Sponsoreret indhold

Sprinttalentet Ida Karstoft har gjort det, nærmest ingen kan

Sprinttalentet Ida Karstoft har gjort det, nærmest ingen kan

Ida Karstoft er nok en af de danskere, der har gjort det mest succesfulde karriereskifte. Tilbage i 2016 skiftede hun karrieren ud som professionel fodboldspiller på landsholdet til en plads blandt verdens hurtigste på 200 m sprint. Spørgsmålet er, hvordan det overhovedet kan lykkes?

Den unge vestjyde stormede fremad på grønsværen – allerede som 18-årig spillede Ida Karstoft sin første kamp på landsholdet, og i 2015 skrev hun kontrakt med en af de mest anerkendte, danske klubber: Brøndby IF. Så der var nul procent tvivl om, hvilken vej hendes karriere ville komme til at gå:

”Jeg skulle leve af fodbolden, spille i en udenlandsk klub og få masser af spilletid på landsholdet,” fortæller Ida Karstoft.

Desværre havde hun en skidt start hos Brøndby IF. En hel del skader gjorde, at hun for det meste trænede alene, og på den måde var det svært at komme rigtig ind på holdet – også i forhold til det sociale. De mange træningstimer gik især med at løbe intervaller, og fra sidelinjen havde atletiktræner, Michael Jørgensen, spottet Ida Karstofts åbenlyse talent.

”Da han prikkede mig på skulderen og spurgte, om jeg nogensinde havde trænet løb, var min første umiddelbare tanke: ’Hvem i alverden træner løb?’”

Hvad er det egentlig, du ser i mig?

Ida Karstofts egen nysgerrighed på, hvad kroppen rent faktisk er i stand til, fik hende alligevel til møde op til en altetiktræning, men på det tidspunkt handlede det udelukkende om, at det kunne gavne hendes hastighed på fodboldbanen.

”Desværre blev jeg skadet ad flere omgange, som betød, at jeg efterhånden blev mere og mere usikker i mit boldspil, blandt andet fordi, jeg fokuserede så meget på at leve op til den tillid, man havde givet mig i klubben. Det skabte en konstant frygt for at fejle på banen, og derfor blev den ugentlige atletiktræning mit frirum.”

Vind Siemens ultimative espressomaskine

Hos Siemens Hvidevarer vil vi så gerne støtte op om det gode liv – uanset hvordan og hvorledes dine ambitioner er, såvel i køkkenet og ikke mindst udenfor. Deltag i konkurrencen her.  

Ida Karstoft følte sig mere og mere hjemme i atletikken. Men når hele ens identitet er bygget op omkring, at man er professionel fodboldspiller, stiller man slet ikke spørgsmålstegn ved, hvilken karrierevej man skal gå. Det blev der alligevel ændret på, da Ida Karstoft fik en kraftig hjernerystelse i 2016, og det ender med, at hendes atletiktræner hjælper hende igennem hele skadeforløbet. Langsomt begynder der at gå noget op for den unge sportskomet:

”Jeg kunne mærke, at jeg ikke var ægte glad i fodbolden. Så jeg tog fat i Michael Jørgensen og spurgte ham lige ud: Hvad er det egentlig, du ser i mig?”

… Og svaret kom prompte fra den garvede træner: ”Hvis du skifter over til atletikken, lover jeg dig, at du ligger top fem i Danmark inden for et år.”

I december 2016 opsagde Ida Karstoft sin kontrakt hos Brøndby IF og startede sin atletikkarriere i januar 2017. En måned efter var hun på landsholdet.

Siemens-x-Ida-Karstoft-8_614.png

Ida Karstoft i køkkenet med den nye iQ700 studioLine ovn fra Siemens Hvidevarer

Intet er umuligt

Selvom hun ikke anede, hvad det markante karriereskifte ville komme til at betyde, greb hun alligevel muligheden – en mulighed, som hun har levet fuldt op til; hendes største bedrift i skrivende stund er en bronzemedalje ved EM, og de mange imponerende præstationer er da også blevet hyldet. I januar vandt hun ”Intet er umuligt-prisen” ved Sport 2022, hvor andre stjerner som Christian Eriksen og Holger Rune også var nomineret. Men selvom sprinttalentet har braget frem, har det ikke været uden udfordringer:

”Det var helt klart svært at skulle gå over i en mere nichepræget sportsgren. Udover OL kendte jeg faktisk overhovedet ikke til atletik – jeg havde aldrig hørt om nogen, der dyrkede sporten. Så det var en totalt ukendt verden at træde ind i – og det var selvfølgelig svært at give slip på fodbolden, når det var hele min identitet. Når du fortæller, at du er professionel fodboldspiller i Brøndby IF, er det noget, alle kunne relatere til.”

I de første mange år af hendes atletikkarriere var der derfor mange, som ikke fattede hendes skifte. Så at stå dér, hvor hun gør i dag, er med lige dele stolthed og ro – hun har opnået meget mere, end hun turde håbe på.

Siemens-x-Ida-Karstoft-21_614.png

Den største drøm

Selvom Ida Karstoft har opnået mere i sin sportskarriere end de fleste, betyder det ikke, at drømmene stopper her. Først og fremmest drømmer hun om noget så specifikt som at komme under 22 sekunder på 200 meteren. Om det lykkes, ved hun ikke, men hun kæmper i hvert fald for det.

”Derudover er min klare ambition at kunne skrive tre OL-deltagelser i bogen: 2020, 2024 og 2028. Jeg nåede ikke at se, hvad min karriere som fodboldspiller kunne have ført til, så jeg har lovet mig selv, at jeg skal udnytte mit fulde potentiale i atletikken,” afslutter Ida Karstoft med et stille smil.

Siemens Hvidevarer

Siemens-x-Ida-Karstoft-31_614.png

Siemens Hvidevarer kombinerer innovative teknologier med stilrent design for at skabe et udvalg af intelligente og intuitive produkter. Den nye iQ700 studioLine ovn fra Siemens Hvidevarer er til dig, der hverken går på kompromis med funktionalitet, smarte løsninger og elegance.

Læs mere om produktet her.