4 sunde opskrifter, der giver dig ny energi
RUGBARER
Delikate og meget, meget sunde rugbarer - perfekte at have med i tasken, når det går lidt stærkt.
10-12 stykker
Det skal du bruge til de sunde rugbarer:
½ l lunkent vand
2 spsk. kokosolie med top
(ca. 80 g)
35-40 g økologisk gær eller
1 pose tørgær
3-4 tsk. saltflager
1 tsk. vaniljepulver
2 dl græskarkerner
1½ dl rosiner
1 tsk. anisfrø
9 dl fuldkornsrugmel
Sådan gør du:
Rør gær, olie og salt i vandet. Kom græskarkerner, anis, vaniljepulver
og rosiner i. Rør 4 dl rugmel i blandingen. Lad det hele stå og hvile i et par timer.
Kom de resterende 5 dl rugmel i. Rør dejen godt sammen. Form
dejen til 10 eller 12 små, aflange brød og anret dem på bagepapir på en bageplade.
Drys lidt rugmel på og lad dem efterhæve i en times tid.
Bag i ca. 40 minutter i en ovn, der er varmet op til 180 grader.
Læs eventuelt om de »5 mest almindelige bagefejl, før du går i gang.
MUFFINS MED KYLLING OG SELLERI
Muffins med kylling og selleri er en velsmagende og anderledes form for mad-muffins. Og så er de oven i købet virkelig sunde og nemme at have med i madpakken.
Ca. 10 stykker
Ingredienser:
350 g knoldselleri, fintrevet
400 g kyllingebryst eller filet
1 madæble med skræl
1 lille rød peberfrugt,
fri for kerner
1 fed hvidløg
100 g grønkål
2 æg
2 tsk. timian, friske blade
eller tørret
2 tsk. gurkemeje
stødt peber
2 tsk. plantaforce
evt. sorte sesamfrø
Sådan tilbereder du de lækre muffins:
Bland alt undtagen den revne knoldselleri i en foodprocessor eller køkkenmaskine.
Vend derefter forsigtigt den blendede masse sammen med den revne selleri. Hæld blandingen i muffinforme.
Bag dem i en 180 grader varm ovn i 20 minutter, eller form dem til karbonader og steg i kokosolie på en stegepande.
Få også 10 gode tip til, hvordan du gør »madpakken lidt mere spændende.
FRISKE RØDBEDE- OG BLADSELLERI-NUDLER MED APPELSIN-CHILI-PESTO
En lækker og billig ret, der er nem og hurtig at lave. Spis den som tilbehør til frokost eller aftensmad.
Til nudlerne skal du bruge:
1-2 lange rødbeder
2-3 stilke bladselleri
lidt citronsaft og revet
citronskal
Til pestoen skal du bruge:
125 g cashewnødder
2 appelsiner, fri for kerner og hvide hinder
1 tsk. tørret chili eller 1 frisk chili
lidt salt
lidt citronsaft
Sådan tilbereder du nudlerne:
Skræl rødbederne. Lav strimler af de rå rødbeder. Brug en tyndskræller
med riller. Kør på langs af rødbederne, helt ind til benet.
Lav strimler af bladsellerien. Brug en almindelig tyndskræller uden riller.
Bland ingredienserne sammen i en skål.
Sådan tilbereder du pestoen:
Kom alle ingredienserne i en blender. Blend, til det hele er blødt
og lækkert. Smag til med salt.
Server rødbedenudlerne med en god klat pesto på. Rør det godt sammen og nyd.
Få også den lækre opskrift på »røget hellefisk med grillede asparges og pesto.
KULSORT KYS
Kør det hele i blenderen og nyd denne drink sammen med en date, før det første kys. Det bliver nok ikke det sidste...
2 glas
Det skal du bruge til drinken:
1 karton Cocowell kokosvand (300 ml)
2 spsk. raw proteinpulver
1-2 tsk. Muira Pauma
1 brev Kuro Powder, kulpulver
1-2 spsk. Udo’s Choice med DHA
1 spsk. maca-pulver
½ spsk lucuma-pulver
1 tsk açai-pulver
1 lille banan
150-200 g frossen melon
... og 1 kg kærlighed
OBS! De lidt mere specielle ingredienser til drinken kan du købe i velassorterede helsekostforretninger.
Kør alle ingredienserne sammen i en blender - servér og nyd.