Alt på spyd
Alt på spyd virker! Det er nemt at håndtere, når man sidder på jorden og spiser (og det er også let for dig at rydde op bagefter!).
SPYD MED KYLLING (ca. 10 spyd)
Ingredienser: 250 g kylling, sesamfrø, 4 spsk. olie, salt og peber. Dip: 2,5 dl græsk jogurt, 4 spsk. majonæse, 1 håndfuld mynte, salt og peber.
Skær kyllingen i lange smalle stykker, og sæt dem på spydene. Pensl spydene med olie, og drys med sesamfrøene. Tilsæt salt og peber. Grill spydene, eller steg dem på panden. Til dippen blander du jogurt og majonæse. Skær mynten fint, og smag dippen til med mynte, salt og peber. Servér spydene med dippen.
KARTOFFELSALAT (6 pers.)
Ingredienser: 1 lille bakke nye kartofler, 1 aubergine, 1 courgette, 2 peberfrugter og olivenolie. Dressing: 4 spsk. sød chilisovs, 2 spsk. olivenolie, salt og peber.
Kog kartoflerne, og lad dem køle af. Skær grønsagerne ud, og læg dem i et ildfast fad. Hæld lidt olie over dem. Bag dem i ovnen i cirka 45 minutter. ved 200 grader. Lad grønsagerne køle af. Bland ingredienserne til dressingen, og servér grønsager og kartofler sammen.
FRUGTSPYD
Frugtspyd med forskellige frugter, nelliker og mynte
Sæt frugtstykker i passende bidder på spyddet, og pynt med en lille blomst i enden. Pas på, at spyddet ikke bliver for tungt at holde for børnene.