Hjemmetlavet snaps
SPONSORERET indhold

Snaps med slåen og snaps med klitrose

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til alle jer, der holder af det klassiske frokostbord med lækker snaps, får i her to opskrifter på hjemmelavet snaps med slåen og snaps med klitrose...

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
02. nov. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
1 flaske snaps

Ingredienser

Snaps med slåen:

Pluk en mængde slåen, der svarer til indholdet af et honningglas.
1 flaske (billig) vodka
Evt. lidt honning til at søde med

Snaps med klitrose (hyben):

en flaske klar snaps
3 dl friske hyben eller en håndfuld tørrede hyben

Sådan laver du din snaps

Snaps med slåen:

De smukke, blåduggede slåenbær skal en uges tid i fryseren, inden de dækkes med en mild snaps.

Lad bærrene trække et par måneder, gerne længere. Målene er ikke så afgørende, for den færdige snaps kan fortyndes med ukrydret snaps, hvis du finder smagen for intens.

Slåenbær plukker du i naturen, eller du kan bruge solbær i stedet. lige nu skal de hentes fra fryseren, men næste sommer kan du starte med friskplukkede bær.

Snaps med klitrose

  • Endnu et eksempel på en meget enkel kryddersnaps.
  • Klitrosens mørke hyben har siddet længe nu, men finder du dem, skal de tørres helt og derefter overhældes med snaps.
  • Lad snapsen trække ca. 4-5 uger.

HYBEN er frugten af den yndige vilde klitrose. Både den ovale hunderose, rynket rose og æblerose kan bruges til snaps. Farven på hybensnaps er meget smukt gylden orange, og det smager godt at få en „hybenkradser“, som tilnavnet er på sådan én.

  • Pluk ca. 3 dl hyben.
  • Klip blomst og stilk væk. Fjern evt. kernerne, men det er ikke nødvendigt.
  • Blend blot hele hyben i en foodprocessor og hæld en flaske klar snaps over, så det dækker – f.eks. Brøndum Snaps Klar, Klar Svendborg eller Bornholmer Akvavit.
  • Snapsen kan også laves af en håndfuld tørrede hyben.
  • Lad snapsen trække 4-6 uger i en tætsluttende beholder. Efter lagring skal snapsen filtreres.
  • Snapsen fortyndes med klar snaps til passende smag og styrke.
  • Nydes ved stuetemperatur.

Anbefalet til dig