Uhm... brunkager

Er din familie vild med brunkager, så får I en dejlig opskrift her.

Tip: Lav dejen sammen med børnene aftenen i forvejen og lad den hvile i køleskab. Næste dag kan i hygge jer med at lave de sjove former og spise kagerne. Uhm!

Lækre udrullede brunkager (som vor farmor lavede dem):

Ingredienser:

250 g sirup

125 g brun farin

125 g smør

2 tsk potaske

1 spsk vand

2 tsk nelliker

1 tsk. kardemomme

1 tsk. kanel

ca. 500 g mel

Pynt:

Smuttede mandler

Sådan gør du:

Bland sirup, smør og farin i en gryde og smelt det sammen. Tag det fra varmen. Udrør potasken i vand og bland det i den afsvalede sukkermasse.Rør krydderierne i og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen sammen. Sæt den koldt til næste dag.

Udrul dejen tyndt og udstik den i forskellige former. Der kan kommes en smuttet, evt. flækket mandel på hver kage.

Bages ved 200 grader i ca. 5 min.

Kilde: Frøken Jensens kogebog