Mathilde Mackowski er medstifter af sexshoppen Sinful.dk.
SPONSORERET indhold

"Mænd kan godt få præstationsangst, når de hører, at jeg sælger sexlegetøj"

Mathilde Mackowski, 30, er stifter og medejer af landets største webshop for sexlegetøj. Hunmener, at verden ville være et bedre sted, hvis vi delte opskrifter på godt forspil, som vi deler opskrifter på gulerodskage. Her fortæller hun, om hvordan hun landede i den branche, og hvad reaktionerne har været.

Af: Fortalt til Amalie Nebelong Foto: Anne Kring
14. sep. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Jeg havde min seksuelle debut på min 15-års fødselsdag. Jeg er vokset op med min mor – mine forældre var skilt – og jeg har altid haft et meget tæt forhold til hende. Hun har altid været meget åben omkring mange ting, og hun kunne godt mærke på mig, da jeg var yngre, at jeg var ekstremt nysgerrig. Men hun sagde til mig, at hun syntes, jeg skulle vente med samleje, til jeg var 15 år. Så det gjorde jeg. På natten til min 15-års fødselsdag efter kl. 24 skete det.

LÆS OGSÅ: Se 10 grunde til, at sex er sundt

Min seksuelle debut var lidt en skuffelse. Jeg havde gjort mig en masse erfaringer på egen hånd inden og vidste derfor en del om, hvor det var dejligt at røre, hvor det føles godt osv. Og det kunne samlejet ikke helt leve op til den første gang.

Stiftede sexshop med sin kæreste
For mere end syv år siden fik jeg ideen til Sinful.dk sammen med min daværende kæreste, Tonny, som i dag er min bedste ven. Vi havde en masse ideer, tanker og drømme omkring, hvordan vi kunne skabe et univers, der kunne være en inspirationskilde for andre mennesker til at lege mere i deres sexliv. Vi talte om det i flere år, men i december 2008 gjorde vi alvor af vores drømme, og Sinful.dk gik online.

Drømmen, der driver Sinful, er at inspirere så mange som muligt til et mere legende og lystfyldt sex- og kærlighedsliv. Fyldt med grin, glæde, ømhed, pirrende oplevelser, intimitet, god kommunikation og masser af berøring. Jeg har aldrig kunnet forstå, hvordan stærke ord som f.eks. "tabu" og "skam" kan være forbundet med sex. Det har jeg altid haft lyst til at lave om på

Når man starter sin egen virksomhed op, vil man opleve, ligesom jeg gjorde som 23-årig, at man skal knokle rigtig meget, hvis det for alvor skal blive til noget. Jeg har altid været en knokler – heldigvis - for jeg var aldrig særligt glad for skolen. Så jeg har altid arbejdet mig frem til et resultat. De første fire år, efter jeg og Tonny havde startet Sinful op, havde jeg kun én uges ferie. Vi var ikke til familiefødselsdage eller til andre sociale sammenkomster. Og det kostede noget. F.eks. holdt min meget tætte venindes kæreste 30-års fødselsdag for fem år siden, og der valgte jeg som sædvanlig at melde fra grundet arbejde. Så viste det sig, at de var blevet gift, fordi det havde været et surprise-bryllup. Og det gør mig ked af det; at jeg ikke var med til min gode venindes bryllup.

LÆS OGSÅ: Ja, singlekvinder kan godt have mænd som venner

Danskerne er meget nysgerrige på det gode sexliv, og jeg oplever dem som meget mere åbne, end hvad man oftest kan læse sig til i medierne. Selvfølgelig er jeg også lidt farvet af mit fag, men jeg synes, at især den gruppe, der er over 35 år, tør tale åbent om mange emner inden for sex- og kærlighedslivet. Og det skyldes måske, at man i den alder begynder at gå mere op i at have kvalitetstid med sin partner. Når man er ung, kan man godt købe to billige flasker vin for at blive hurtigt fuld, hvor når man bliver ældre vil man måske hellere købe én flaske rigtig god vin, som man nyder.

De fleste kunder er +35
Vores største kundegruppe er dem på 35+. Vi oplever, at det både er de nysgerrige par og dem, der ønsker at finde – eller genfinde – glæden og legen i deres sexliv igen. Vi kender vist alle sammen godt det dér med, at der går lidt for meget "madpakke og vasketøj" i hverdagen, og her er det utrolig dejligt at være vidende til, hvad en glidecreme eller et blindfold kan være med til at ændre i et parforhold.

Sexlegetøj er ikke et must. Det er der ikke ret mange ting, der er. Men mange af hverdagens hjælpemidler gør bare livet nemmere og mere dejligt. F.eks. så elsker jeg, at jeg altid kan komme i kontakt med min mand, hvis jeg er på en udlandsrejse. Så i den situation hjælper min telefon mig i mit kærlighedsliv. På samme måde oplever jeg, at sexlegetøj kan være med til at inspirere til mere leg og intimitet – noget, som mange af os måske ser som en nødvendighed. Sexlegetøj er for mig lidt ligesom gourmetmad – det er noget, man kan nyde engang imellem for at løfte hverdagen til nye højder.

