Fredag: Fiskefrikadeller med rispilaf
Ingredienser:
Fiskefars:
400 g hakket torsk
1 æg
1 tsk. fiskesauce
1 finthakket grøn chili uden kerner
2 fintsnittede forårsløg
100 g hakkede rejer
½ bundt hakkede koriander
Rispilaf:
4 dl vilde ris blanding
100 g løg
2 fed knust hvidløg
½ spsk. olie
7 dl hønsebouillon
4 gulerødder i små tern
250 g champignoner i skiver
Havsalt og friskkværnet peber
½ bundt hakkede koriander
Sød chilisauce
Sådan gør du:
Rør hakket torsk sammen med æg og fiskesauce. Rør chili, forårsløg, rejer og koriander i farsen, og form den til små frikadeller med en teske. Steg frikadellerne i lidt olie ved jævn varme ca. 3 min. på hver side. Hold dem varme.
Skyl risene grundigt i koldt vand
Svits hakket løg og knust hvidløg i olie ved middelvarme til løgene er bløde. Tilsæt ris, svits 1 minut og kom hønsebouillon ved.
Lad risene koge 10 minutter for svag varme og under låg.
Tilsæt gulerødder og lad det koge 5 min.
Tilsæt champignoner og kog yderligere 5 min.
Smag til med salt og peber og drys med koriander og servér med sød chilisauce til.
Tilberedningstid: ca. 40 min
Energifordeling:
Protein 23 E %
Fedt 15 E %
Kulhydrat 62 E %