Der er mange fordele ved at deltage i en løbeklub, mener Line Søderlund, professionel løbetræner.
SPONSORERET indhold

Derfor skal du være medlem af en løbeklub

Kom i dit livs form med ALT for damernes løbeklub, som du kan tilmelde dig samtidig med, at du tilmelder dig ALT for damerne Løbet 2014. Løbetræner Line Søderlund peger herpå de vigtigste fordele ved at være medlem af en løbeklub.

Af:: ALT for damerne Foto: Running26, Peter Nørby
05. feb. 2014 | Kvindeløb 2018 | ALT for damerne

Hun er løbetræner hos Running26, der organiserer træningsforløb for grupper og private og står i spidsen for ALT for damernes løbeklub 'Kom i dit livs form', som du kan blive medlem af for 299 kr. og som får dig i form til Kvindeløbet. Læs mere og tilmeld dig sidst i artiklen.

Her svarer Line Søderlund på fem hurtige spørgsmål om at løbe i løbeklub.

1. Hvorfor skal man være medlem af en løbeklub – sværere er det vel ikke at løbe?

- Det er nemmere at få løbeskoene på og komme ud af døren, når nogle står og venter på en. På selve træningerne presser man sig selv til at yde et par procent ekstra, i forhold til at løbe selv. Og så er det bare meget sjovere at træne sammen med andre.

2. Hvor meget kan man nå at forbedre sig på de otte træningsgange med ALT for damernes løbeklub op til Kvindeløbet?

- Det er meget individuelt og afhænger især af ens træningsbaggrund. Hvis det er første gang man træner struktureret over en længere periode vil man opleve store fremskidt. Er man derimod en flittig løber, som også kommer ud hele vinteren, vil forbedringen relativt set være mindre. Som en af de rutinerede løbere vil man dog stadig kunne rykke sig en betydelig del på tempoet, hvis man giver sig fuldt ud på den intensive del af alle træningerne.

- Ud over bedre form er målet også, at alle deltagere skal gå hjem med redskaber til forbedret løbeteknik, hvilket på sigt også kan øge løbsfarten.

3. Hvad anbefaler du, at man medbringer til løbetræningen – er det fx nødvendigt med nogle særlige løbesko eller løbetøj?

- Et par gode løbesko og det tøj man plejer at løbe eller træne i. Det vigtigste er, at man har et par løbesko, der sidder godt på foden og føles rare at løbe i.

4. Hvilket niveau skal man være på for at få noget ud af løbetræningen i løbeklubben?

- Der er ikke noget krav til niveau - alle kan få noget ud af træningerne. Træningerne er struktureret så alle kan være med, og samtidig presse og hjælpe hinanden når det bliver hårdt.

5. Hvad er den typiske løbefejl som nybegyndere gør, og hvilken typisk fejl laver øvede løbere?

- Mange nybegyndere starter med at øge træningsmængden for hurtigt, hvilket kan resultere i skader efter et par måneder. Samme fejl laver mange øvede løbere også, fx op mod et hovedmål. Hvis man er kommet lidt bagud med træningen tror man, at det kan hentes ved ekstra meget træning de sidste uger. Den går bare ikke, og man risikerer at være helt udmattet, når man står på startstregen.

Dét får du, når du tilmelder dig løbeklubben
Running26 organiserer ALT for damernes løbeklub 'Kom i dit livs form' i et forløb på otte træningsgange op til Kvindeløbet 2014 i København.

Tilbuddet er både relevant, hvis du ønsker at deltage på gåruten eller på en af løbedistancerne, hvad end det er 5 km, 7,5 km, 10 km eller 15 km.

Du får en:
- Introduktion til løbeteknikker
- Vejledning om løbeskader
- 8 x løbetræning i København
- Professionelle løbetrænere

Pris og tilmelding:
- Prisen er 299 kr.
- Du tilmelder dig "Kom i dit livs form" løbefælleskabet i forbindelse med din tilmelding til Kvindeløbet.

Læs mere om tid, sted og startdato for løbeklubben her.

TILMELD DIG ALT FOR DAMERNES KVINDELØB 2014 - KLIK HER