Spidskålssalat med rygeost og radiser
Foto: Martin Dyrløv Lækker og sund salat!

Spidskålssalat med rygeost og radiser

Man kan lave mange lækre salater med sæsonens friske grøntsager. Lav en lækker spidskålssalat med friske radiser og rygeost, og top den med en let og frisk dressing.

printer Print
clock Total: 20 minutter
plate 4 personer

  • 1 spidskål
  • 1 bundt radiser
  • 150 g rygeost
  • 1-2 spsk. jomfruolivenolie
  • sort peber i kværn
  • 1 bundt dild

Dressing:

  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. jomfruolivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl spidskålen, del den i kvarter, og skær stokken ud. Snit kålen fint med en skarp kniv. Vend kålen sammen med dressingen, og anret den på et fad.
  2. Rens radiserne, og skær dem i skiver eller både. Drys dem over salaten.
  3. Fordel små stykker rygeost over salaten, dryp med olivenolie, og drys med friskkværnet sort peber og frisk dild.

Tip:

Du kan også røre rygeosten cremet med fløde, og sætte cremen som små toppe på salaten. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Sunde salater, Rygeost, Spidskålssalat og Hovedret