Sjove brætspil til både store og små børn
SPONSORERET indhold

9 sjove brætspil til både store og små børn

Brætspil er perfekte til at samle familien, men der findes utrolig mange forskellige slags spil til en hver smag og aldersgruppe, så hvilke skal du vælge? Vi har fundet 9 forskellige brætspil til børn - og her er noget til enhver smag.

Af:: Redaktionen Foto: Getty images
14. okt. 2021 | Børn | Vores Børn

Hvem elsker ikke et ordentligt slag Ludo, Hint eller Afrikas Stjerne? Ja, selv billedlotteri kan være knaldhyggeligt i det rette selskab.

At spille brætspil med ungerne er en god måde at få sneget lidt kvalitetstid ind i hverdagen, og hvem kan egentlig se sig fri fra at blive revet bare en anelse med, når billedjagten sætter ind i Vildkatten?

Der findes masser af sjove brætspil for børn, som både kan udfordre motorikken, teste hukommelsen og træne koncentrationen og samarbejdsevnen. Der findes gode spil til de helt små børn, som ikke kan holde fokus ret længe, og udfordrende spil til større børn, som også kan sætte forældrene på prøve.

Vi har samlet 9 sjove brætspil for børn i alle aldre. Lad spillet begynde! 

LÆS OGSÅ: 18 ting du kan lave i København med børn

Spil til små børn, 0-3 år

1. Fiskespil med magnet, +2 år. 

Fang de fine havdyr med fiskestængerne, som har magneter for enden. Selv helt små børn kan være med, og som bonus styrker spillet finmotorikken!

Fiskespil.jpg

Djeco Magnetics Fishing Games, 150 kroner hos luksusbaby.dk.

2. Billedlotteri, +2 år

Snemanden hører til vinteren, og barnet med baderingen sender tankerne mod lune sommerdage. I dette billedlotteri-spil har hver plade sin årstid, og så er det ellers om at finde partneren blandt de 16 tykke brikker, imens I taler om, hvad I ser på billederne. Perfekt til småfolk, der ikke kan holde koncentrationen ret længe. 

Billedlotteri.jpg

Djeco billedlotteri - de fire årstider, 70 kroner hos legeakademiet.dk

3. Samarbejdsspil, +2,5 år

Det handler om at samarbejde, når dyrene skal reddes i land i igloen, inden isbroen styrter sammen. Her skal i sejre i fællesskab, da der ingen taber er blandt deltagerne. Enten vinder I eller taber i fællesskab.

Isbjørnespil.jpg

Polarvenner, 170 kroner hos børneneskartel.dk

LÆS OGSÅ: 14 lærerige tv-serier til små og store skærmtrolde

Spil til større børn, 3-5 år

4. Vildkatten, +5 år

Sjovt huskespil for både de store og små i familien. Her handler det om at være hurtigst, når der skal findes billeder på brættet. Og det bliver bestemt ikke lettere af, at billederne ligger "hulter til bulter" på spillepladen.Vildkatten spil.jpg

Vildkatten, 170 kroner hos Hyggeonkel.dk

5. Sjovt sansespil, +3 år

Et sjovt føle- og sansespil, som udfordrer dit barns associationsevne ved at lade dem forbinde, hvad de føler, og hvad de ser. Send pilen på runde og stik hånden i posen, der passer til det felt, pilen lander på. Hvad kan du mærke?

Vinder af årets børnespil Guldbrikken 2012.

Følespil.jpg

Djeco føle og sansespil, 280 kroner hos Lirumlaurmleg.dk.

6. Loopin Louie, +4 år

Åh nej, Loopin Louie stæjler dine kyllinger. Prøv at skubbe den vilde pilot og hans flyvemaskine over mod de andres kyllinger, så du kan få lov at beholde dine. Den sidste spiller med kyllinger tilbage kan kalde sig dagens vinder!

Loopin Louie spil.jpg

Loopin Louie, 170 kroner hos hyggeonkel.dk.

LÆS OGSÅ: Guide: De 28 bedste apps til børn i alle aldre

Spil til store børn, 5-10 år

7. Alias for hele familien, +7 år

Mangler I et godt spil, som er sjovt for både forældre og børn? Alias kan spilles af hele familien, og det gælder om at finde jeres bedste samarbejdsevner frem. En spiller starter med at forklare et ord med andre ord - og så snart de andre spillere mener at vide, hvilket ord der er tale om, må de hjælpe til.  I sidste ende handler det om at slå spillet.

Familie Alias spil.jpg

Alias familieudgave, 330 kroner hos legeakademiet.dk.

8. Hint junior, +8 år

Kan I mime en film? Tegne madder fra madpakken? Eller nynne en gammel børnesang?

Syng, mim eller tegn et hint, så resten af familien kan gætte, hvad du prøver at fortælle dem. Du skal være hurtig til at hinte, for tiden løber, og pas på - der er også et forbudt ord, som holdkammeraterne ikke må sige! Et sjovt spil for både mor, far og børn. 

Børne Hint spil.jpg

Hint junior, familiespil for børn og forældre der fatter et hint, 230 kroner hos lirumlarumleg.dk.

9. Afrikas Stjerne, +6 år

Jagt kæmpediamanten gennem Afrika og bring den sikkert til enten Cairo eller Tanger. Men pas på, at du ikke bliver rullet af en røver undervejs eller indhentet af dine modspillere.

Afrikas stjerne er en gammel spilklassiker, som aldrig går af mode.

Afrikas Stjerne spil.jpg

Afrikas Stjerne, 170 kroner hos Hyggeonkel.dk

Anbefalet til dig