vær forberedt med en kleenex-boks inden for rækkevidde!Se filmen på Netflix.

6. Daddy Day Care

Handler om: Familiefaren Charlie Hinton (spillet af Eddie Murphy) bliver fyret fra sit job og på grund af pengenød åbner han en dagpleje i sit og hustruens hjem sammen med en ven. Her vil de passe sønnike og et par børn fra kvarteret.Se den fordi: Du vil græde af grin over, hvor umulige børn kan være – og hvor helt aldeles uduelige de to ”dagplejere” er til at skabe ro og orden.Se filmen på Netflix.

7. Min Søns Familie

Handler om: Hvordan et forældrepar til en femårig dreng finder ud af, at deres rigtige søn er blevet forbyttet ved fødslen.Se den fordi: Du gerne vil finde ud af, om familien vælger at bytte den søn, de har opfostret i fem år og elsket som var han deres egen (for det troede de, at han var) til deres rette biologiske afkom, som de ikke kender. Filmen stiller et meget interessant dilemma op: Hvad er det, der gør et barn til dit i sidste ende? Er det den historie, I opbygger sammen over årene, eller er det jeres fælles biologiske bånd?Se filmen på Filmstriben, Viaplay eller Netflix.

8. First Comes Love 

Handler om: Dokumentar om en kvinde fra New York, der i en alder af 41 år, vælger at blive enlig mor.Se den fordi: Det for flere og flere kvinder bliver en løsning at få et barn alene. Dokumentaren følger filmens skaber og hovedrolleindehaver, Nina Davenport, fra hun tager en graviditetstest, til hun føder sin søn og gennemgår den første tid som nybagt mor. Undervejs følger vi hende i hendes kvaler som gravid, bekymringer og store forventninger til det forestående. Filmen viser på en meget ærlig måde, hvad en kvinde gennemgår i de ni måneder, hun er gravid, og hvor hård den første tid som mor er.Se filmen på Netflix.

9. Children of Men

Handler om: Filmen foregår i 2027, hvor kvinder er blevet sterile, og menneskeheden derfor står over for at uddø. Én kvinde bliver gravid, men må gøre alt for at skjule sit barn, som alle vil have fingre i.

Se den fordi: Den er dødspændende og har Clive Owen i hovedrollen. Det er da også en gyldig grund ikke!?

Se filmen på HBO Nordic eller Netflix.

Kilder: Wikipedia.com, Imdb.com 

LÆS OGSÅ: Min fødsel: "Det er sgu sådan, man føder et barn!"

LÆS OGSÅ: Vi tester 15 vandrehistorier om gravide

LÆS OGSÅ: 11 film dit barn SKAL se inden det fylder 8 år

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn