Audrey Hepburn

Foto: Getty Images / Illustration: Barbara Dziadosz. Eurowoman har testet nogle af de mest ikoniske skønhedsprodukter på markedet og deres nærmeste konkurrenter. Måske Audrey Hepburn brugte nogle af dem?

Listen med de 19 mest ikoniske skønhedsprodukter – og deres nærmeste konkurrenter

Duften af kvinde, en bumseudrydder, der tager kampen op med selv den mest genstridige karl og neglelakken, som vandt alles hjerter efter, Uma Thurman bar den på fingerspidserne i kultfilmen Pulp Fiction. Her er de 19 mest ikoniske skønhedsprodukter og deres nærmeste konkurrenter.

Du kender dem godt. Produkterne, der altid står på første række som små statuetter. Fordi de bliver flittigt brugt. Fordi de virker. Og fordi de tager sig godt ud. På dig og på badeværelseshylden. Vi har testet nogle af de mest ikoniske skønhedsprodukter på markedet og deres nærmeste konkurrenter. Her er vores top 3 inden for hver sin kategori.

1. chanel.jpg

Nummer fem, tak

Den klassiske Chanel No. 5 blev skabt for at omfavne duften af kvinde. Historien fortæller, at parfumøren Ernest Beaux kreerede 10 forskellige varianter, hvoraf Coco Chanel valgte No. 5, der blev lanceret i 1921 som den første parfume i modehusets historie. Siden 1959 har flakonen været udstillet på MoMa i New York som verdens smukkeste, ligesom den gør sig til på mange sminkeborde rundt omkring. På redaktionen er vi særligt vilde med nyfortolkningen L’eau, en mere let og ungdommelig version af duftklassikeren med friske noter af citron og mandarin og bløde noter af moskus og ceder. 

Top 3

 1. Chanel No. 5 L’eau, edt 50 ml fra Chanel, 780 kr.
 2. Fucking Fabulous, edp 50 ml fra Tom Ford, 2.100 kr.
 3. Flora, edt 50 ml fra Gucci, 660 kr.

3. mario badescu.jpg

Vig bort

En bums på vej kan sætte dig lidt tilbage. Det ved Mario Badescu, som har sat Drying Lotion i verden for at udrydde urenheder fra hudens overflade. Med en vatpind dykker du ned i bunden af den todelte lotion for at optage den lyserøde væske, som fordeles forsigtigt på urenheden. Natten over vil salicylsyre, svovl og zink gøre sit for, at bumsen gør betydeligt mindre væsen af sig, når du vågner igen. Produktet må ikke rystes inden brug. Skulle det alligevel ske, skal du lade flasken stå, til de to væsker har delt sig igen.

Top 3

 1. Drying Lotion fra Mario Badescu, 175 kr.
 2. Blemish Out Pink Spot fra Mizon, 225 kr. hos Ilovebeauty.dk
 3. Super Spot Remover fra Origins, 149 kr.

2. bio derma.jpg

Rengøring

Biodermas Sensibio H2O er en vaskeægte apotekerdarling og kan i år fejre 25-års jubilæum. Der er ikke tale om en egentlig rens, men derimod en micellarvand, som blidt og effektivt fjerner makeup og snavs. Er du en af de heldige, hvis hud takker dig uanset, hvad du gør, kan du i en snæver vending bruge den som rens, men er din hud high maintenance bruger du den som første trin, inden du renser efter med et andet produkt.

Top 3

 1. Sensibio H2O fra Bioderma, 189 kr.
 2. E.X.F.O. Cleanse fra PH formula, 269 kr.
 3. Carrot Butter Cleanser fra The Organic Pharmacy, 450 kr.

4. amazing space.jpgOpløftende

Peelmasken fra Amazing Space er en opstrammende og udglattende glødgiver. Den fordeles i et jævnt lag på afrenset hud og får lov at virke i 8-15 minutter, inden den vaskes af og afslører et ansigt så rød som en tomat. Men frygt ej. Rødmen aftager hurtigt til fordel for et mere jævnt og strålende spejlbillede, der klæder alle. 

Top 3

 1. Miracle Mask Deep Micro Peel Effect fra Amazing Space, 550 kr.
 2. Masque Vivant fra Biologique Recherche 505 kr. hos Facia Beauty
 3. Celestial Black Diamond Lifting and Firming Mask fra 111SKIN, ca. 1.560 kr. for 4 stk. hos Net-a-porter.com

 

10. highlighter.jpgLysende klart 

Kom highlighter på kindbenene, lidt på næseryggen og i øjenkrogen, og se lyset danse henover dit ansigt. Et af de bedste produkter til det formål er pudderversionen fra makeupmærket Hourglass, som vi fordeler med en stor børste over hele ansigtet. For hvorfor ikke fremhæve det hele? Den lægger sig som et sart slør på ansigtet og fanger lyset, som slører ujævnheder og giver liv.

