Andesteg til juleaften
SPONSORERET indhold

Michelinkokkens bedste tips: Den perfekte andesteg

Der er intet, der kan give skår i juleglæden som en tør og kedelig juleand. Derfor går de fleste danskere i gang med forberedelserne i god tid, og på juleaftensdag bliver der brugt timer i køkkenet. Her får du Michelinkokkens bedste tips til den perfekte andesteg til juleaften.

Foto: PR
23. dec. 2021 | Mad | ALT.dk

Michelinkok, Robert ”Fabio” Petersen, som er uddannet på NOMA, har sammen med cateringfirmaet Gaudium, sammensat en liste med fem gode tips, der bringer juleanden til næste niveau. 

5 tips til den perfekte juleand

1. Bestil din and hos en slagter

...og husk at gøre det i god tid. Hos slagteren er du sikker på at få en kødfuld, saftig og velsmagende and. Vælg hellere end and, der vejer 3,2 kilo end 2,8 kilo. Du får mere kød på en tungere and, fordi skroget typisk vejer det samme.

2. Få garanti for perfekt tilberedning ved at lave andebryst i sous vide

Sous vide betyder ”under vakuum”, og det er en effektiv metode til at lave helt mørt kød ved at temperere det i et vandbad. Kødet bliver varmet til perfektion, saftigheden bliver bevaret, og smagen træder i karakter. Har du ikke en sous vide maskine, så kan du langtidsstege anden i ovn i 5-6 timer ved 120 grader. Langtidstegning giver ligesom sous vide en helt mør and.

andesteg-michelinkok.jpg

3. Giv anden ekstra smag af jul med kryddersmør, æbler og svesker

Kryddersmør er perfekt til juleanden, da den også bidrager til ekstra mørhed. Gnid kryddersmørret på skindet i et godt lag. Har du noget smør tilbage, kan du fylde anden med det.

4. Fremhæv den karakteristiske smag med hjemmelavet andefond

Et grundprincip for at skabe en god fond handler om at reducere. Det vil sige koge ind ved svag varme, indtil en markant, tæt smag fremkommer. Giv dig god tid, så får du det bedste resultat.

5. Tag juleanden til næste niveau med confiterede andelår

Det er en oplagt løsning, hvis man ikke bliver så mange juleaften, men gerne stadig vil have lækker and. Få en skøn opskrift på confiterede andelår her

Anbefalet til dig