Mango badedragt
Foto: Mango Badedragt fra Mango.

Sæsonens badetøj: Badedragter

17 flotte badedragter, du kan finde på udsalg

Skulle det være en billig badedragt, en af dem, der slanker eller den klassiske badedragt med ben? Her får du sæsonens fineste badedragter.

Redigeret af Kristian Hindø-Lings.

Sommeren er endelig begyndt at melde sin ankomst (det var på tide) og de friske af jer, har måske allerede fået årets første dukkert? Eller også er du blandt os andre, der endnu ikke har fundet det perfekte strandoutfit.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du det badetøj, der klæder din krop

At købe badetøj er nok noget, mange forbinder med skrækscenarier i prøverum. For det kan være noget af en udfordring at finde det helt rigtige pragteksemplar til Mallorca-turen, havnebadet på Bryggen eller sandbankerne i Skagen.

I 2009 dukkede en lidt skræmmende undersøgelse op i de danske medier. Den var foretaget af Gallup for den daværende gratisavis Urban og konkluderede, at mere end hver tredje kvinde ikke havde lyst til at tage på stranden i badetøj, fordi de var utilfredse med deres udseende. Det samme gjaldt for cirka hver femte mand.

Denne guide til sæsonens badetøj kan næppe i sig selv forbedre selvværdet hos de mange kvinder derude, som ikke har lyst til at vise kroppen frem på stranden. Men den skal i hvert fald følges af en opfordring til at lade de dårlige tanker om dig selv blive hjemme og tage på stranden i badetøj, hvis det i virkeligheden er det, du har lyst til!

Og så kan du jo passende finde inspiration til, hvordan dét så skal se ud i nogle af de smukkeste badedragter, som er i butikkerne netop nu.

Pastelfarver, print, spaghettistropper og V-udskæringer er stærkt repræsenteret, og det samme er 90'erne og den sporty og komfortable vibe, som går igen hos mange af designerne.

Det skal være elegant samtidig med, at det skal være behageligt at have på, synes at være tanken bag – ligesom det for øvrigt er en tendens i resten af modebilledet, der lige nu bugner med bløde bukser, slip-on-sandaler og luftige toppe.

Her får du vores 17 favoritter, der dækker lige lidt mere end en bikini, men er mindst lige så sexede. Tænk mere Bond-babe end mormor!

Badedragt dame

Topshop, 250 85 kr.

Badedragt dame

M Missoni hos Boozt.com, 1.820 910 kr.

Badedragt dame

Twiin hos Zalando, 650 490 kr.

Badedragt dame

Haight hos Net-a-Porter, 1.450 580 kr.

Badedragt dame

H&M, 350 200 kr.

Badedragt dame

Solid & Striped hos Net-a-Porter, 1.270 508 kr.

Badedragt dame

Zara, 100 60 kr.

Badedragt dame

Minkpink hos Zalando, 500 400 kr.

Badedragt dame

Lisa Marie Fernandez, 4.600 2.760 kr.

Badedragt dame

Anna Field hos Zalando, 250 200 kr.

Badedragt dame

Topshop, 200 160 kr.

Badedragt dame

Mango, 400 280 kr.

Badedragt dame

&Other Stories, 495 347 kr.

Badedragt dame

H&M, 180 80 kr.

Badedragt dame

Saks Potts, 945 378 kr.

Badedragt dame

Filippa K hos Boozt.com, 800 600 kr.

Badedragt dame

Vetements, 3.350 1.675 kr.

3 tips til jagten på en ny badedragt

  1. Det er nu, at du skal købe badetøj for at være sikker på, at der ikke bliver udsolgt. Og med badetøjet hjemme er det også som om, at de varme stråler føles lidt tættere på.
  2. Draperinger er nok enhver konkurrencesvømmers mareridt, men for alle os andre, er de en smuk modedrøm, der kan fjerne lidt af fokusset fra kurverne. 
  3. Brug din fine nye badedragt som body i dine Levi’s 501-jeans eller som top til en sej nederdel.
Se, hvad vi ellers skriver om: Badetøj, Sommer, Kropstype og Trends