Top 3

 1. Ambient Strobe Lighting Powder fra Hourglass, 350 kr.
 2. Living Luminizer fra RMS, 330 kr. hos Completeme.dk
 3. Lit Up Highlight Stick fra Wetman Atelier, ca. 325 kr. hos Net-a-porter.com

LÆS OGSÅ: Har du husket at rengøre dine makeupbørster?

 

19. chanel.jpgPå alles negle

Rouge Noir, den vinrøde neglelak fra Chanel, der ser nærmest sort ud, blev første gang vist på catwalken i 1994 i forbindelse med Chanels A/W-show i Paris og kom for alvor på alles negle, da Uma Thurman bar den på fingerspidserne i kultfilmen Pulp Fiction. Den kræver en sikker hånd at påføre, gerne i to lag, men virker hver gang. Også på dansegulvet i en rødvinsrus.

Top3

 1. Le Vernis i farven Rouge Noir fra Chanel, 219 kr.
 2. Oxygenated Nail Lacquer i farven Bubble Gum fra Nailberry, 165 kr.
 3. Nail Lacquer i farven Ballet Slippers fra ESSIE, 100 kr.

18. orbie.jpg

Sus og dus

Tekstursprayen fra Oribe er god til sit arbejde og skaber tekstur og volumen uden at give tørre spidser samtidig med, at håret bevarer sin fleksibilitet, så du kan arbejde med det i løbet af dagen. Med den er det slut med hår, der klasker – også på andendagen.

Top 3

 1. Dry Texturizing Spray fra Orbie, 295 kr.
 2. Volume Spray fra Sisley, 610 kr.
 3. Anti.Gravity.Spray fra Kevin Murphy, 215 kr. (sponsoreret link)

 

20. keratase.jpgMaskebal

Tag den blå beholder med hårmasken fra Kérastase med ind i badet et par gange om ugen, og se løjer. En kombination af keratin og ceramider trænger ind i hvert enkelt hårstrå, som styrkes og forsegles med fugt. Kom masken i længderne – efter shampoo, før balsam – og lad den virke i et par minutter, inden den skyldes ud, og dit hår føles blødt som fed velour og er klar til fest. Også på en mandag.

Top 3

 1. Resistance Masque Extentioniste fra KÉRASTASE, 345 kr. (sponsoreret link)
 2. Regenerating Mask fra Christophe Robin, 440 kr.
 3. Hair Perfector No. 3 fra Olaplex, 229 kr. (sponsoreret link) 

17. aesop rigtig.jpgHænderne op

Du ved det godt; du forsømmer hænderne. Dem, der gør så meget for dig og er dit visitkort i mødet med andre. Men lærer du Aesops Resurrection Aromatique Hand Balm at kende, er det slut. Mandarinskal, rosmarinblade og atlasceder og en duft af citrus og urter, er lig med velfugtede, smørbløde og imødekommende hænder.

Top 3

 1. Resurrection Aromatique Hand Balm fra Aesop, 190 kr.
 2. Vital Hand Cream fra Nuori, 249 kr.
 3. Acai Hand Cream fra Rudolph Care, 245 kr.

8. bioeffect.jpgSmooth operator

Det specialudviklede vækstfaktorprotein EGF i serummet fra islandske Bioeffect gør huden glat og spændstig, fordi proteinet sætter gang i cellernes aktivitetsniveau, så nye, friske hudceller kommer frem og giver din hud en mere jævn overflade. Massér 2-4 dråber på ren, men ikke for tør, hud inden sengetid. Serummet klarer skærene, mens du sover, uden assistance fra cremer, så du kun behøver den lille flaske i stedet for et helt regime af produkter. Redaktionens forbrug af de dyrebare dråber vidner om, at de har stor effekt.

Top 3

 1. EGF Serum fra Bioeffect, 1.025 kr.
 2. Double Serum fra Clarins, 810 kr. (sponsoreret link)
 3. C E Ferulic fra SKIN CEUTICALS, 1.280 kr.

LÆS OGSÅ: Kære kollagen: Giv mig mine spændstige kinder tilbage. Nu, tak!

5. sisleya.jpgCreme de la creme

Den kostbare creme fra det franske luksusmærke Sisley fortjener en plads på første række. Den er luksuriøs og rig i konsistensen og indeholder bl.a. aminosyrer, mineraler og et kompleks af soja- og gærprotein, der fugter i dybden og genopbygger huden, så den bliver mere fast og får en smuk glød.

Top 3

 1. Sisleÿa L’Intégral Anti-Age fra Sisley, 3.200 kr.
 2. Crème De La Mer Moisturizing Cream fra La Mer, 1.255 kr.
 3. Skin Food fra Weleda, 105 kr.

6. lancome.jpgEyes on

Mere end 20 års forskning har været med til at gøre Lancômes Absolue-øjencreme til en af de bedste. Den delikate og rige creme fordeles på de sarte øjenomgivelser og virker nærmest som et miniansigtsløft, når den mindsker hævede øjne og lysner mørke rande. Og det kan vi jo alle have brug for efter nætter med for lidt søvn.

