Pasta a la lady og vagabonden
INGREDIENSER:
Kødboller:
1 pakke hakket kalv & flæsk
1 mellemstort løg, finthakket
1 fed hvidløg, fintrevet
1 dl mælk
1 æg
75 g rasp
2 spsk. revet parmesan
evt. 2 spsk. finthakket persille, frisk oregano, merian, basilikum eller anden krydderurt
Tomatsauce:
2 spsk. olivenolie
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater af god kvalitet
1-2 spsk. sukker
2 spsk. balsamicoeddike
havsalt
frisk basilikum, oregano eller merian
SÅDAN GØR DU:
Rør kødet med løg, hvidløg, æg, mælk, rasp, revet parmesan og evt. krydderurter, til farsen er ensartet. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile ca. 15 min., mens tomatsaucen laves.
Svits hvidløg og løg på en pande med olivenolie, til de er gennemsigtige og bløde. Tilsæt de hakkede tomater, balsamico og sukker, og lad saucen simre ca. 20 min. – eller til den er tyknet let. Smag til med salt, vend krydderurterne i, og tag saucen af varmen.
Steg kødbollerne i lidt smør og olie, der går ca. 1 spsk. fars pr. bolle. De skal være gyldenbrune, men må stadig gerne være let bløde.
Bring en stor gryde vand i kog med 1 tsk. salt, og kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Når pastaen er færdig, tilsættes et par spsk. af kogevandet til tomatsaucen, kødbollerne kommes ved, og det hele varmes hurtigt op.
Server den varme pasta med tomatsauce og kødboller med ekstra revet parmesan og frisk basilikum.