Flæskesteg med sprøde svær.

Foto: Maria Warnke Nørregaard Sprøde svær på flæskestegen - sådan får du sværen sprød på flæskestegen juleaften.

Sprøde svær på flæskestegen: Sådan steger du den perfekte flæskesteg

Sådan får du sværen på flæskestegen sprød

Saftig stegt flæskesteg med sprød svær er skønt. Gem resterne af stegen til lækre flæskestegssandwich i juledagene. Lav f.eks. en hurtig spicy agurkesalat, og server dine sandwiches med skiver af kød, sprød salat, rødkål og agurkesalat.

star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 2 timer
plate Flæskesteg med sprød svær til 6-8 personer
Ingredienser

1¬Ĺ-2 kg kamsteg med sv√¶r og uden ben
1 spsk salt
evt. laurbærblade

Tilbeh√łr:
hvide kartofler, brunede kartofler, sauce, r√łdk√•l og f.eks. juleinspirerede salater

Sådan steger du flæskesteg med sprød svær

  1. Tjek at sværen på din flæskesteg er ridset gennem svær og fedt, ellers ridser du forsigtigt med en skarp kniv mellem sværene (på den måde bliver sværene nemmere sprøde).

    SE OGSÅ: Her er tilbehøret til din julemiddag
  2. Læg flæskestegen i et ovnfast fad, gnid salt på sværen. Sæt stegen i en kold ovn, tænd ovnen på 200 grader, og steg flæskestegen i 1½ time, til den er gennemstegt med en centrumstemperatur på ca. 65 grader. Lad stegen hvile i 15 minutter, før den skæres i skiver.

    LÆS MERE: Her er julens bedste vine
  3. Hvis sværen ikke er sprød ved spisetid, skrues ovnen op på 275 grader eller grill. Sæt flæskestegen ind under grillen, og steg den, indtil sværen er sprød. Husk at holde øje med, at den ikke bliver brændt.

    STOR GUIDE: Sådan laver du julemaden uden stress
  4. Skær skiver af flæskestegen, og anret på et fad. Server med sauce, brunede og hvide kartofler, rødkål og juleinspirerede salater med sprødt grønt og tørret frugt.
  5. TIP Beregn 175-200 g flæskesteg per person.
star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vidste du...

God og rigelig mad har altid h√łrt julen til. Ved oldtidens solhvervsfester spiste man ekstra godt, og da grisen var det mest almindelige husdyr, s√• stod der is√¶r svinek√łd p√• menuen, bl.a. var grisehoved en yndet delikatesse.

I den katolske tid pr√łvede kirken at indsk√¶rpe m√•dehold i julespisningen og introducerede fisk som julemenu.

Det lykkedes ikke at udkonkurrere svinek√łdet, men vores nyt√•rstorsk er stadig et levn herfra.

(Kilde: Hjemmets store juleleksikon)

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Flæskesteg, Svin, Dansk mad og Hovedret