Undgå komælk til dit lille barn
Foto: PR Pas på med komælk, hvis dit barn er under 1 år.

Undgå komælk til dit lille barn

Derfor bør dit barn ikke drikke komælk det første leveår

ANNONCE: For meget protein og for lidt jern er én af årsagerne til, at komælk nu frarådes som drikkemælk i flaske og kop i barnets første leveår.

Vægten tredobles og barnet skyder 25 cm i vejret i det første år af sit liv. Det er en helt fantastisk og enestående udvikling, som kroppen kun oplever det første leveår. Derfor kræver det også en helt særlig sammensætning af næringsstoffer og energi. Og i særlig grad kræver det sin (mors) mælk!

Selv når barnet starter på overgangskosten i 6. måned og er begyndt at spise rigtig mad (grød og mos), er mælken fortsat vigtig for barnets udvikling. Mælken er nemlig med til at sikre barnet de næringsstoffer og byggeklodser, som er nødvendige for en normal vækst og udvikling.

Nye mælke-anbefalinger
Men det er ikke alle typer mælk, der hjælper til barnets udvikling. Hvor komælk tidligere var accepteret i flaske og kop, så fraråder man nu komælk som drikkemælk i barnets første leveår.

Det skyldes, at indholdet af jern i komælk er relativt lavt, mens proteinindholdet er ca. tre gange så højt som i modermælk. Undersøgelser peger på, at for højt proteinindtag har betydning for risikoen for overvægt senere i livet, mens manglen på jern kan hæmme barnets kognitive evner.

Derfor lyder de nye anbefalinger på, at barnet skal have modermælk hele det første leveår, mens behovet for jern fra 6-måneders alderen bør dækkes af en jernholdig kost med blandt andet kød og fisk.

Hjælper maven på vej
Men den nye overgangskost er ikke altid helt problemfri. Mange småbørn oplever nemlig bøvl med maven, når de skal i gang med overgangskosten.

Allomin Syrnet SensiPro 2 er en tilskudsblanding fra Semper, der kan bruges som supplement eller erstatning for amning fra 6 måneder, når barnet er godt i gang med overgangskosten. Den indeholder mælkesyrebakterien Lactobacillus reuteri Protectis®, som kan bruges mod mavekneb.

Artiklen fortsætter under billede
semperflask
Og ligesom alle de andre tilskudsblandinger indeholder Allomin Syrnet SensiPro 2 også jern, der hjælper til en normal kognitiv udvikling, jod, der bidrager til normalvæksten og D-vitamin, som er nødvendig for normal vækst og udvikling af knogler.

På Sempers egen hjemmeside kan du komme 
i kontakt med ernæringseksperter, ligesom du også her finder instruktioner til brug af tilskudsblandingerne.

Semper støtter WHO-kodeks: Hvis amningen fungerer, er modermælk den bedste ernæring til spædbørn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sponsoreret, Baby og Babymad