Oplev Hernings imponerende kulturliv
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Jydepotten, HEART, Museum Midtjylland og Skarrildhus Sinatur Hotel.

Oplev Hernings imponerende kulturliv

Skal du holde ferie i det midtjyske, så slå endelig vejen forbi Herning. Den naturskønne by byder både på koncerter, museer og prisvindende restauranter. Vi lister her de mest interessant bud på ting, du skal opleve i Herning.

Det er blevet mere og mere populært at pakke bilen og tage på road trip i det danske sommerland. Jylland er ideel til en rundrejse – især det midtjyske, nærmere bestemt det kulturelle Herning, hvor du er garanteret alt fra kulturelle attraktioner, velsmagende mad og skønne overnatningsmuligheder. Vi guider dig her til nogle af de mest interessante attraktioner, der både byder på noget til de store og små, til manden og til kvinden. God læselyst!

Oplev banebrydende kunst på HEARTHeart.jpgI år er det 10 år siden, at kunstmuseet HEART slog dørene op for første gang. Den arkitektoniske genistreg af en bygning, som stjernearkitekten Steven Holl står bag, er alene et besøg værd. Og inden for de smukke murer kan du opleve fremragende udstillinger med de største ikoner fra både den danske og internationale kunstscene, der præsenterer banebrydende design. HEART er et klart must, når du er i Herning. I museets sydvestlige hjørne finder du HEART café, der både rummer indendørs lokaler og et udendørs torv med udsigt over parken og det betagende spejlbassin. Til de shoppelystne er HEART Shop et besøg værd. Her finder du et bredt udvalg af dansk design, bøger, plakater og brugskunst i bedste kvalitet. HEART Café og HEART Shop er åben for alle og kan besøges uden entrébillet.

Shop moderigtigt tøj hos JydepottenJydepotten_img_4372-2.jpgLige midt i hjertet af Herning finder du den stilfulde modebutik, Jydepotten. Butikken summer af liv og sjæl og tilbyder desuden en lang række kendte og lækre brands som blandt andet Gustav, Mos Mosh, Co'couture og Lollys Laundry.

Hos Jydepotten bliver der fokuseret på den personlige oplevelse, hvor der er sat god tid af til hver enkelt kunde. Personalet står altid klar med gode råd til styling og trends. Du vil med det samme føle sig godt tilpas i en af Hernings hyggeligste modebutikker, hvor du kan være sikker på at komme hjem med items, der passer perfekt til dig.
Se også det lækre udvalg på webshoppen.

Tag på opdagelse med hele familien på Tekstilmuseet
museummidtjylland.jpg
I dag bliver det meste af det tøj, du går i, produceret på den anden side af kloden, men sådan har det ikke altid været. Kom med på Tekstilmuseet i Herning, og kom helt tæt på historien om den midtjyske tekstilindustri. På det spændende museum kan du opleve Hernings Klædefabriks gamle fabrikshaller og blive klogere på, hvordan produktionen af tekstiler ændrede Midtjylland med dets bragende succes. Har du de mindste med, så smut forbi den gamle Vådappretur, hvor børnene kan komme i arbejde på Børnefabrikken. I kan også gå en tur i Wolferiet og opleve Hammerum-pigen og hendes røde kjole, som er næsten 2000 år gammel. Der er med andre ord masser af oplevelser for både store og små.

Overnat i smukke omgivelser på Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference
skarrildhus.jpgTjek ind på Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference og få det fulde udbytte ud af Midtjyllands underskønne naturomgivelser. Den gamle klædefabrik, som i 1963 åbnede som hotel, ligger smukt på den jyske hede mellem Herning og Vejle. Her er der tale om et perfekt overnatningssted, hvis du eksempelvis har lagt vejen forbi en af de mange nærliggende attraktioner som Skovsnogen, Jyske Bank Boxen, kunstmuseet HEART, Legoland eller selvfølgelig det brusende Vesterhav.

Ud over de hyggelige og stilfuldt indrettede værelser byder Skarrildhus Sinatur Hotel og Konference på en fristende og prisvindende restaurant med hjemmelavede og økologiske specialiteter kreeret af hotellets egne kompetente kokke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide