Mette Asbjørn
SPONSORERET indhold

"Jeg bliver glad hver gang, jeg tager det på"

Mette Asbjørn finder inspiration i det elegante, underspillede look, som især franske kvinder mestrer. Hun elsker alt, der er enkelt, tidløst og casual, og det må også gerne have en snert af tomboy. Tag et kig i hendes klædeskab, hvor der især gemmer sig oversized blazere, lækre skjorter, kashmirbluser og velsiddende jeans.

Af: Stine Tidselbak Jacobsen Foto: Luka Roné
29. nov. 2021 | Mode | ALT for damerne

Stil

"Enkel, tomboy-ish, tidløs og casual – og gerne med en skovhuggerskjorte til."

Inspiration

"Jeg er ret vild med franske kvinders underspillede look. Jeg bliver inspireret af kvinder som Emmanuelle Alt og Charlotte Gainsbourg. De har begge en cool og skøn afslappet stil, og så har jeg en god kunstnerveninde, Anja Blinkenberg, som altid ser skøn ud, og som tilmed laver møbler og ting, som både er funktionelle og bare virkeligt skønne."

Mette-Asbjoern2.jpg
Et klassisk hverdagslook består ofte af et par jeans og en lækker skjorte. Mette i skjorte fra Vanessa Bruno og jeans fra Frame.

Favoritdesigner 

"Jeg er glad for Isabel Marant og et andet fransk mærke, der hedder New Jersey Paris. Tøjet rammer det tidløse, casual og lidt drengede look, som jeg foretrækker, og som jeg synes klæder min krop."

LÆS OGSÅ: Skal din hverdagsgarderobe opdateres?

Hverdag

"Enten er jeg i et par jeans, en T-shirt og en oversized blazer, eller også består mit hverdagslook af et par jeans med en skovhuggerskjorte eller en kashmirsweater. Og så tilsætter jeg typisk enten et par sneakers eller loafers."

skjorter.jpg
Ternede skjorter holder til hverdag og til fest. Her er det skjorter fra Isabel Marant og New Jersey Paris.

Fest

"Jeg har ikke en festgarderobe, men tilsætter i stedet smykker for at gøre mit hverdagslook lidt mere festligt. Det kan være en stor ørering, der kan gøre hele forskellen. Eller det kan være T-shirten, der bliver skiftet ud med en silketop under blazeren. Og alternativt et jumpsuit med flade sandaler eller et par læderbukser."

festlook.jpg
Skjorte fra Aiayu, lædershorts fra Raiine og sandaler fra Ancient Greek Sandals.

Mest og flest 

"Jeans, jeans og atter jeans. Jeg bliver aldrig træt af jeans. Og så har jeg virkelig mange ternede skjorter."

Igen og igen 

"Jeans fra Frame eller Notify. De passer perfekt til min lidt drengede krop. Og så er jeg ret glad for kvalitet og form i kashmirsweatre fra enten Trois Pommes, Wuth eller FTC."

Mette-Asbjoern4.jpg
Mette Asbjørn i top og jeans fra Frame, frakke fra American Vintage og sandaler fra Ancient Greek Sandals.

Undertøj

"Tezenis, et italiensk undertøjsmærke, som laver enkelt bomuldsundertøj i klassiske farver. Det kan tåle at blive vasket igen og igen uden at miste form eller farve. Og ellers laver Love Stories det fineste undertøj, hvor pasformen også er god til mig."

Jeans 

"Som før nævnt synes jeg, at Frame og Notify laver de lækreste styles og vaske. Og så er taljen hverken for høj eller for lav."

jeans.jpg
Der gemmer sig en del jeans i Mettes klædeskab, og her et et lille udvalg fra Frame, Acne Studios og Zadig & Voltaire. Moccasinerne er fra Jérôme Dreyfuss, og de sorte sko er fra Gucci.

Sko

"Sneakers, loafers eller flade sandaler til både hverdag og fest."

God stil 

"At tillade sig alt og samtidig føle sig godt tilpas og tro mod sig selv."

Smykker

"Jeg har de samme smykker på til hverdag og til enhver anledning. Har dog også en festlig ørering og en tjubang-ring, som jeg tager på til festlige lejligheder."

smykker.jpg
Smykker fra Cartier, Line & Jo, Marlene Juhl Jørgensen og Rebecca Elbek.

