Inspiration til det unikke hjem

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Bolighuset Werenberg, Color & Co, Designer Zoo, Encoded, Fischer, Intarsia Furniture, Kristensen & Kristensen, Million, Møbelforretningen, RAUMTRAUM.dk, reolREOL, Svare Studio & Abstracta® System

Inspiration til det unikke hjem

Interiør og møbler er ikke bare design. Det er også funktionalitet, håndværk og kulturhistorie. Måden, vi indretter vores hjem, fortæller derfor meget om, hvem vi er og hvilket udtryk, vi gerne vil have frem.

Men ofte kan det svært at finde sin helt egen stil og stemning eller vide, hvor man skal starte. Det kan derfor være en stor hjælp at gå på udkig i en af de mange møbel- og interiørbutikker, som måske lige har den stil eller den stol, der gør hjemmet unikt.

Vi har samlet en række spændende butikker og møbelhåndværkere, som producerer og inspirerer til indretning med unikke møbler og interiør.

Bolighuset Werenberg - Kærlighed til det smukke interiør

Color & Co - Hyggelig stemning med bæredygtige gardiner

Designer Zoo - 75 danske kunsthåndværkere og designere

Encoded - Smukt bæredygtigt dansk design

Fischer - Luksuriøse gardiner til enhver type bolig

Intarsia Furniture - Gamle møbelklassikere i moderne hænder

Kristensen & Kristensen - Håndlavede og kundetilpassede møbler

Million - Klassiker får nyt liv som loungestol

Møbelforretningen - Møbel, kunst – dansk/japansk designfusion

RAUMTRAUM.dk - Fortæl hvem du er med unikt interiør

reolREOL - Dansk design på dine mål

Svare Studio - Passion for mode & design

Abstracta® System - Ikonisk design vender tilbage

Kærlighed til det smukke interiør

Bolighuset Werenberg er Danmarks største selvstændige bolighus med designmøbler og lækkert interiør til enhver smag.

Werenberg er en familieejet virksomhed, der har eksisteret siden 1964 og som nu rummer en fysisk butik på hele 11.000 m2. På dette store areal kan du finde alt, hvad hjertet begærer: møbler, senge, lamper, tæpper, gardiner og smuk interiør.

@bolighusetwerenberg deler bolighuset primært deres store kærlighed for meget af det smukke interiør, de forhandler - som selvfølgelig er instavenligt.

Hyggelig stemning med bæredygtige gardiner

Idéen om de bæredygtige rullegardiner startede som en personlig mission af søstrene Rikke og Sofie Flachs. De havde bambusgardiner hængende i deres barndomshjem og huskede tydeligt, hvordan det skabte en hyggelig og rar stemning.

Efter forgæves forsøg på at finde gardinerne i Danmark, besluttede de sig for at starte deres egen forretning og lancerede Color & Co i 2014. I dag designer de bambus og natur rullegardiner, der kan fås i både standard og på specialmål.

Besøg deres webshop eller find nærmeste forhandler her.

Følg @colorco.dk og få inspiration til indretning af alle hjemmets rum med de bæredygtige gardiner.

75 danske kunsthåndværkere og designere

Designer Zoo tilbyder et yderst unikt og varieret udvalg af dansk design, kunsthåndværk og kunstprodukter.

Udvalget er skabt af husets egne designere og de 75 inviterede designere, der spænder over keramik, glas, tekstil, træ, smykker og print.

Heriblandt indehaver Karsten Lauritsens egen produktion af de velkendte bønneborde, sofaborde og spiseborde.

Det er en del af Designer Zoos mission at støtte op om det gode håndholdte design, så Danmark fortsat kan være i front, når det kommer til udviklingen af designtalenter og kunsthåndværkere samt bidrage til bevarelsen af et kunsthåndværkermiljø, hvor drivkraften bag disse produkter kommer fra en trang til at skabe, fordi man ikke kan lade være.

