Hjemmelavet rødkål opskrift
Foto: Martin Dyrløv Klassisk hjemmelavet rødkål - en del af det perfekte tilbehør til julemaden.

Hjemmelavet rødkål opskrift

Skøn hjemmelavet rødkål

Lækker hjemmelavet rødkål - det hører sig til på julebordet, både juleaften, men også til julefrokosten. Her får du en nem opskrift på klassisk hjemmelavet rødkål.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Rødkål til 6 personer

Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 1 time og 15 min.

1 rødkål, 1250-1500 g
50 g smør eller andefedt
2 dl ribs- eller solbærsaft eller gelé
1 dl bærvineddike eller balsamico
2 tsk. salt
10 stk. hel sort peber
5 hele nelliker
2 hele allehånde
2-3 spsk. sukker
salt og peber

Sådan laver du hjemmelavet rødkål

  1. Skær stokken ud af kålen, og snit kålen fint.
  2. Smelt smør eller andefedt i en gryde, og vend kålen i, så den bliver blank.
  3. Tilsæt saft, eddike, salt og krydderier i et tefilter eller lignende, og lad kålen simre under låg i 1 time.
  4. Tag låget af, og lad kålen koge igennem, til væsken er næsten fordampet. Smag til med sukker, salt og peber.

    Tip: Er du i tidsnød, kan et glas med færdigkøbt rødkål nemt kan piftes op med lidt frisk saft og bæreddike.     
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødkål, Julemad og Tilbehør