sponsoreret indhold
Nemme kalorielette risfrikadeller
SPONSORERET indhold

Nemme kalorielette risfrikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jeg har lavet denne lækre og nemme ret på risfrikadeller med en lun blomkålssalat. Det er en sund og kaloriefattig ret på under 500 kalorier. Opskriften er lavet i samarbejde med Uncle Ben’s, som I måske kender for deres færdiglavede saucer. Men Uncle Ben’s laver også ris, og derfor har jeg lavet en lækker risret. De fleste af deres ris kan tilberedes på 10 minutter og desuden kommer risene i nogle ret smarte poser (Boil in Bag), som gør det overflødigt at måle vand og ris af, så jeg vil mene at alle burde kunne koge ris uden at brænde dem på, koge dem ud eller lignende. Uncle Ben’s har netop lanceret to nye risvarianter i deres sortiment. Uncle Ben’s Fuldkornsris & Quinoa og Uncle Ben’s Ris, Boghvede, Hvede & Quinoa. Til denne opskrift har jeg brugt deres nye fuldkornsris & Quinoa, som indeholder flere proteiner og fibre end almindelige hvide ris og hjælper dermed til at holde din mave i gang.

Af: Louises madblog Foto: Louises madblog
18. maj. 2017 | Opskrift | ALT.dk
Risfrikadeller til 3-4 personer | Total: 30 min

Ingredienser

Risfrikadeller
1 pose Uncle Ben’s nye Fuldkornsris & Quinoa
1 løg
1 stor gulerod
1 æg
2 spsk rasp
2 spsk havregryn
Salt og peber
Smør eller olie til stegning

Lun blomkålssalat med æble
1 blomkål
Lidt olie til stegning
1 stort æble
1 håndfuld mandler
1/2 spsk honning
1/2 spsk olie
1 spsk hvidvinseddike 

Sådan laver du risfrikadeller

Risfrikadeller

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. (kan evt. gøres dagen før)

2. Imens risen koger gør du resten klar til risfrikadellerne.
'

3. Fjern skallen fra løget og riv det fint.


4. Skræl guleroden og riv den fint.

5. Bland revet løg, revet gulerod, æg, rasp, havregryn,salt/peber sammen med de kogte ris (de må gerne køle lidt af først). Brug gerne en elpisker til det er samlet fars.


6. Form frikadeller af farsen og steg dem på en pande i smør eller olie.


7. Vend dem en del undervejs og fortsæt til de er fine gyldne og ser færdige ud.

Lun blomkålssalat med æble 

1. Del blomkålen i mindre buketter – eller skær det i mindre stykker.


2. Opvarm lidt olie på en pande og rist blomkålen til den har taget lidt farve over det hele.


PRØV OGSÅ: Lynstegt krydret oksekød

3. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande.


4. Bland honning, olivenolie og hvidvinseddike sammen til en dressing.


5. Skær æblet i tern.


6. Bland blomkål, æble og mandler sammen med dressingen. Server den lune blomkålssalat til risfrikadellerne. 

Anbefalet til dig