Ny tendens: Få smuk og blød hud med olierens
SPONSORERET indhold

Ny tendens: Få smuk og blød hud med olierens

Olie er en ny og effektiv måde at rense huden, så den genfinder sin naturlige balance. Vi guider til, hvordan du får lækker hud med olierens.

Af: Katrine Ravnborg Yde Foto: Alamy og PR
18. apr. 2016 | Mode | Eurowoman

Olierens. Ja, du læste rigtigt. Det er faktisk muligt at rense ansigtet i olie, omend du har tør, uren, fedtet eller sensitiv hud. Det en rensemetode med mange år på bagen, men først de seneste år er der kommet et bredt udvalg af renseprodukter på de danske hylder - og det er vi begejstrede for på Eurowoman.

Hvorfor bruge olierens?
Det kan virke modsigende at rense sit ansigt i olie, men de gyldne dråber er en perfekt rensemetode, især i vinterhalvåret, hvor huden har tendens til at blive tør. Hvis du døjer med tør hud, skal du måske kigge kritisk på din nuværende rensecreme. En almindelig sæberens kan nemlig udtørre din hud, og dermed skabe ubalance, der kan resultere i tør, uren eller fedtet hud.

At rense huden med olie kan i stedet være med til at balancere og rense huden uden at strippe for dens naturlige olier og efterlade den babyblød. Olien binder snavs og overflødig olie (sebum) fra din hud, og man kan sige, at den gode olie er med til at fjerne den dårlige olie. Den tilstopper ikke porerne, men hjælper huden med at finde sin naturlige balance.

Hvis du har fedtet hud kan olierens være en god ide, da folk med olieret hud ofte renser deres hud med skrappe produkter, der efterlader huden tør og stresset. Det resulterer i, at huden producerer mere olie for at genfinde balancen. Olierens kan også fjerne øjenmakeup og rense huden, og på den måde behøver du kun dette ene produkt i din renserutine.

Sådan gør du
Du skal holde øje med produkter med mineralske olier, da de kan mindske hudens evne til at "trække vejret" og tilstoppe porerne og findes som regel i billigere skønheds-produkter. Gå i stedet efter produkter med rene planteolier, såsom mandelolie, solsikkeolie, olivenolie, jojoba olie, sheasmør mv.

Der findes mange forskellige slags olierens, og du kan prøve dig frem for at finde den, der passer perfekt til din hud. Der findes flydende olier, hvor ét pump masseres ind i huden og herefter vaskes af. Du kan også bruge helt rene olier – dem du kan købe i helsekostforretninger og supermarkeder. Her er især mandelolie velegnet til rens (og prisvenlig). Der findes også balms, der ofte sælges i en krukke bestående af faste olier, hvor du bruger en ærtestørrelse, som masseres ind i huden og vaskes af.

Til både olie og balm kan du med fordel fjerne rensen med en fugtet vaskeklud, som nænsomt fjerner olie og snavs. Nogle balms og olier emulgerer i kontakt med vand, som betyder at olien forvandles til mælk eller skum. Emulgerende produkter er perfekte til dig, der er lidt skeptisk over at kaste dig ud i at rense huden med olie, da de er knap så fede og nemmere at vaske af.

Læs videre om 5 forskellige olierens, som din hud vil hige efter.


1. Olierens-jomfru? Så kig nærmere på Balm-to-Oil fra Biotherm, der er en mild balm, som forvandles til olie, når den masseres på tør hud. Ved kontakt med vand bliver olien til en mild mælkeagtig konsistens, der er nem at vaske bort. Tilbage står du med en ren, blød og glat hud.

Biosource Balm-to-Oil fra Biotherm, 225 kr.


2. Hvis du vil have lidt luksus i hverdagen, er denne blanding af kukuinød, olivenolie, solsikkeolie og jojobaolie perfekt. Olien glider nemt over huden og fjerner effektivt urenheder og makeup, mens huden holdes silkeblød. Påfør den luksuriøse olie på tør hud og giv dit ansigt en skøn massage. Vask olien bort med vand eller en vaskeklud.

Soothing Cleansing Oil fra Bobbi Brown, 355 kr.


3. Den lette formel med olivenolie, solsikkeolie, sesamolie og safflowerolie fjerner snavs og miljøpåvirkninger. Indeholder også E-vitamin, der reducerer skadelige miljøpåvirkninger og irritation, så huden er i balance. Du vil elske den forfriskende duft af grapefrugt, appelsin og citrus, som virker opkvikkende og opløftende på et morgentræt ansigt. Masseres først på tør hud, hvorefter olien forvandles til en rensende mælk, når der tilføjes vand. Fjernes med et snuptag med enten vand eller en klud.

Clean Energy Gentle Cleansing Oil fra Origins, 195 kr.


4. Denne rens er til dig, der ikke er bange for en fed og nærende rensebalm, der nemt fjerner alt makeup – også den vandfaste. Den består af lindrende mangosmør, kokosolie, solsikkeolie og hybenkerneolie og den milde, men fantastiske duft stammer fra ylang ylang, fresia og cedertræ. Du skal massere den nærende balm ind i huden, hvorefter den fjernes blidt med den medfølgende bommuldsklud, og huden føles ren, gennemfugtet og babyblød.

Make-Up Be Gone Cleansing Balm fra Trilogy, 229 kr.


5. Muse Cleansing Balm fra Karmameju er en rensebalm baseret på de lækreste planteolier. Når du masserer den velduftende gel ind i huden forvandles den til olie og du kan med fordel lade olien sidde på huden i 5-10 minutter, som en nærende maske, hvis din hud mangler fugt. Ved kontakt med vand forvandles olien til en hydrerende mælk, der efterlader huden blød og smidig.

01 Muse Age-Defense Cleansing Balm fra Karmameju, 299 kr.

LÆS OGSÅ: Her er ansigtsbehandlingen, der vender op og ned på din skønhedsrutine

LÆS OGSÅ: Her er fire sundhedstendenser, du skal kende lige nu

LÆS OGSÅ: "Jeg har fundet verdens bedste og billigste hårkur"