Es Cucons
SPONSORERET indhold

15 smukke steder hvor du kan opleve et stykke med landet

Vi har plukket en blandet buket af ­hoteller og spisesteder, der lugter lidt af livet på landet.

Af: Karin Gråbæk
21. apr. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Petersham Nurseries, Richmond, London

En del designersko har betrådt den røde jord i planteskolen, siden Petersham Nurseries åbnede for mere end 10 år siden. Dengang var det lidt af et særsyn at bestille en hovedret til 300 kr. i et drivhus omgivet af planter og blomster. Trods beliggenheden på en mark ved Themsen i Petersham lidt uden for Richmond, sidste stop på Londons undergrundslinje, har kendte som Madonna, Salman Rushdie, Stella McCartney og Mick Jagger været forbi for at indtage kokken Skye Gyngells version af årstidens retter. I dag huserer en anden kok i træskurene bag restauranten, der ligesom den årlige 'åben have-dag' i køkkenhaven stadigvæk er et tilløbsstykke.
Petershamnurseries.com

Daylesford, Gloucestershire

Hvis Disney skal lave en stilfuld version af bondelivet, kan vi anbefale en inspirationstur til den økologiske gård Daylesford i Glou­cestershire, et eftertragtet område for Kate Moss, de royale, rige og alle andre, der drømmer om et enkelt liv med et fyldt spisekammer. Her er simpelthen det hele. Tidens hotteste drik, bone broth (bouillon kogt på kyllingeskrog eller ben), spa i en lade, restaurant med delikate grønne retter fra egen avl og lækkerier solgt i syltekrukker med snor bundet om. Daylesford er blevet en destination, et perfekt sted at overnatte eller bare besøge for en dag. Og har du ikke tid til at tage på landet, har Daylesford flere cafeer med købmandsbutikker i London til at klare de værste abstinenser.
Daylesford.com

Farmacy London, Notting Hill

Alene navnet Farmacy London vidner om, at ejeren Camilla Fayed, som i øvrigt er datter af den tidligere ejer af stormagasinet Harrods, har styr på, hvad et stilbevidst og sundhedsfanatisk publikum midt i Londons mondæne Notting Hill vil have. Ved at forene de to engelske ord for gård og apotek favner stedet ikke bare bondelivet med masser af planter og gode og sunde økologiske råvarer, men hylder også fænomenet mad som medicin. Recepten lyder på vegansk mad (dog har æg fået lov at komme på menuen) serveret i et fotogent gammelt lokale med masser af kobber, hængende planter og spiselige blomster på tallerkenen.
Farmacylondon.com

The Pig Hotels, bl.a. i Bath og Brighton

Mange af de nævnte steder bevæger sig faretruende tæt på det prætentiøse. Men The Pig Hotels, som er en lille kæde af utrolig charmerende hoteller, holder balancen. Selv omtaler de stederne som restauranter med værelser. For selv om rammerne er smukke, herskabelige landejendomme indrettet hyggeligt og hjemligt, er fokus først og fremmest på maden. Gartnerne, samlerne og kokken fra Garden Kitchen er de sande hovedpersoner, og man spiser helt vidunderligt. Det er ikke billigt, men til gengæld er værelserne langtfra lige så dyre som den tilsvarende gode standard i områderne omkring Bath, Brighton, New Forest og Devon, hvor The Pig-hotellerne ligger. Grønt er i sandhed kønt.
Thepighotel.com

The Plow, San Francisco

Et af San Franciscos mest ombejlede brunchsteder hedder The Plow – direkte hentet fra plovfurerne. Logoet er en gris, der strutter af sundhed, men beliggenheden er på et hjørne i up and coming-området Potrero Hill. Du kan ikke bestille bord, og en times ventetid er ikke spor usædvanligt. Men det er alle minutterne værd, hvis du er fan af den store amerikanske morgenmad med et forfriskende twist. Bl.a. serverer de nogle lækre, luftige pandekager med ricotta, og på menukortet bliver der skiltet med alle de lokale oplandsgårde, som har leveret alt fra æg til tomater.
Eatatplow.com

LÆS OGSÅ: Tendens: Vi drømmer om et ukompliceret liv på landet i grønne omgivelser

The Butcher's Daughter, New York og L.A.

