AHH… DANSKE ÆBLER

Så er det tid til at gå på æblerov i egen (eller naboens) have. Pluk eller køb de dejlige danske æbler – og lad børnene gå alene i køkkenet med disse to supernemme opskrifter på æblekager.

1 August synes, det er sjovt at knuse makronerne selv – ellers kan de hældes i en plastikpose og knuses med en kødhammer.

2 Makron

– æblemos

– makron

– æblemos

– makron….

Det er da nemt.

3 Det er skægt at piske flødeskum…

4 – og så har man jo lov til lige at smage…

5 Så er kagen helt klar og flot – og August er stolt.

A På æblerov i naboens have (som dog har givet lov!).

B “Se nogle fine æbler, jeg har plukket”.

C Hjemme i køkkenet er mel, sukker og smør vejet af.

D Lidt bagepulver og vanillesukker tilsættes.

E Cecilie og Alberte hjælper hinanden med at hælde dejen ned i den smurte springform.

F Æblebådene bliver trykket ned i dejen i et fint mønster – så mangler pigerne bare at drysse med kanelsukker.

Gammeldaws æblekage

Æblemos:

½ kg madæbler

Vanillestang

Vand

Ca. 100 gram sukker (afhængig af hvor sure/søde æblerne er)

En pose med makroner

½ liter piskefløde

Gele eller jordbærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og fjern kernehusene, og skær æblerne i små stykker og put dem op i en gryde.

Tilsæt ½ deciliter vand.

Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru helt op for varmen.

Flæk vanillestangen og tilsæt kornene til æblerne i gryden.

Skru ned på middelvarme, når indholdet koger og behold låget på gryden.

Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.

Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker.

Sæt skålen i køleskabet (du kan også snyde og købe æblemosen på glas….).

Find en glasskål frem og knus makronerne og start med et lag makroner i bunden, og kom derefter skiftevis æblemos og makroner i skålen. Slut af med et lag flødeskum og pynt evt. med klatter af rød gelé eller syltetøj.

Æblekage med kanelsukker

Dej:

200 gram sukker

200 gram smør

2 æg

200 gram mel

1 tsk vanillesukker

1 tsk bagepulver (evt. reven marcipan)

3-4 skrællede æbler, i både

Kanelsukker til at drysse over

Fremgangsmåde:

Ingredienserne til dejen piskes med en elpisker. Dejen hældes i en springform, og de skrællede æblebåde trykkes ned i hele dejen. Kagen drysses med kanelsukker – eventuelt også med et par teskefulde smør, før kagen sættes i ovnen. Bages ved ca. 180 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.