3 opskrifter: Spis din mave flad
Clubsandwich
2 personer
Indgredienser:
20 g hasselnødder
300 g kyllingefilet
2 spsk. olivenolie
salt og peber
lidt icebergsalat
2 tomater
40 g lufttørret skinke eller røget filet
3 skiver rugbrød
4 tsk. pesto
evt. lidt persille til at drysse på toppen
Karrydressing:
20 g mayonnaise
1 spsk. rapsolie eller
olivenolie med citron
100 g skyr eller fromage frais
1 tsk. karry
1 spsk. grovkornet fransk sennep
salt og peber
3-5 dråber flydende sødemiddel
(kan udelades)
Sådan gør du:
Rist hasselnødderne på en tør pande.
Steg kyllingefileterne i fedtstof, krydr
med salt og peber. Når de er færdige,
skæres de i skiver. Skyl salatbladene
og skær tomaterne i skiver. Steg skinken
på en tør pande på begge sider, til det
bliver gyldent i farven. Rør karrydressingen.
Rist rugbrødet og smør det med
pesto.
Dæk to af rugbrødsskriverne med salatblade,
kyllingeskiver, tomat og karrydressing.
Del det sidste stykke rugbrød
og læg det på toppen eller siden af hver
sandwich. Hak de ristede hasselnødder
og drys dem og evt. hakket persille på
toppen.
450 kcal pr. person
TIP Spis f.eks. gulerodsstave til. Du kan også
tilsætte lidt avocadoskiver, det smager skønt.
Spaghetti med grønne bønner og pesto
4 personer
Ingredienser:
600 g friske grønne bønner
100 g rug- eller fuldkornsspaghetti
60 g pesto
saften fra 2 limefrugter
salt og peber
Sådan gør du:
Skyl bønnerne og nip enderne af. Kog
dem let. Kog spaghettien, til den er al dente.
Hæld vandet fra, vend pesto i og tilsæt
bønner, limesaft og salt og peber.
200 kcal pr. person
TIP Kan fint serveres med et stykke kød
(ca. 150-200 g pr. person). Steg f.eks.
kødet på panden, skær det i skiver og
drys evt. en smule revet Primadonna Light over retten.
Kokostoppe
20 stk.
Ingredienser:
50 g mandler
5 æggehvider
150 g Sukrin
200 g kokosmel
1 tsk. vaniljepulver
100 g mørk sukkerfri chokolade
Sådan gør du:
Blend mandlerne til mel. Pisk æggehviderne
stive. Vend forsigtigt kokosmel,
Sukrin, vaniljepulver og mandelmel i.
Dæk en bageplade med bagepapir. Form
kokostoppene med hænderne, eller brug
to skeer, og sæt dem på pladen. Bag ved
150 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Smelt chokoladen over et vandbad.
Afkøl kagerne og dyp toppen i smeltet
chokolade.
100 kcal pr. stk.
TIP Kagerne bliver små i størrelsen – hvis
du laver 10 store i stedet, koster de 200
kcal pr. stk.