AHH… DANSKE ÆBLER
Så er det tid til at gå på æblerov i egen (eller naboens) have. Pluk eller køb de dejlige danske æbler – og lad børnene gå alene i køkkenet med disse to supernemme opskrifter på æblekager.
1 August synes, det er sjovt at knuse makronerne selv – ellers kan de hældes i en plastikpose og knuses med en kødhammer.
2 Makron
– æblemos
– makron
– æblemos
– makron….
Det er da nemt.
3 Det er skægt at piske flødeskum…
4 – og så har man jo lov til lige at smage…
5 Så er kagen helt klar og flot – og August er stolt.
A På æblerov i naboens have (som dog har givet lov!).
B “Se nogle fine æbler, jeg har plukket”.
C Hjemme i køkkenet er mel, sukker og smør vejet af.
D Lidt bagepulver og vanillesukker tilsættes.
E Cecilie og Alberte hjælper hinanden med at hælde dejen ned i den smurte springform.
F Æblebådene bliver trykket ned i dejen i et fint mønster – så mangler pigerne bare at drysse med kanelsukker.
Gammeldaws æblekage
Æblemos:
½ kg madæbler
Vanillestang
Vand
Ca. 100 gram sukker (afhængig af hvor sure/søde æblerne er)
En pose med makroner
½ liter piskefløde
Gele eller jordbærsyltetøj
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehusene, og skær æblerne i små stykker og put dem op i en gryde.
Tilsæt ½ deciliter vand.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru helt op for varmen.
Flæk vanillestangen og tilsæt kornene til æblerne i gryden.
Skru ned på middelvarme, når indholdet koger og behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.
Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker.
Sæt skålen i køleskabet (du kan også snyde og købe æblemosen på glas….).
Find en glasskål frem og knus makronerne og start med et lag makroner i bunden, og kom derefter skiftevis æblemos og makroner i skålen. Slut af med et lag flødeskum og pynt evt. med klatter af rød gelé eller syltetøj.
Æblekage med kanelsukker
Dej:
200 gram sukker
200 gram smør
2 æg
200 gram mel
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver (evt. reven marcipan)
3-4 skrællede æbler, i både
Kanelsukker til at drysse over
Fremgangsmåde:
Ingredienserne til dejen piskes med en elpisker. Dejen hældes i en springform, og de skrællede æblebåde trykkes ned i hele dejen. Kagen drysses med kanelsukker – eventuelt også med et par teskefulde smør, før kagen sættes i ovnen. Bages ved ca. 180 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.