Ingrid gik all in: Musikskolen på standby
Ingrid Mørch, der lige nu er aktuel i "Den store bagedyst", skiftede for en stund klaveret fuldstændig ud med springforme og sprøjteposer.
Da Ingrid Mørch Jørgensen deltog i ”Den store bagedyst”, var hun med sine blot 16 år den yngste amatørbager i teltet. Men gå-på-modet manglede hun bestemt ikke, og under optagelserne satte hun endda musikskolen på pause for at få mere tid i køkkenet.
LÆS OGSÅ: "Sygeplejeskolen" stopper Jesper Ole: Kan ikke skeje ud som Dybvad
Artiklen fortsætter under videoen:
Under programmet blev klaverspillet nemlig fuldstændig skiftet ud med springforme og sprøjteposer.
– Jeg gik på orlov fra musikskolen, mens jeg medvirkede i programmet og spillede slet ikke klaver. Inden da spillede jeg én gang om dagen fem gange om ugen. Men pludselig blev jeg nødt til at fokusere på bagningen, fortæller Ingrid, som i dag er 17 år og stille og roligt finder vej tilbage til musikken.
Men der er ingen tvivl om, at Ingrids hjerte også brænder for bagekunsten.
– Lige nu går jeg i 2.G, og der er mange afleveringer. Når jeg er færdig, har jeg mere lyst til at bage en kage end at sætte mig op til klaveret. I øjeblikket er det bagningen, der giver mig ro, forklarer Ingrid, som har fulgt med i ”Den store bagedyst”, siden hun var helt lille.
Kage på hjernen
Da programmet blev optaget, gik Ingrid i 1.G, og selvom hun formåede at balancere skole og bagning, fyldte kageopskrifter meget i hendes bevidsthed.
– Jeg var nødt til at forberede mig på bagedysten i skoletiden og kigge på opskrifter. Det var bare sådan, det var. Jeg kunne også godt finde på at lave en mousse klokken halv ti om aftenen, så den var klar næste morgen, fortæller Ingrid.
– Jeg havde bagning på hjernen og drømte om kager og smage. Når jeg vil noget, er jeg rigtig arbejdsom. Jeg tror, det kommer fra begge mine forældre – når de går op i noget, er de på samme måde.
Bagedysten har dog helt og holdent været Ingrids eget projekt, og det var hendes egen idé at melde sig til.
– Mine forældre vidste godt, jeg kunne lide at bage, og at jeg selv kunne finde ud af de ting, jeg skulle i bagedysten. Så det blev mit projekt og ikke deres. De har hjulpet med at handle og rydde op, men bagningen stod jeg selv for, siger Ingrid, der også selv har investeret i bageudstyr under konkurrencen.
– Jeg havde lidt bageudstyr i forvejen, men da jeg kom med i konkurrencen, begyndte jeg at købe ting for mine egne tjente penge, forklarer hun. Alt i alt har Ingrid brugt omkring 10.000 kroner ud over det beløb, DR giver deltagerne til ingredienser.
Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.