Når man deltager i "Den store bagedyst", må man ikke spare på bageudstyret. I hvert fald ikke hvis det står til bageteltets yngste deltager Ingrid på 17.
– Jeg
havde lidt bageudstyr i forvejen. Jeg fik en bagekasse, da jeg fyldte tretten
med sprøjteposer og husblas. Jeg havde også silikoneforme, fordi jeg engang har
lavet lidt med det, men inden, jeg kom med i bagedysten, har det har aldrig været seriøs bagning, siger Ingrid, der har bagt, siden hun var seks-syv år gammel.
Ingrid viser sig bageudstyr frem, som har fået en plads i skabet i gangen.Janus Nielsen
– Da jeg så kom med
i bagedysten, så begyndte jeg lige så stille at købe ting ind for mine egne
tjente penge, fordi jeg vidste, jeg kom til at bruge det, fortæller Ingrid, der til daglig går i 2.g på gymnasiet og arbejder som tjener.
Det er dog ikke, fordi deltagerne selv skal punge ud, når det kommer til smør, sukker og andre nødvendige ingredienser.
– Man
får et vist beløb af DR, og jeg tror, jeg selv har brugt omkring 10.000 på både
bageudstyr og ingredienser. Mine forældre har også hjulpet lidt til økonomisk.
Min røremaskine gik i stykker, og den er bare dyr. Det var 4.000 kroner, og
det sprang også lige budgettet, siger Ingrid, der har brugt mange timer i køkkenet på at øve sig til bagedysten.
Det er heller ikke billigt at kreere bagekunst med chokolade, smør og mælkeprodukter.
– Men
DR er gode til at dække ingredienserne. Vi får 1600 pr program, og så sender vi
bare kvitteringer ind, så det er bare perfekt. Men chokolade er jo dyrt. 2,5 kilo
koster over 500 kroner nu, siger hun.
Om de mange timer i køkkenet giver pote for Ingrid og de andre deltagere, kan du se i "Den store bagedyst" hver lørdag klokken 20.00 på DRTV eller på DR1.