Kvinde løbeapp

Foto: Getty Så er det slut med at tracke dit løb med Endomondo.

Endomondo lukker

Løbe- og fitness-appen Endomondo lukker ved årsskiftet, har ejeren Under Armour netop meddelt.

Som løber er der ikke noget bedre end at gå ind i sin løbeapp og tjekke månedens hårde arbejde på løbestierne ud. Her kan man få styr på, hvor mange kilometer man har tilbagelagt, hvilke ruter man har løbet eller fundet, om man bliver hurtigere, og hvor mange kalorier man har forbrændt.

Er du Endomodo-bruger, er der desværre dårligt nyt.

Endomondo blev stiftet i 2007 af tre danskere, Christian Birk, Mette Lykke og Jakob Nordenhof Jønck, og blev hurtigt en foretrukken løbetracker verden over. 

Læs også: Nyt mundbind til løbere

I 2015 blev Endomondo solgt til det amerikanske fitnessbrand, Under Armour. På det tidspunkt var der 20 millioner registrerede brugere af appen. Det danske kontor blev lukket i 2018, og appen skulle i stedet drives fra hovedkontoret i Baltimore i USA. Men der er heller ikke siden salget i 2015 sket en større udvikling af appen.

Derudover er markedet af diverse sportsgadgets, der kan tracke din træning, dit løb og din sundhed steget markant, hvor brands som Apple, Fitbit og Garmin konstant udvikler nye features, der optimerer brugeroplevelsen. 

Om det er derfor, at Under Armour nu vælger at lukke Endomondo-appen til 31. december 2020 vides ikke. 

"Under Armour vil fjerne Endomondo fra alle app stores og vil ikke længere tilbyde fejlrettelser eller kundeservice," skriver Endomondo ifølge Finans.dk.

Alle data fra Endomondo slettes først permanent den 31. marts 2021, og Endomondo anbefaler, at man kan overføre sine data til appen UA MapMyRun, som også er ejet og drives af Under Armour.

At miste sine løbe-data vil være en mindre katastrofe, hvis du spørger denne engagerede løbe-skribent. Heldigvis er der andre løbe-apps på banen.

Er du nybegynder, kan appen 5K Runner hjælpe dig godt i gang. Er du interesseret i en helt klassisk løbetracker, er Nike Run Club og Runkeeper, hvor du både kan tracke og få guidede løbeture, et godt valg. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb og Træning