Helena Christensen
Helena Christensen

Helena Christensen: Her er mine skønhedsfavoritter

Den 44-årige supermodel bruger både billigt og dyrt, når det kommer til skønhed, og har endda også et par danske mærker blandt favoritterne.

1 Fugt efter flyveturen
Creme de la Mer er dejlig cremet, fed og fugtgivende, hvilket er godt, når man har været ude at flyve, og huden føles rigtig tør. Den skal lige varmes op i hænderne, før man tager den på, og så sker der et eller andet magisk, som jeg stadig går og venter på skal ske, men den føles i hvert fald god ved huden.

Creme de la Mer, 50 ml, La Mer, 1.825 kr.

2 Lad olien tørre ind 
Lige i øjeblikket bruger jeg kropsolien fra Rudolph Care efterfulgt af deres fede balm, som bliver heeelt varm og blød, når man smører den på. Så går jeg gerne halvnøgen rundt et stykke tid, så det hele kan trænge ind. Alt for ofte glemmer jeg at lade det tørre, inden jeg tager tøj på, og så sidder der store fedtklatter over det hele.

Acai Body Oil, 100 ml, Rudolph Care, 445 kr.
Acai Body Balm, 100 ml, Rudolph Care, 595 kr.

3 Hav blush’en ved hånden
Jeg bruger blush hver dag, og lige i øjeblikket er cremeblushen fra Kjær Weis min favorit. Jeg har også altid en duo-fiber pensel med mig, hvor der altid sidder lidt rester blush indeni, så man lige kan lægge lidt ekstra på med.

Cream Blush, Blossoming, Kjær Weis, 35 kr.
Short Duo Fiber Brush 130, MAC, 335 kr.

LÆS OGSÅ: Helena Christensen: Jeg ser mere interessant ud nu

4 Fokus på øjne eller læber
Jeg elsker eyeliner og bruger enten eyeliner eller læbestift, hvis jeg skal ud. MAC har en god brun, virkelig fed kohl, som jeg bare plejer at køre rundt og gnide lidt ud, så den ikke sidder alt for pænt. Har jeg ikke så meget tid, vælger jeg en læbestift. Jeg elsker, at man kan ændre hele sit udtryk, blot ved at lægge lidt farve på læberne, uden at have noget andet i ansigtet. Nogle gange er det bare at skifte til et par stiletter og en læbestift, og så er du klar til at gå ud – en koralrød er rigtig flot på denne årstid.

Pearlglide Intense Eyeliner, Lord it Up, MAC, 135 kr. på Maccosmetics.dk.
Rouge Volupté, Extreme Coral, Yves Saint Laurent, 255 kr.

5 En tiltrækkende duft
Jeg elsker dufte og jeg synes stadig, at min allerførste duft, Anaïs Anaïs fra Cacharel, er en af de smukkeste dufte, der er blevet lavet. Jeg bruger også gerne olier, fordi de dufter rigtig lækkert, virker beroligende og giver dig følelsen af, at du har noget sundt på. Der er en særlig olie, som hedder oud, der er udvundet fra agartræets hjerte, mens det er under angreb af en svamp, som får træet til at producere en mørk, meget aromatisk harpiks, som dufter helt fantastisk. Den virker nærmest som et afrodisiakum, og det jo altid meget godt, hvis man skal i byen og har glemt sin læbestift! Tom Ford har også brugt den i en af hans parfumer.

Anaïs Anaïs, eau de toilette, 30 ml, Cacharel, 299 kr.
Private Blend Oud Wood, eau de parfum, 250 ml, Tom Ford, ca. 2.640 kr. på Houseoffraser.co.uk.

6 Velduftende hår
Jeg bruger masser af balsam og hårmasker, fordi mit hår er både tykt og tørt. Det er perfekt til jobs, men i mit eget liv, er det ikke så fedt, så det ender altid oppe i en lille knude, fordi jeg ikke gider at gøre noget ved det. Kérastase har nogle gode masker, som jeg gerne lader sidde et par timer, hvis jeg har tid. Aveda har en rigtig god, reparerende balsam, som dufter dejligt, og det er vigtigt, for man går jo rundt og dufter til sit hår hele dagen.

Damage Remedy Restructuring Conditioner, 200 ml, Aveda, 310 kr.
Nutritive Masquintense, 200 ml, Kérastase, 290 kr.

7 Skrub appelsinhuden væk

Jeg skrubber min hud rigtig, rigtig ofte for at få det øverste døde lag hud væk. Specielt benene bliver så dejligt bløde og skinnende bagefter, og når man samtidig dyrker lidt motion og drikker en masse vand, så kan man komme appelsinhud til livs – hvis man altså tror nok på det. Men bare det at få blodomløbet i gang og nusse om sig selv er også helende og virker skønt. Bliss har en rigtig god scrub, som dufter helt vildt fantastisk, og som jeg bruger til hele kroppen – også de steder vi har det med at glemme: skuldre, albuer, knæ og fødder, som vi skal huske at være gode ved.

Blood Orange + White Pepper Sugar Scrub, 350 ml, Bliss, 399 kr.


Gå ikke glip af de seneste artikler! Tilmeld dig ALT for damernes nyhedsbrev her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Helena Christensen