Fredag: Marokkansk gryde med grønt og lam

Ingredienser:

400 g lammekød i terninger

1 spsk olie

2 hakkede løg

30 g svesker uden sten, i små terninger

4 dl lammebouillon

1 tsk. gurkemeje

1 dl friskfresset appelsinsaft

1 tsk revet appelsinskal

½ tsk. stødt spidskommen

1 tsk. hakket frisk grøn chili

1 knsp. cayennepeber

250 g broccoli

3 gulerødder i skiver

150 g sukkerærter, nippes og skæres i 2-3 stykker

2 tsk. majsstivelse

½ dl vand

½ tsk. havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: 200 g bulgur og brød

Sådan gør du:

Kødet og løgene svitses i olie. Svesker, lammebouillon, gurkemeje, appelsinsaft, appelsinskal, spidskommen og chili tilsættes. Snurrer sammen i ca. 50 min.

Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger. Tilsættes sammen med gulerødderne. Snurrer med i 3 min. Sukkerærterne tilsættes. Mejsstivelse røres ud i vandet og røres i. Kog retten kort igennem. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: ca. 1 time og 15 min.

Energifordeling:

Protein 20,8 %

Fedt 27,3 %

Kulhydrat 51,8 %