Det er svært at forestille sig et sted, der er meget mere Instagram-egnet end The Butcher's Daughter, som trækker fulde huse og lange køer i både New York og L.A., hvor den ligger på den nok mest hypede gade Abbot Kinney Boulevard. Restauranten er indrettet i et kæmpe lokale med synlige loftsbjælker og rustent landsmandsgrej på toiletterne. Men klientellet er yogaklædte lokale, og der har sandsynligvis aldrig været et par plørede gummestøvler på matriklen. Her er masser af marmor, noget sart lyserødt og et menukort med glutenfrit hjemmebagværk og açai bowls-skåle i rosaguld.
Thebutchersdaughter.com

Farmer's Daughter, West Hollywood

Det er oplagt at tro, at The Butcher's Daughter var nødt til at vælge det navn, fordi Farmer's Daughter allerede var taget. Nemlig af et topcharmerende hotel i West Hollywood lige over for det gamle madmarked. Rent indretningsmæssigt springer bondegårdsstilen i øjnene med logoet, en bondepige med vandkande, et par kanariefugle i bur i receptionen og gule havestole mellem bordene i den udendørs restaurant. Hotellet kunne sagtens være indrettet af en bondedatter, der er flyttet til byen, har taget den familiære, jordnære og hyggelige stemning med og skabt et cool hænge ud-sted med happy hour i baren og tilbud om gratis yoga ved poolen om morgenen.
Farmersdaughterhotel.com

Borgo Santo Pietro, Toscana


Hvis du drømmer om ferie på landet, er Borgo Santo Pietro lidt som glamourøs camping – glamping. Og hvis du ikke er til telt, kan du leje et yurt (rundt overdækket telt), der er en oliesheik værdigt. Sådan er det på det femstjernede danskejede hotel i de smukke toscanske omgivelser, hvor du tjekker ind til landlivet deluxe. Drømmende og kompromisløst har ejerne mikset det bedste af det italienske med deres danske rødder. Den særlige oplevelse forstærkes af frodige urtehaver og marker, blomsterskur, grise og får, og hvad der ellers hører til på en gård. Ejerne Jeanette og Claus Thottrup har planer om at købe endnu mere jord med skov og flod og skal efter planen være totalt selvforsynende i hotellets restaurant og i Firenze, hvor de ejer det Michelin-stjernede spisested Meo Modo.
Borgosantopietro.com

LÆS OGSÅ: Rasmus Kofoed ejer Michelin-restauranten Kadeau: Vi serverer daggammelt brød

Soho Farmhouse, Oxfordshire


I hverdagen har farmtendensens kernemålgruppe travlt med at passe deres kreative jobs inden for medier, mode og design. I weekenden tager de på landet. Helt indforstået slynger de ud, at de tager på The Farm, hvor de har booket en overnatning på den berømte britiske medlemsklubs Soho Houses nyeste landsted Soho Farmhouse. Her får den alt, hvad den kan trække af boho-bondeliv med træhytter og robåde i morgendisen og total afslapning i autentiske landskaber, uden at de skal give slip på storbyens bekvemme vaner eller undvære mandelmælk i et par dage. Soho House spåede allerede for mange år siden, at byboerne ville søge tilbage til rødderne. På kædens andet landsted Babington House indrettede de spa i en gammel kostald, som har lagt navn til skønhedsmærket Cowshed.
Sohofarmhouse.com

Farmhouse Inn, Sonoma, Californien


Sonoma i det nordlige Californien er mere tilbagelænet end Napa Valley med markeder med struttende grøntsager, naturoplevelser og lokale gårde, hvor du kan presse æblemost eller sove under åben himmel. Mange af vingårdene i området er økologiske, og farm to table-dogmet er mere reglen end undtagelsen. Ikke mindst byen Healdsburg er blevet et foodie-hotspot, og Farmhouse Inn lidt udenfor hører til i den gode ende. Det store charmende træhus er et femstjernet hotel med tilbud om lejrbål, gourmetmad og værelser i landlig stil med masser af blødt træ og lækre håndvævede tæpper. Her har de også farm-to-spa, hvor honning, æbler og diverse krydderurter fra gårdens egen avl indgår i behandlingerne, som naturligvis foregår i stilfulde og rustikke omgivelser, så forkælelsen er komplet.
Farmhouseinn.com

Malibu Farm, L.A.


