Julekiksekage
SPONSORERET indhold

Skøn julekiksekage med Bastognekiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske kiksekage har fået et ordentligt skud jul - kiksekagen er lavet med bastognekiks, kanel og kondenseret mælk.

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
07. dec. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 16 stykker kiksekage

Ingredienser

300 g mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g
35 g smør
1 tsk stødt kanel
ca. 20 bastognekiks
2 spsk hasselnøddeflager

Sådan laver du julekiksekage

  1. Beklæd en smurt rugbrødsform (ca. 25 cm lang) med bagepapir.
  2. Hak chokoladen groft, og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk, smør og kanel.
  3. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør, så det ikke brænder på. Rør massen ensartet, og tag gryden af varmen.
  4. Hæld et tyndt lag chokolade i bunden af formen. Læg derpå et lag kiks. Fortsæt til der er 4 lag i alt.
  5. Slut med et lag chokolade, og drys med hasselnøddeflager.
  6. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.
  7. Tag kagen ud ca. 10 minutter før servering, og skær den i skiver.