Hjemmelavet julekalender
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet julekalender: 24 fine fristelser

Her er enkle ideer til en velsmagende julekalender: Småkager af lys og mørk dej i forskellige figurer pyntet fint, og enkel chokoladekonfekt med variationer. Supplér med gode nødder og tørrede frugter, pak alle herlighederne ind i 24 små pakker.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
21. nov. 2018 | Mad | Hjemmet

1. Brun julesmåkage i hjertefacon med sløjfe
2. Tørret skive ananas med sølvbånd
3. Chokoladeske til en kop varm chokolade
4. Pigeonæble
5. Tørrede dadler med blød nougat og valnøddekerne
6. Julete

7. Stor julesmåkage med glansbillede
8. Myslitoppe med flødechokolade
9. Brun elg-småkage med øje af sølvkugle
10. Blandede nødder
11. Havregrynskugle med nøddeflager
12. Kagemand med øjne af sukkerkugler

13. Havregrynskugler trillet i tørret hakket papaya
14. Julesmåkage af to hjerter med fyld af syltetøj
15. Popkorn i chokolade på ispind.
16. Julegris pyntet med sølvkugle som øje
17. Mandelsplitter i mørk chokolade
18. Julestjerne med korender

19. Brunt julehjerte med pinjekerner
20. Havregrynskugle med kokos
21. Brun julehest med pinjekerne-øje
22. Abrikoser med marcipan og pistacienødder
23. Cornflakes dyppet i chokolade
24. Småkage-juletræ pyntet med sølvkugle

 

►SE OGSÅ: Opskrift til juleaften: Perfekt stegt juleand til julebordet


Hvide og brune småkager
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 8-10 min.
Dejen er fryse-egnet
(ca. 25 stk.)

100 g smør (koldt i små stykker)
150 g hvedemel (til de brune kager bruges 130 g hvedemel og 25 g kakao)
50 g flormelis
1 lille æg

Smuldr smør og mel evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis og tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i figurer med jule-bageforme. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt den i midten af en 200 grader varm ovn og bag 6-8 min., til småkagerne er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.

Variationer:

 - Sæt pinjekerner eller korender i kagerne, før de bages.

 - Læg to kager sammen: Stik først en lille figur ud i den øverste.  Læg en klat syltetøj på den underste, pensl kanten med æg og læg den øverste på.

- Pynt kagerne med lidt glasur og sukkerkugler eller juleglansbilleder.




Enkel chokoladekonfekt
Arbejdstid: ca. 20 min.
Størknetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
(ca. 20 stk.)
'
125 g lys eller mørk chokolade (i stykker)
ca. 50 g mandelsplitter,
mysli eller cornflakes

Smelt chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Vend fyldet i den smeltede chokolade. Sæt det i toppe på bagepapir og lad det størkne et køligt sted. Kom evt. toppen i små papirforme.

Variation:

 - Popkorn vendes i smeltet chokolade. Sæt en skefuld på bagepapir og læg en ispind eller spisepind ovenpå. Kom en skefuld popkorn i chokolade ovenpå og lad det størkne.

Tørret frugt med fyld
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
(10 stk.)

10 tørrede dadler eller abrikoser
75 g blød nougat eller rå ren marcipan
25 g nøddekerner

Skær en lomme i hver daddel eller abrikos. Fyld med et stykke blød nougat eller marcipan og pynt med nøddekerner.

Havregrynskugler
Arbejdstid: 30 min.
Ikke fryse-egnede
(ca. 25 stk.)

50 g smør (smeltet)
100 g flormelis
2 spsk kakao
125 g finvalsede havregryn
1 dl jordbærmarmelade
Drys: kokosmel, hasselnøddeflager eller hakket tørret papaya

Rør alle ingredienserne sammen og form ca. 25 små kugler. Tril dem i forskelligt drys.



Chokoladeske til varm chokoladedrik
Arbejdstid: 20 min.
Størknetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
(4 portioner, til ca. 6 dl mælk)

100 g mørk chokolade (i stykker)
2 spsk piskefløde
Pynt: sølvdrys

Smelt chokolade sammen med piskefløde over vandbad ved svag varme.
Lad massen stivne og pisk den derefter luftig med en håndmikser.
Fordel chokolademassen på 4 skeer evt. med en sprøjtepose.
Drys evt. med sølvglimmer.
Rør skeen ud i meget varm mælk og nyd den dejlige chokoladedrik.


Anbefalet til dig