Tasker

"Min yndlingstaske er min bæltetaske fra Yvonne Koné. Den er enkel og funktionel, og jeg er vild med de rene linjer, og at der ingen overflødige dimser eller knapper er. Og så er den nem at have på i farten på tværs over skulderen."

"En anden, som jeg også holder meget af, er min Jérôme Dreyfuss-taske, der er dejligt praktisk og stor nok til lige at smide min computer, min Yvonne Koné-bæltetaske, papirer og oplader ned i – og lidt indkøb kan der også være."

tasker.jpg
Tasker fra Jérôme Dreyfuss og Yvonne Koné og loafers fra G. H. Bass & Co

Altid i tasken 

"Min pung, mobiltelefon, en læbepomade og en pakke V6-tyggegummi."

Shopping

"Hvis man kan sige, at jeg har en strategi, så er det vel, at jeg altid går efter det samme, så jeg laver sjældent fejlkøb. Og så vil jeg hellere investere i én lidt dyrere oversized blazerjakke eller kashmirsweater, som til gengæld holder i mange år."

LÆS OGSÅ: Nyt dansk brand sætter fokus på, at den bekvemme basisgarderobe ikke behøver være kedelig!

Butikker 

"Jeg køber efterhånden det meste af mit tøj over nettet. Og ellers secondhand f.eks. hos Vintage Market i Hellerup."

En rejse værd

"Meget af mit sommertøj har jeg fundet på markeder eller små listige butikker i Sydfrankrig. Og så er jeg fan af franske parfumemærker, gerne med duft af patchouli, som jeg køber, når jeg er på ferie i mit foretrukne ferieland, Frankrig."

parfumer.jpg
Parfumer fra Le Labo, Lady Wood, Les Néréides Paris samt cleanser fra PH Formula.

Største samling 

"Det må vist være jeans. Jeg synes, man kan få så mange fede styles, og jeans kan bruges til alle anledninger – dresset op eller ned."

Tendenser 

"Jeg går ikke op i tendenser. Men jeg synes, at det er fedt, at tern stadig holder. Og så er jeg som sagt ret vild med oversized blazere."

blazer.jpg
Mette går ikke op i trends, men tidens oversized blazere er hun vild med. Her er et lille udvalg af hendes yndlingsblazere, som er fra Isabel Marant og Barena Venezia.

Bedste køb 

"Det må være mit Cartier Tank Solo-ur. Jeg har ønsket mig et i mange år, og da jeg blev 50 år, så skulle det være. Jeg bliver glad hver gang, jeg tager det på. Det er et seriøst smukt ur, og jeg synes, at det opgraderer mit ellers nedtonede jeans-look på den fede måde."

Seneste køb

"Jeg tror, det må være en ternet skjorte fra New Jersey Paris."

Mest opsigtsvækkende køb

"Et par støvede pink cargobukser fra Ba&sh og mit orangefarvede jumpsuit fra Overlover. Det ligner slet ikke mig at gå med knaldfarver, men disse to items kan altså noget med en tanktop og et par klipklapper til om sommeren."

Mette-Asbjoern3.jpg
Her er hun i et jumpsuit fra Overlover og sandaler fra Les Tropeziennes – dem køber hun altid, når hun er på ferie i Frankrig.

Fejlkøb

"Jeg synes, at det ser så lækkert ud til andre med sko eller støvler med hæle, men jeg føler mig ganske enkelt ikke ”nede på jorden” og tilpas med dem på. Der er heldigvis en anden, som får gavn af mine sjældne fejlkøb."

LÆS OGSÅ: Denne type jeans kommer til at overtage din garderobe

Aldrig uden 

"Det må være mit Cartier-ur og mine smykker. Alle mine smykker har jeg fået enten af min mand, gode veninder eller familie, så de betyder rigtigt meget for mig."

Klar på 5 minutter

"Jeg ville nok ikke skifte tøj men pjaske lidt vand i hovedet eller bruge min ansigtsspray fra PH Formula, så ansigtscreme og en let foundation, solskinspudder, mascara og læbepomade. Og så ville jeg børste tænder."

produkter.jpg
Det vigtigste i makeupkittet er mascaraen fra Dior, SOS Eye Repair fra PH Formula og Teint Perfect og pudder fra Chanel. Smykkerne er fra Ole Lynggaard Copenhagen og lavet af Mettes venindes datter, Martha Normann Grut.

Anbefalet til dig