-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
Uhm! Hjemmelavet Shawarma
Kødet her skal helst marinere en times tid, men smager kun bedre, hvis det får lov til at marinere natten over. Vi bruger fladbrød, men du kan sagtens bruge pitabrød i stedet. Her får du opskriften på lækker hjemmelavet shawarma.
Hjemmelavet shawarma
Tid: ca. 30 min. plus tid til marinering
(4 pers.)
1 tsk. hele korianderfrø
1 tsk. hele fennikelfrø
1 tsk. hele spidskommenfrø
½ tsk. sorte peberkorn
1 fed hvidløg
¼ tsk. chiliflager
1 tsk. paprika
2 løg
4 oksebøffer (kan erstattes af kyllingefilet)
2 spsk. olivenolie
Hvidløgsfraiche:
1 dl cremefraiche eller græsk yoghurt
1 fed presset hvidløg
salt og peber
4-8 fladbrød (kan erstattes af pitabrød)
1 romainesalat
4-6 tomater
1 frisk chili
1 bundt frisk koriander
saft af 1 lime
1. Rist koriander, fennikel og spidskommen på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika.
2. Skær løgene i tynde både. Skær kødet i strimler, og kom det i en skål sammen med løg, krydderier og halvdelen af olien. Vend godt rundt, så marinaden fordeler sig. Lad kødet marinere ca. 1 time eller til næste dag.
3. Varm resten af olien på en pande. Steg kødet inkl. marinade i ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Bruger du kylling, steges det lidt længere tid.
4. Rør cremefraiche med presset hvidløg, og smag dressingen til med salt og peber.
5. Lun brødene. Skyl salaten, og del i blade. Skær tomater i både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien.
6. Server fladbrød med romainesalat, tomater og kød. Dryp dressingen over, og top med chili (til de modige), frisk koriander og limesaft.
SE OGSÅ: Kozhy curry
SE OGSÅ: Pandestegte fladbrød