Danmarks bedste slagter: Sådan undgår du at stresse over den sprøde svær
SPONSORERET indhold

Sådan får du sprød svær på flæskestegen: 5 tip fra Danmarks bedste slagter

Det kan give svedperler på panden, når stegen til juleaften skal tilberedes – men ved hjælp af en simpel metode kan du sikre dig helt sprøde svær og saftigt kød.

Af: Hanne Bang Foto: Getty Images
10. dec. 2021 | Mad | ALT.dk

Her guider vinder af Slagterprisen 2019, Henrik Christiansen fra Fanø Slagteren, dig til at stege en flæskesteg med sprød svær.

Får du sved på panden og nervøse trækninger ved tanken om det øjeblik, hvor den første gæst bider i flæskesværen juleaften – og den knasende lyd udebliver?

Så er du ikke alene. Det kan nemlig give anledning til både præstationsangst og tvivlsspørgsmål, når julestegen skal tilberedes.

Det fortæller Henrik Christiansen fra Fanø Slagteren, som netop er blevet kåret som landets bedste slagter. 

Hver jul får vi mange spørgsmål til både tilberedning og stegetid – og i særlig grad sværen. Selvom folk har lavet flæskesteg før, er det som om, at det oftest er forbundet med nervøsitet, fordi man så gerne vil have den sprøde svær.

Slagtermester Henrik Christiansen, Vinder af Slagterprisen 2019

Fanø Slagteren, der er medlem af Danske Slagtermestre, fik i september tildelt Slagterprisen 2019, som Landbrug & Fødevarer står bag, og han kan dermed kalde sig Danmarks bedste slagter.

Her giver han dig sine 5 bedste tips til at få sværen HELT sprød juleaften:

 

Anbefalet til dig