sponsoreret indhold
Få nærheden tilbage i parforholdet
SPONSORERET indhold

Få nærheden tilbage i parforholdet

De færreste parforhold går gennem livet uden bump på vejen. Skænderier, et travlt småbørnsliv eller udfordringer med intimiteten kan ramme de fleste par og føre til endnu større afstand, hvis der ikke bliver taget hånd om problemerne i tide.

Foto: Getty Images
23. sep. 2022 | Sundhed

For mange par er parterapi et rigtig godt værktøj til at få sat ord på frustrationerne og give jer værktøjer til, at I igen bliver set og hørt af hinanden.

Vi har fundet syv parterapeuter, som alle kan være med til at få nærheden tilbage i parforholdet.

Giv parforholdet den opmærksomhed, det fortjenercenterforfamilieudvikling_parkursus_3.jpg

Det en god idé at passe på sit parforhold og give det den opmærksomhed, som det fortjener og har brug for. Uanset hvor længe, man har været sammen, er et parkursus en god investering for parforholdet.

Hvad får man ud af at deltage på et parkursus:

➞ Viden om, hvordan man kan pleje kærligheden i hverdagen
➞ Redskaber til, hvordan man kan skabe gode samtaler
➞ Indblik i, hvordan man kan møde udfordringer i fællesskab
➞ Indsigt i, hvordan man kan bevare og pleje venskab, intimitet og fælles værdier

Kurset løber over 2 dage i København eller Aarhus.

Få større forståelse for jer selv og hinandenlenesøe.jpg

Lene Søe har speciale i familie- og parterapi, og hun har hjulpet mange i hendes praksis gennem de seneste 8 år i Risskov nord for Århus.

Lene graver dybt og grundigt, finder vej ind i sindets og følelsernes ubevidste områder. Hun hjælper mennesker med at opdage, hvordan de kan integrere nye måder i en konkret og brugbar hverdagssammenhæng.

Lene har et særligt talent for at føle og sanse klart ind i problemstillingen, hvilket fører mennesker til en større forståelse for sig selv og hinanden. Samtidig har Lene et talent for at holde sig på sporet, være vedholdende og skabe tryghed og retning i terapien. Det giver utvivlsomt nogle åbninger og berigende oplevelser, for dem der vælger at møde Lene i dette arbejde.

Med Lene Søes brede vifte af kompetencer som sexolog, familie- og parterapeut, psykoterapeut, clairvoyant og hypnotisør, arbejder hun med det hele menneske, i både krop, psyke og sjæl.

Få værktøjer til at blive set og hørtbettina.jpg

Er jeres parforhold svært i en sådan grad, at I ikke føler nærvær og kærlighed i jeres samliv?

Professionel parterapi giver jer værktøjer til, at I igen blive set og hørt af hinanden. I opnår forståelse af de uhensigtsmæssige dynamikker, der er på spil mellem jer.

Læs mere på www.libratum.dk.

Modellen Emotionsfokuseret terapi er en af de få metoder til parterapi, hvis effekt er videnskabeligt undersøgt og efterprøvet. Resultaterne viser, at ca. 75% af parrene bevæger sig fra frustrationer og konflikter til et trygt parforhold, og 90% af oplever markante forbedringer.

Læs mere på Dansk Center for emotionsfokuseret terapi.

Send parforholdet til service, inden motorlampen lyserlivetsomveje_simone.jpg

Simone Villumsen er certificeret Parterapeut, Sexolog og faglært landmand.

"Parterapi er lige så vigtigt for parforholdet, som når du tager din bil til service 1 gang om året", siger Simone.

”Vores parforhold er den vigtigste relation, vi kommer til at have i vores liv,” fortsætter hun. ”Det er den relation, som skaber sommerfugle og lykkelige stunder, men også den relation, som kan skade os mest, når vi bliver fanget i vurderinger, fordomme og konflikter. Så hvorfor ikke tage afsted, inden motorlampen begynder at lyse?”

I sit lokale ved Viborg arbejder hun med par, som kommer med mange forskellige problematikker, men fælles for dem alle er, at de ønsker det bedste for dem selv, deres partner og deres parforhold.

Udover terapi tilbyder Simone kurser/foredrag i samarbejde med LOF Midtjylland, hvor parforholdet, lyst og intimitet er i centrum, samt seksualundervisning med særligt fokus på landbrugsskolerne.

Book tid her.

Parterapi med konkrete redskaberMette-Turms-nyt-(6).jpg

Par – og psykoterapeut Mette Turms har som terapeut gennem 22 år hjulpet mange med at finde livsglæden.

Undersøgelser viser at 90 % oplever markante forbedringer med EFT parterapi.
” Som parterapeut hjælper jeg par med at afkode deres negative mønstre og i stedet få skabt nærvær og færre konflikter” udtaler Mette.

I parterapien sørger Mette for, at begge parter føler sig lyttet til og respekteret af hinanden. Samtalerne kan omhandle:
- styrkelse af kommunikationen
- håndtering af konflikter ved uenighed
- genskabelse af intimitet og et givende sexliv
- genopbygning af tilliden efter utroskab eller svigt
- bevarelse af fokus på forholdet i en travl hverdag

Mette har adskillige terapeutiske uddannelser og har arbejdet med mennesker i næsten 40 år, bl.a. som leder indenfor børne – familieområdet. Hun har derfor stor erfaring med problemer, der kan påvirke parforholdet såsom : børn, sygdom, stress og traumer.

Læs mere:
metteturms.dk & parterapikobenhavn.dk

Parterapi hjælper jer igennem parforholdets svære perioderplato.jpg

Par- og psykoterapeut MPF Anke Plato har praksis i hjertet af Odense.

Anke har i tolv år hjulpet par igennem svære perioder i deres parforhold. Perioder udløst af for eksempel utroskab, pres udefra (stress, sygdom mm) - eller tvivl om hvorvidt forholdet skal fortsætte eller ej.

Andre par søger hjælp, fordi de skændes eller nærmest ikke snakker sammen mere.

Som Anke siger, gør det selv efter mange år på bagen, indtryk, når parrene med hjælp fra parterapien kan begynde at snakke med hinanden om det svære på en kærlig og omsorgsfuld måde.

Læs mere her.

Find frem til jeres fælles sprog og få større forståelse for hinandenMari_8607483509654856447_n.jpg

Psykolog Mari Hauge Grønkjær har klinik centralt på Østerbro i København. Her tilbyder hun et trygt terapeutisk rum til par, der ønsker at arbejde med deres udfordringer, komme tættere på hinanden og opleve ømhed i forholdet igen. Der er ingen skurk i rummet – kun det mønster, parret bliver fanget i.

Temaer for parterapien kan bl.a. være
- gentagne skænderier
- udfordringer i sexlivet
- utroskab
- sygdom i familien
- et travlt småbørnsliv og manglende overskud 

Mari arbejder ud fra metoden emotionsfokuseret parterapi, og hun er under uddannelse hos Jette Simon, kendt fra DR TVs parserie ”Vi kæmper for at overleve”.