Køkken boligindretning
SPONSORERET indhold

Køkken: Rene linjer og loppefund

Et nybygget vitrineskab harmonerede ikke med en stor klodset køkkenø, og derfor skulle hele indretningen gentænkes. Løsningen blev et afdæmpet hvidt køkken, der lader de smukke detaljer i resten af rummet komme til deres ret.

Af: Rikke Graff Juel & Nicola Kragh Riis Foto: Anitta Behrendt
25. sep. 2017 | Bolig | BoligLiv

Køkken med renelinjer og loppefund

Nogle gange er det en lille forandring et enkelt sted i rummet, der pludselig får lavinen til at rulle, og før man ser sig om, er en større ombygning i gang. Det var i hvert fald det, der skete hjemme hos chefredaktør Nicola Kragh Riis, som længe havde ønsket sig et nyt vitrineskab i køkkenet til alt det fine porcelæn og de mange loppefund. Vitrineskabet blev bygget, men selvom glæden over skabet var stor, havde det skabt en disharmoni med resten af rummet. Det gamle køkken var indrettet med en stor køkkenø, der fyldte hele midten af rummet, og sammen med det nybyggede skab kom det hele til at virke klemt.

Øen blev skrottet, og det betød, at hele køkkenet skulle gentænkes. Nicola havde flere ideer i spil til det nye: et blåt køkken, et snedkerbygget trækøkken og et messingkøkken var alle på tegneblokken en kort overgang. Men da køkkenskabene ikke skulle konkurrere med vitrineskabet, gik jagten ind efter den mest underspillede køkkenmodel på markedet. Valget faldt på et helt enkelt og hvidt køkken fra Kvik, som en afdæmpet baggrund til alt det kulørte tilbehør og det store vitrineskab. I den modsatte ende af rummet blev der ovenikøbet plads til en daybed, så køkkenet er mere blevet et leverum, hvor alle i familien kan hænge ud, end et decideret værksted, som det var før.

– Og så kommer der sandsynligvis en farve på væggen med tiden, siger Nicola – det er uundgåeligt, når man arbejder med smukke boliger til daglig og hele tiden finder ny inspiration og ser nye fantastiske farver.

LÆS OGSÅ: Lejlighed med ideer: Rå og modig indretning

Køkken

Køkken fra Senti fra Kvik. Spisebord er fra M’s Furniture, stole fra Fritz Hansen, lamper fra Menu, og vindue fra Genbyg. Vaser og skåle er alle loppefund.

GENIALT!
Emhætten er en standardmodel fra Ikea, beklædt med messing fra en gørtler.

Køkken

Blå er en favoritfarve i køkkenet, og det ses på tilbehøret. Kværne fra Menu, spids lågkrukke fra Feine Dinge, V-krukke fra Design Letters.

Køkken

Det snedkerbyggede vitrineskab i køkkenet rummer al Nicolas loppekeramik blandet med nyt. Både gulv og skab er malet med farven grå harmoni fra Jotun. Daybed fra Ikea.

Køkken

Køkkenet er Senti fra Kvik, lamperne er fra Menu, armaturet er fra Quooker i bruneret messing. Sæbedispenseren er fra Nordstjerne, og skålene er loppefund. Lågkrukken er fra Ment, og fliserne på væggen er fra Evers.  

Køkken

Da køkkenøen blev fjernet, blev der plads til et stort spisebord fra M’s Furniture midt i rummet. Loppefundene får masser af plads i det hvide køkken, hvor messingdetaljer går igen fra emhætte til tilbehør. Vægtæppet er fra A Hint of Neon.

Anbefalet til dig