Fredag: Marokkansk gryde med grønt og lam
Ingredienser:
400 g lammekød i terninger
1 spsk olie
2 hakkede løg
30 g svesker uden sten, i små terninger
4 dl lammebouillon
1 tsk. gurkemeje
1 dl friskfresset appelsinsaft
1 tsk revet appelsinskal
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. hakket frisk grøn chili
1 knsp. cayennepeber
250 g broccoli
3 gulerødder i skiver
150 g sukkerærter, nippes og skæres i 2-3 stykker
2 tsk. majsstivelse
½ dl vand
½ tsk. havsalt
Friskkværnet peber
Tilbehør: 200 g bulgur og brød
Sådan gør du:
Kødet og løgene svitses i olie. Svesker, lammebouillon, gurkemeje, appelsinsaft, appelsinskal, spidskommen og chili tilsættes. Snurrer sammen i ca. 50 min.
Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger. Tilsættes sammen med gulerødderne. Snurrer med i 3 min. Sukkerærterne tilsættes. Mejsstivelse røres ud i vandet og røres i. Kog retten kort igennem. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid: ca. 1 time og 15 min.
Energifordeling:
Protein 20,8 %
Fedt 27,3 %
Kulhydrat 51,8 %