Uhm... brunkager
Er din familie vild med brunkager, så får I en dejlig opskrift her.
Tip: Lav dejen sammen med børnene aftenen i forvejen og lad den hvile i køleskab. Næste dag kan i hygge jer med at lave de sjove former og spise kagerne. Uhm!
Lækre udrullede brunkager (som vor farmor lavede dem):
Ingredienser:
250 g sirup
125 g brun farin
125 g smør
2 tsk potaske
1 spsk vand
2 tsk nelliker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
ca. 500 g mel
Pynt:
Smuttede mandler
Sådan gør du:
Bland sirup, smør og farin i en gryde og smelt det sammen. Tag det fra varmen. Udrør potasken i vand og bland det i den afsvalede sukkermasse.Rør krydderierne i og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen sammen. Sæt den koldt til næste dag.
Udrul dejen tyndt og udstik den i forskellige former. Der kan kommes en smuttet, evt. flækket mandel på hver kage.
Bages ved 200 grader i ca. 5 min.
Kilde: Frøken Jensens kogebog