Tina Lunds sunde favorit

Tina Lunds sunde favorit

Det skal du bruge

800 g kalkunbryst

Reven skal af 1 citron

1 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg

1 tsk. rosmarin

1 tsk. salt

Peber

1500 g bagekartofler

3 røde peberfrugt

75 g bacon i skiver

2 spsk. kapers

2 tsk. paprika

1 tsk. salt

Peber

2 dl hvidvin

2 dl grøntsagsbouillon

Sådan gør du

Krydderierne blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden.

Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet. Peberfrugterne skæres i ringe og vendes med kartoflerne. Baconen skæres i strimler. Bacon, kapers, salt, peber og paprika drysses over kartoflerne.

Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C i 15 minutter.

Vin og bouillon hældes derefter forsigtigt i, og det hele dækkes med folie, og varmen skrues ned til 175 grader C. Retten steger videre i ca 1 time (ca 80 grader Centrumstemperatur).

Kødet tages op hviler 10-15 minutter under folie, før det skæres i skiver.

Imens sigtes væden fra og bruges til en sauce.

Fakta