LÆS OGSÅ: Så vigtigt er det at onanere

Jeg tror, at vi ville kunne lære mere af hinanden, hvis vi talte endnu mere om sex, kærlighed og parforhold. I den ideelle verden ville vi dele flere af vores private historier fra det virkelige liv med hinanden, og her mener jeg både de positive og de mere udfordrende historier. Bare tanken om hvis vi alle delte en genial opskrift til et intenst forspil, frem for en gulerodskage, gør mig helt glad i låget.

Mænd kan godt blive bange
Min forståelse for andres seksualitet er stor. Ellers ville jeg nok også lave noget andet. SM f.eks. er der rigtig mange, der kan have svært ved at forstå. Hvorfor gøre noget mod sig selv, der kan gøre ondt? Men i virkeligheden handler SM jo om, at der er nogle, der tager styringen og griber dig, hvis du falder. Og med SM er det faktisk nærmere den, der underkaster sig, der har magten og sætter grænserne, når der skal laves spilleregler. Så det er meget mere safe, end folk går og tror. Og det synes jeg, man kan lære meget af. Og så skal vi huske på, at det ikke for alle er smerten, der tænder, men det smerten gør; får endorfinerne og sanserne i gang, så det kilder og føles vildt dejligt.

Jeg har oplevet at mænd, da jeg var single, nogle gange blev lidt bange for mig, når de hørte, hvad jeg lavede. Hvis jeg havde sovet hos en fyr, kunne der dagen efter godt være sådan en følelse af lidt præstationsangst omkring det her med, at jeg er en selvstændig kvinde, der har et firma med sin ekskæreste og sælger sexlegetøj. Men jeg elsker at møde nye mennesker, som ikke allerede i forvejen ved, hvad jeg laver. Jeg er simpelthen altid så nysgerrig på deres reaktion. Jeg plejer at sige, at "jeg hjælper folk til at lege mere med sex", og de fleste folk ELSKER det. De smiler, griner, og nysgerrigheden lyser ud af dem. Og særligt hvis det er til en fest, hvor jeg møder folk for første gang, så skal der ikke mange gin&tonic's til, før folk kommer forbi og liiiige skal have et par gode råd. Det er så livsbekræftende. Jeg elsker det.

LÆS OGSÅ: Lars Lilholt: Livet har lært mig, at du ikke skal lyve over for kvinder

Personligt har jeg masser af grænser seksuelt. Jeg er den helt typiske vaniljesex-pige. Jeg elsker at nusse, og jeg elsker at være gift med min mand og er vild med, at det bare er - og kun er - ham, jeg er sammen med. Det monogame tiltaler mig; at gå i dybden med et kæresteparforhold. Men jeg elsker at lege og eksperimentere.

Bare fordi man eksperimenterer og leger med sex, behøver det ikke at betyde, at man går i swingerklub og til fetish-fester. Det er ikke noget, min mand og jeg prioriterer. Førhen har jeg været i swingerklub med min ekskæreste, da vi lige havde startet webshoppen op og ville se, hvordan det foregik. Det var en helt vildt flot klub. Vi gjorde ikke noget dernede – man behøver ikke være sammen med nogen, man må gerne bare kigge. Det er lidt som glade legesyge mennesker, der tager i forlystelsespark. De mennesker, der kommer har nogle vidt forskellige grænser, så det er helt op til den enkelte, hvad man har lyst til at være med til.

Ordet 'dildo' er lige så naturligt som ordet 'sko'
Når jeg selv får børn, vil jeg sætte grænser for, hvor meget de skal se. Ligesom at vi ikke har ansatte under 18 år på lageret. Men for os er det ligeså naturligt at sige "dildo" og "vibrator", som det er for andre at sige "sko", og jeg vil sige, at børn aner jo ikke, hvad de her ting skal bruges til, så min nevø og niece tror jo bare, at en smuk vibrator er en pyntegenstand fra Holmegaard. Så når de spørger – eller når alle andre spørger for den sags skyld – siger jeg bare: "Jeg arbejder hos Sinful, og vi sælger legetøj til voksne." Og så har både børn og voksne oftest bare sagt: "Okay" og snakket videre om noget helt andet. Børn er så intuitive, nede på jorden og ikke fordømmende. De går ikke op i, hvad man laver, men hvem, man er. Det er kun voksne, der altid spørger, hvad man laver.

LÆS OGSÅ: ”Det bedste, jeg ved, er bare kvindebryster under en t-shirt”

Mathilde Mackowskis 3 musthaves fra webshoppen: 
LELO Lyla 2 er det absolut bedste trådløse vibrator-æg på markedet, og så er det oven i købet verdens mest lydsvage trådløse æg. Et skønt produkt til par. Se mere her

Dette er mange sexologers og sexeksperters absolutte yndlings G-punkts-sexlegetøj. Fun Factory Delight er også kendt fra dokumentaren "Kussen" på DR2. Se mere her.

Sinful Magic Wand er blandt de absolut mest kraftige vibratorer på markedet, og den stimulerer med en intensitet, som stort set ingen andre vibratorer kan gøre efter. Se mere her.

LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, hvis man er single"

LÆS OGSÅ: "Jeg vil gerne være din ven. Ikke din bøsseven"