Christel Winther om sin efterfødselsreaktion
SPONSORERET indhold

Christel fik angst, da hun blev mor: Det har gjort mig stærk

Som nybagt mor blev model Christel Winther ramt af en efterfødselsreaktion. For hende var det en panikangst, der dukkede op ud af det blå. Læs her et udsnit af det store interview med hende, som lige nu er ude i Vores Børns nye sommernummer.

Af: Mi Skjold Brix Foto: Franne Voigt
28. jun. 2017 | Børn | Vores Børn

Seks procent bliver ramt af en efterfødselsreaktion ifølge tal fra Sundhed.dk. Én af dem var model Christel Winther, og det er hun faktisk glad for den dag i dag, hvor hun kan se tilbage på et annus horribilis, der dybest set har gjort hende til en bedre mor, et mere følsomt menneske, men også et stærkere menneske.

Selv beskriver hun det som en panikangst, der ramte hende fra en skyfri himmel i et stort interview i magasinet Vores Børns sommernummer, hvor hun tager bladet for munden og taler om noget, der for mange er et stort tabu.

– Det der chokerede mig mest, var at jeg var så drænet efter fødslen. Jeg kunne jo ikke bare lægge mig for at komme til kræfterne. Jeg ville så gerne være det, jeg var før jeg fik et barn, men jeg havde bare ikke kræfterne til det, fordi jeg ikke sov. Jeg ville så gerne være en god kæreste, der klarede det hele selv, mens min mand gik på arbejde, men jeg syntes, et var rigtig hårdt at klare det hele selv, siger hun til Vores Børn.

LÆS OGSÅ: Morlykken der lod vente på sig

Angsten skyllede ind over Christel da Bille Max var seks måneder gammel. Hun lå nærmest paralyseret i sin seng i et år. Uden initiativ og ude af stand til at gøre helt normale hverdagsting som at købe ind.

– Det var ikke sådan, at jeg ikke elskede mit barn. Jeg var bare så gennem-tæske-træt og havde seriøst brug for fred og ro, siger hun og beskriver konflikten i ikke at turde være alene med sine tanker og heller ikke kunne overskue omverdenen. Hvis hun skulle sove blev det med en podcast i ørerne, der kunne overdøve de tanker, hun ikke kunne overskue.

Men vendepunktet kom. Heldigvis. Og i dag er Christel ude på den anden side og tilbage i feltet som model. Hendes reelle comeback, i hvert fald i offentlighedens øjne, blev Gannis ss16-show i august 2015, hvor hun gik på catwalken i en opsigtsvækkende storblomstret kjole med panggule roser.

Men selvom hun så småt er tilbage i noget, der ud af til ligner den gamle tilværelse, hun længtes så meget efter, så er hendes liv noget helt andet i dag. Hun er nemlig blevet bedre til at sortere ting fra og vælge det, der betyder noget for hende. Men hun er også blevet mere følsom og mærker stadig angst for angsten. Men det er kun godt, når man er nogens mor, mener hun.

Læs hele interviewet med Christel Winther i Vores Børns sommernummer, som netop er kommet på gaden. Her fortæller hun ærligt om sin nedtur, og hvordan hun kom på benene igen som et nyt menneske.

LÆS OGSÅ: "Jeg var ikke god til at være mor"

LÆS OGSÅ: Leder: Vind i håret

LÆS OGSÅ: 11 ting, ingen fortæller dig om din nye morkrop