Beliggenheden på en mole med mageløst kig ud over Stillehavet kan næppe komme længere væk fra markerne. Ikke desto mindre hedder en af de mest populære restauranter i Los Angeles-området Malibu Farm. Med det helt rigtige miks af pels, flettede lamper, masser af træ og stilfuld boho chic atmosfære lever spisestedet på Malibu Pier fuldkommen op til illusionen om landlighed ved vandet. Der er både en mere uformel cafédel og en rigtig restaurant. Begge menukort kommer vidt omkring, men hylder lokale og økologiske råvarer, som så vidt muligt kommer fra den svenske ejer Helene Hendersons egen have og gård Malibu Farm.
Malibu-farm.com

LÆS OGSÅ: 16 restauranter i Danmark, du bør kende

Es Cucons, Ibiza


Es Cucons på Ibiza er indrettet på en rigtig gård fra 1652. Idyllisk beliggende midt i mandellundene tilbyder hotellet den særlige afslappede, stilfulde og skødesløse hippie-livsstil, som især den nordlige del af øen mestrer. Slap af på en jernbænk med bløde hynder i forvasket hør under frugttræer eller ved poolen omgivet af det grønne landskab. Ibiza er det perfekte sted at drømme om et selvforsynende liv. For alt på øen (bortset fra de overgearede drukstrande og selve Ibiza by) er stylet som en drøm, og der er aldrig langt til den nærmeste strandbar med lækker musik og drinks.
Escucons.com

Amass, København


I Danmark er restauratører og kokke også langt fremme, når det gælder kontakten til naturen, og ingen har vel dyrket lokale råvarer så kompromisløst som Noma. Den tidligere kok fra netop Noma, Matt Orlando fra Californien, står bag Amass Restaurant, hvor haven er en central del af stedets sjæl. Over 80 forskellige krydderurter, kål, bær og grøntsager vokser smukt i haven, som giver et frodigt modspil til den ellers ret industrielle stemning på Refshaleøen. Dagens høst giver inspiration til maden på menuen, og Matt Orlando vil ikke bare tilbyde særlig stemningsfulde omgivelser og smagsoplevelser med alt det grønne. Haven bliver også brugt til undervisning.
Amassrestaurant.com

Höst & Väkst, København

Cofocos Höst har vundet flere internationale priser for indretningen, der er gennemført landlig på den lækre, stramt designede måde med hvidpudsede vægge, køkkenstole og rustikke plankeborde. Den nordiske mad får de fleste til at vende tommelfingeren begejstret i vejret, og selv om restauranten ligger på Nørre Farimagsgade, kan man altid sætte tænderne i sæsonens råvarer takket være menukortet, der nøje følger årets gang og leger med gode, gamle danske retter som fx øllebrød. Restaurantkædens Väkst i Sankt Peders Stræde har et stort drivhus med grønne planter som hjerte og friske nordiske grøntsager på menuen.
Hostvakst.dk

Stedsans & ØsterGRO, Halland og København


Selvfølgelig skal vi også runde Stedsans, der i et par år har drevet restaurant i et drivhus på ØsterGRO, en af Skandinaviens første bygårde. Men for parret bag, madskribent Mette Helbæk og kokken Flemming Schiøtt Hansen, der blev inspireret til ideen, første gang de besøgte Petersham Nurseries i London, var det ikke helt nok at være omgivet af bugnende plantebede på et tag i byen. De ville ud i den rigtige natur og har derfor fundet deres eget stykke skov i Halland i det sydlige Sverige. Langt fra byen eller to en halv time fra København genåbner Stedsans ved bredden af Hallasjön, hvor de serverer hjemmedyrkede og økologiske lækkerier. I løbet af foråret åbner et nyt spiseri på ØsterGRO, så du stadig kan spise i den grønne oase af en tagfarm på toppen af Københavns ældste bilauktionshus på den meget passende adresse Æbeløgade.
Cleansimplelocal.com
Oestergro.dk

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de bedste sunde spisesteder i København

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her er de 12 bedste brunchsteder i København

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København