Smukt bæredygtigt dansk design

Encoded er et dansk designfirma indenfor møbler og interiør. Trine Bøttger og Lone Husted, indehaverne bag Encoded, elsker at inspirere deres kunder med udgangspunkt i bæredygtige møbler.

Gå på opdagelse i deres showroom, Ny Carlsberg Vej 150, beliggende i den pulveriserende Carlsberg by eller på www.encoded.dk.

Encoded universet er iscenesat af unikke interiørting, bæredygtige lounge-møbler bestående af certificeret teaktræ samt genbrugte sikkerhedsseler under lædergjordene, der sikrer møblerne stabilitet, fleksibilitet og holdbarhed i mange år.

Klassisk tidløs elegance, hvor naturlige materialer og æstetik er i højsædet.
Showroomet er åbent fra tirsdag-onsdag kl. 11-16, torsdag kl. 11-18, fredag-lørdag kl. 11-15.

Luksuriøse gardiner til enhver type bolig

Fischer er en af Skandinaviens førende leverandører af alle typer gardiner og solafskærmning.

Med mere end 50 års erfaring har de lang tradition for at skabe eksklusive højkvalitetsløsninger til enhver type bolig samt til det professionelle marked. Fischer anvender kun de bedste materialer og skaber løsninger, som forener æstetik, design og funktion.

Deres tekstiler er fra danske og internationale højprofilerede brands som Kurage, Kvadrat, Missoni, Mulberry, Ralph Lauren og Designers Guild. Derudover har de et bredt sortiment af lamelgardiner, persienner, rullegardiner og plisségardiner i mange farver og materialer.

Følg @fischergardiner for boliginspiration i særklasse.

Gamle møbelklassikere i moderne hænder

Er du vild med Klassisk møbeldesign, og elsker du at lade dig inspirere? Så skal du følge @Intarsia_Furnitures.

I 1948 stiftede møbeldesigner, Jørgen Aakjær Jørgensen Møbelintarsia. I dag har barnebarnet Nanna Aakjær genstiftet firmaet, hvis vision er at videreføre snedkerarven fra den danske møbelguldalder – kombineret med nutidens tendenser og traditioner.

Over flere generationer har Intarsia Furniture designet stilfulde kvalitetsmøbler, der skaber hjem med elegance. I stedet for at fokusere på hurtige trends tager den danske møbelvirksomhed en holistisk tilgang til boligindretning med møbelserier af høj kvalitet, der er skabt til at være en del af en større helhed.

Find nærmeste forhandler her.

Skræddersyede møbler til en fair pris

Denne danske, familieejede, møbelproducent har 30 års erfaring med produktion af træmøbler. Brandets kerneværdi er at kunne tilbyde skræddersyede møbler til en fair pris – derfor indeholder alle serier stor fleksibilitet. Kunden designer selv et møbel ud fra forskellige valgmuligheder inden for farve, design og størrelse.

Kristensen & Kristensen samarbejder med en lang række danske og skandinaviske designere. Seneste resultat er serien ”Kristensen Chairs” bestående af 5 unikke designerstole af blandt andet Mia Lagerman, Steffensen & Würtz samt et genfundet design af ikoniske Poul M. Volter.

Møblerne kan købes i landets store kædebutikker, samt ved en lang række frie forhandlere.

Klassiker får nyt liv som loungestol

IT’S A REAL THING. Sådan lød overskriften på pressematerialet for den oprindelige BEQUEM dobbeltstol designet af Stig Petersen i 1970 – for at fejre klassikerens 50-års jubilæum har Million givet den et nyt liv som loungestol.   

Det var en inspirerende samtale med designerens svigersøn Anders, som førte til lanceringen af designfirmaet nye STIG Lounge Chair, og som en ode til Stig P. har den københavnske møbelvirksomhed navngivet stolen efter designeren.

Da Claus Jakobsen og Jens Kajus fik BEQUEM til eftersyn på kontoret i Sydhavnen, besluttede de, at en højere, smallere profil ville modernisere udtrykket, og at stolen ville egne sig bedre som loungestol til en enkeltperson – frem for originalens bredere sidestykke til par. STIG Lounge Chair er dog stadig karakteriseret ved sit rummelige sæde og særligt svævende tekstur.

