Fredag: Lammecurry

Ingredienser:

1 spsk. rapsolie til stegnng

2 fint hakket løg

2 laurbærblade

8 sorte peberkorn

500 g lammekød i tern

5 fed knust hvidløg

2 fint hakketgrønne chilipebre, uden kamre og frø

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

Havsalt

1½ dl yoghurt naturel

2 ds flåede tomater

Tilbehør: jasminris og brød

Sådan gør du:

Varm olien op i en gryde og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt laurbærblade og peberkorn og steg dem i ½ min.

Tilsæt kød, hvidløg, chilipebre, gurkemeje, spidskommen og stødt koriander. Steg det 7 min.

Rør yoghurt i og rør til væden damper lidt ind. Tilsæt tomater. Læg låg på og lad det simre 40-50 min. til kødet er mørt. Drys med frisk koriander.

Server med jasminris og brød.

Tilberedningstid: godt 1 time

Energifordeling:

Protein 13,2 %

Fedt 33,4 %

Kulhydrat 53,4 %