Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmetlavet snaps
Foto: Mikkel Adsbøl Prøv disse lækre snaps med slåen og klitrose

Hjemmetlavet snaps

Snaps med slåen og snaps med klitrose

Til alle jer, der holder af det klassiske frokostbord med lækker snaps, får i her to opskrifter på hjemmelavet snaps med slåen og snaps med klitrose.

plate 1 flaske snaps
printer Print

Sådan laver du din snaps

Snaps med slåen:

De smukke, blåduggede slåenbær skal en uges tid i fryseren, inden de dækkes med en mild snaps.

Lad bærrene trække et par måneder, gerne længere. Målene er ikke så afgørende, for den færdige snaps kan fortyndes med ukrydret snaps, hvis du finder smagen for intens.

Slåenbær plukker du i naturen, eller du kan bruge solbær i stedet. lige nu skal de hentes fra fryseren, men næste sommer kan du starte med friskplukkede bær.

Snaps med klitrose

Endnu et eksempel på en meget enkel kryddersnaps.

Klitrosens mørke hyben har siddet længe nu, men finder du dem, skal de tørres helt og derefter overhældes med snaps.

Lad snapsen trække ca. 4-5 uger.

Se, hvad vi ellers skriver om: Snaps, Julefrokost og Drikke