Makronsnitter

Makronsnitter

Æble/makronsnitterne her smager næsten som dem,man fik hos bageren i ”gamle” dage. Vi har dog blandetlidt friske brombær i æblefyldet og brugt en mørdejstypetil bund. Bageren bruger som regel butterdej.

Ca. 20 snitter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnede
  • Fyld:
  • 5-6 æbler (600 g i både)
  • 1 usprøjtet citron (fintrevet skal + 1 spsk saft)
  • 3 spsk sukker
  • 150 g brombær
  • Dej:
  • 300 g mel
  • 75 g flormelis
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 125 g koldt smør
  • 3 æggeblommer
  • ½ dl koldt vand
  • Topping:
  • 250 g marcipan eller makroner (eller halvt af hver)
  • 3 æggehvider
  • 250 g sukker
  • evt. 50 g mandelflager

  1. Skræl æblerne og skær dem i både. Kog dem med citronskal, citronsaft,sukker og ½ dl vand, til de er blevet til en grov mos. Tag gryden af varmen, vend de skyllede brombær i og hæld det i en skål tilafkøling
  2. Tænd ovnen på 200 grader.Sigt mel, flormelis ogbagepulver sammen og tilsæt salt. Hak detkolde smør i, til det er en smuldret masse, og saml hurtigt dejen medæggeblommer og koldt vand.
  3. Rul dejen ud mellem 2stykker bagepapir til et rektangel på ca. 28x35 cm. Tag det øverste stykke bagepapir af og læg dejen på en bageplade. Bag bunden halvfærdig – det tager ca. 10 min.
  4. Riv marcipanen groft og/eller knus makronerne.Pisk æggehvider og sukker let sammen med et piskeris, til massen bliver lidt sej. Vend marcipan og/eller makroner i.
  5. Fordel æblefyldet på den forbagte bund og fordel makronmassen over æblefyldet. Drys evt. med mandelflagerog bag kagen ca. 20 min. ved 200 grader.Løft kagen over på en rist ved hjælp af bagepapiret og skær den i ca. 20 snitter, når dener afkølet.