Bea Fagerholt

Foto: Privat og PR Skønhed ifølge Bea Fagerholt.

Bea Fagerholts skønhedstip mod urenheder er at drikke afkoget fra denne grøntsag: "Det var megaeffektivt"

Iværksætter Bea Fagerholt har altid gjort meget ud af sin hudpleje og kunne ikke drømme om at droppe den daglige ansigtsrens. Til gengæld har hun pensioneret sin mascara for længe siden og prioriterer til enhver tid tørbørstning over træning.

Min morgenrutine... må ikke udelukkende bestå af eksekvering og servicering, og derfor har jeg forsøgt at indarbejde nogle simple rutiner, som giver mig gode forudsætninger for en dejlig start på dagen. Jeg har hele mit voksne liv startet morgenen med et glas vand med en presset citron tilsat lige dele kogende og koldt vand.

Jeg har aldrig haft så stor appetit så tidligt på morgenen, så det er oftest min citronvand og sort te med mælk og honning, som jeg får. Et bad er et must. Jeg kan ikke forlade hjemmet uden, og jeg børster altid tænder i eller inden badet – det gør en kæmpestor forskel – og det afsluttes uden undtagelse med et iskoldt styrt.

At pleje min hud... er noget, der betaler sig. Det har altid været en selvfølge for mig at tage mig godt af min hud, og jeg kunne aldrig finde på at gå i seng uden at rense af. Det første jeg gør, når jeg kommer ud af badet, er at tage stilling til, hvad min hud trænger til i dag.

Jeg pejer mit hår ved... ved at vaske det hver tredje dag, og så vasker jeg det igennem to gange og afrunder med balsam. Jeg bruger Kevin Murphys Anti Gravity Spray, inden jeg føntørrer med min uundværlige Dyson, som enhver tidspresset kvinde burde eje; det tager nemlig halv tid at tørre med den. Jeg har investeret i en keratinbehandling hos Esha Khamo, som fugtmætter håret, så det er blødt og glat – jeg har tendens til lidt utæmmeligt krøl og krus, så det har været den vildeste lifesaver.

Jeg lægger makeup, når... jeg er halvvejs igennem at tage tøj på. Cremen skal gerne have siddet lige så lang tid, det tager at redde sengen, men ikke længere, så er huden stadig dejligt fugtig.

Læs også: "Det stoppede jeg med for 12 år siden, og jeg begynder aldrig igen"

Min makeuprutine er... meget simpel: Touche Éclat under øjnene, mineralfoundation fra Tromborg, dække her og der med min foundation-stick fra Bobbi Brown, lidt Nars-blush på kinderne og måske lidt Strobe Cream fra Mac på det øverste af kindbenene. Afslutter med en af mine utallige ansigtsmister.

Den bedste duft for mig er... i den mere maskuline genre. Jeg bruger duft som parfume fremfor i mine produkter, og under graviditeter og amninger har min hårparfume fra Byredo været genial. Det er ofte det sidste, jeg gør, som prikken over i’et.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået... fik jeg af en australsk makeupartist, og det var at koge et broccolihoved og drikke afkoget, hvis du oplever udbrud og urenheder. Det smager seriøst dårligt, og jeg har ikke gjort det i flere år, men jeg kan bare tydeligt huske, at det var megaeffektivt.

Hvis jeg kunne give mit teenage-jeg et skønhedsrpd, ville det være... drop mascara – du er pænere uden.

Den alder, jeg har nu, er... en, hvor min hud virkelig har brug for pleje, dels fordi jeg har krydset grænsen til 30’erne, hvor den gode produktion af kollagen daler kraftigt og regenerering tager længere tid. Men samtidig føler jeg en ro over at have fundet mine rutiner, og det, der virker bedst på og for mig – både hvad angår hud, hår og krop.

Nutidens skønhedsideal er... at tage sig tiden til at tjekke ind med sig selv – tage iltmasken på først – uanset om det er ved at smøre sin krop ind i en dejlig olie, lægge en maske eller kigge kærligt på sig selv i spejlet. De få minutter giver en indsprøjtning af overskud, som vi kan møde verden med.

Læs også: "Jeg er lækker uden på nogen måde at se kunstig eller konstrueret ud"

Bea Fagerholts favoritter: 

body_brush.jpg

Tørbørstning frem for træning

Jeg træner ikke og har sjældent gjort det, men jeg føler, at min tørbørste kan give mig lidt af det samme, både synligt og den dejlige friske følelse, kroppen efterlades med. Buff Naturlig Tørbørste, Karmameju, 299 kr.

honey.jpg

Hverdagsfavorit

Body Oil, Honey, 340 kr.

solar_oil.jpg

Det billigste og bedste produkt...

.. som jeg køber igen og igen, er CNDs negleolie, fordi jeg elsker, når mine negle er pæne og velplejede – og det er den bedste. Solar Oil, CND, 140 kr.

tromborg.jpg

Ensartet dækning

Tromborg Mineral Foundation giver en naturlig og ensartet dækning. For mig er det lige så naturligt som at tage undertøj på at give mine hud et par strøg af den. Mineral Foundation, Tromborg, 380 kr.

maske.jpg

Kvalitetssøvn

Jeg kan og vil ikke sove uden, og den er med mig på ferier, når vi kører langt. Det er som om, man sover fem kvarter i timen, når den ryger på. Sovemaske, Beauty Sleeper, 900 kr.

serum.jpg

Uovertruffen fugtgiver

Dette serum er den vildeste fugtbooster, som jeg bruger, når jeg har brug for lidt ekstra kærlighed til min hud. EGF Serum, Bioeffect, 1.100 kr.

Dette foto er smukt for mig, fordi …

... billedet af Liv Winther og mig selv er et symbol på To The Moon, Honeys begyndelse. Når jeg kigger på det, bliver jeg varm ved tanken om alt det, vi har opnået siden – jeg er så stolt over, at To The Moon, Honey har sat moderskabet på dagsordenen, og over de hundredevis af kvinder, der ærligt har delt deres historier med vores læsere og særligt lyttere på vores podcast, der netop har rundet 2 millioner downloads.

foto.jpg

Bea Fagerholt

33, er grundlægger af det digitale medieunivers To The Moon, Honey og det nye brand Honey. Hun er kæreste med Taus, og sammen har de Woody på 1,5 år og Frank på 4 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed ifølge..., Hudpleje, Hud og Makeup