Top 3

 1. Absolue Eye Cream fra LANCÔME, 820 kr. (sponsoreret link)
 2. Sublimage La Crème Yeux fra Chanel, 1.430 kr.
 3. Restorative Eye Crème fra Tata Harper, 825 kr. 

7. la mer.jpgNøgne læber

En neutral læbepomade gør ikke umiddelbart meget væsen af sig og så alligevel. Den luksuriøse The Lip Balm fra La Mer med kølende pebermynte giver nemlig læberne den mængde pleje og fugt, som får dem til at fremstå ekstra indbydende.

Top 3

 1. The Lip Balm fra La Mer, 470 kr.
 2. Lip Cure fra Tromborg, 160 kr.
 3. Baume de Rose Lip Care fra By Terry, ca. 350 kr. hos Spacenk.com

12. giorgi armani.jpgSilkehud

En foundation skal dække, men ikke for meget, og så skal den give glød, så huden ser mere ensartet og naturlig ud. En stor opgave, som Giorgio Armani påtog sig for præcis 20 år siden, da han med den flydende Luminous Silk Foundation viste, hvad en foundation også kan gøre for din hud; nemlig give den et levende skær og skabe en illusion om silkehud. 

Top 3

 1. Luminous Silk Foundation fra Giorgio Armani, 420 kr.
 2. Even Better Glow Foundation SPF 15 fra Clinique, 275 kr. (sponsoreret link)
 3. Original Foundation fra Bareminerals, 299 kr. (sponsoreret link)

LÆS OGSÅ: Ane Lynge-Jorléen: ”Den fører mig gennem de mest adrenalinladede præstationer uden svedlugt og -mærker”

13.jpgKirsebærkys

Den ikoniske læbefarve Ruby Woo fra MAC er ikke til at komme udenom. Den er mat og farven intens og rød som et kirsebær. Og så forvilder den sig ikke ud over læbekanten, men bliver siddende, hvor den skal. Der er ikke noget at sige til, at den er blevet fast inventar i makeuppungen og på kyssemunden.

Top 3

 1. Lipstick i farven Ruby Woo fra MAC, 170 kr.
 2. Luxe Matte Lip Color i farven Burnt Cherry fra Bobbi Brown, 300 kr.
 3. The Lipstick i farven Satsuki Pink fra SENSAI, 375 kr.

14. urban candy.jpgTake a brow

Du behøver faktisk ikke mere end den lette gel fra Urban Decay for at få et sæt smukke bryn. Den fås i en gennemsigtig og en farvet version og er genial til at forme og sætte dine bryn, så ansigtet falder i de rette folder.

Top 3

 1. Brow Finish fra Urcan Decay, 165 kr.
 2. Boy Brow fra Glossier, 120 kr.
 3. Gimme Brow fra Benefits, 235 kr. (sponsoreret link)

15.diorshow.jpgWink, wink

Er du ikke udstyret med lange og fyldige vipper fra naturens side, er Diorshow-mascaraen en god allieret. Mascaraen med mikrofiber giver en optisk illusion af længere og mere fyldige vipper, som ville gøre Bambi misundelig. Børsten føres fra rødder til vippespidser i zigzag-bevægelser, så hvert enkelt vippestrå får en tur, og volumen øges.

Top 3

 1. Diorshow Lash Extension Effect Volume Mascara fra Dior, 275 kr.
 2. Hypnose Mascara fra LANCÔME, 260 kr. (sponsoreret link)
 3. Volume Million Lashes Mascara fra L’ORÉAL PARIS, 140 kr. (sponsoreret link)

11. nars.jpgHede kinder

I 20 år har den legendariske blush Orgasm fra makeupmærket Nars givet kvinder verden over den særlige glød, du ellers kun får efter en løbetur eller sex. Med noget færre anstrengelser – der er tale om få dup med den lyserøde blush på hver æblekind og hen over kindbenene – kan du fake og få en klædelig rødmen.

Top 3

 1. Orgasm Blush fra NARS, 265 kr.
 2. Cream Blush i farven Sun Touched fra Kjær Weis, 400 kr.
 3. Blush i farven Vintage fra Tromborg, 180 kr.

16. rudolph care.jpgKropskærlighed

Er der noget, vi godt kan lide at forkæle kroppen med, er det den økologiske bodylotion fra danske Rudolph Care. Den er nem at smøre ud og gør huden blød som smør, forseglet med fugt fra bl.a. sheasmør, jojoba-, oliven- og acaiolie samt mærkets velkendte og delikate duft. Er din hud ekstra tør, er et godt fif at påføre cremen umiddelbart efter bad, mens den stadig er fugtig.

Top 3

 1. Acai Body Lotion fra Rudolph Care, 395 kr.
 2. Aroma Therapy Body Lotion fra Tromborg, 460 kr.
 3. Creme de Corps fra KIEHL’S, 375 kr. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Livsstil og Guide