STIG Lounge Chair kommer flat packed, er let at samle og kan allerede bestilles i efteråret 2020 til en introduktionspris på Kr.13.750,-

Fokus på design og håndværk

Møbelforretningen fokuserer på sammenarbejde med designere, arkitekter og leverandører, som udmærker sig ved at gøre deres bedste for, at kunden kan få godt design på alle de tænkelige måder. Produktionsmæssig topkvalitet af visuelt smukt design, som holder i generationer - målet er at holde fokus på arkitekter, designere og produktioner.

Hos Møbelforretningen brænder de for nyskabende design blandet med klassiske produkter i høj kvalitet ,og de har ønske om at tilbyde kunderne det bedste fra branchen både indenfor møbler og interiør.

Du vil i forretningen se klassisk og nyskabende møbeldesign i opsætninger med keramik, tæpper og malerier – alt sammen med det formål at skabe helhedsorienterede oplevelser.

Butikkens produkter er nøje udvalgt med fokus på både design og håndværk.

Fortæl hvem du er med unikt interiør

RAUMTRAUM.dk er en webshop for dig, der tør at være anderledes og altid er på udkig efter interiør, der står ud og viser, hvem DU er. Netop med unikke produkter opstår et personligt hjem, som skiller sig ud på den fede måde.

Der lægges stor vægt på bæredygtighed. Ord som upcycling og recycling har enorm betydning.

De enkelte produkter bliver med stor omhu håndplukket og pakket af ejeren selv. Derfor finder man ikke produkterne på ethvert gadehjørne og undgår dermed de sædvanlige masseproducerede indretningsgenstande.

Hjemmesiden opdateres løbende med nye spændende og originale fund.

Dansk design på dine mål

Med et smukt og enkelt design tilbyder reolREOL skræddersyede løsninger til din bolig.

Pladsen kan udnyttes optimalt, hvad enten du har 4 meter til loftet eller skråvægge. Du kan få reol hen over døre, skabe et hyggeligt læsehjørne eller noget helt tredje – det meste kan lade sig gøre med det væghængte reolsystem.

Det er dansk design. Det er dansk håndværk. Priserne er til at betale og montage er altid inkluderet – så kan du fokusere på indretningen i stedet.

Passion for mode & design

Kæresteparret Lotte og Peder har sammen interiør & modebutikken Svare Studio i Frederikshavn. For 5 år siden flyttede de til byen, hvor de realiserede deres fælles drøm om at blive selvstændige, et fælles projekt.

Svare Studio startede som en webshop, der udviklede sig til en fysisk butik i Søndergade 51B i Frederikshavn.

De har en stor passion for mode & design og elsker at inspirere kunderne. Svare Studio forhandler en lang række kendte interiør- og modebrands, bl.a. HAY, Egon Eiermann, Skall Studio og HOPE, men også udenlandske nichebrands er at finde hos Svare Studio.

Ikonisk design vender tilbage

Moderne mennesker har behov for moderne møbler, der opfylder behov i moderne boliger. Det var det, der lå til grund for Poul Cadovius’ unikke, fremsynede og prisbelønnede Abstracta® System, som så dagens lys i København, 1962.

Filosofien bag den nye generation er den samme som dengang, det samme er designet og de utallige kombinationsmuligheder. Til gengæld har farve- og materialemulighederne ændret sig i takt med nutiden. Den største ændring er kernen i systemet, connectoren, der binder konstruktionerne sammen. Tidligere blev de produceret i metal, i den nye generation er de fremstillet af et kompositmateriale, som er lettere og stærkere end konventionelle materialer. Systemet består af 13 mm pulverlakerede runde stålrør i forskellige farver og længder, samt connectorer og plader af forskellige materialer.

Et stilrent design uden forstyrrende elementer, hvor enkelhed og funktion står i focus.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Interiør og Møbler