Fredag: Lammecurry
Ingredienser:
1 spsk. rapsolie til stegnng
2 fint hakket løg
2 laurbærblade
8 sorte peberkorn
500 g lammekød i tern
5 fed knust hvidløg
2 fint hakketgrønne chilipebre, uden kamre og frø
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
Havsalt
1½ dl yoghurt naturel
2 ds flåede tomater
Tilbehør: jasminris og brød
Sådan gør du:
Varm olien op i en gryde og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt laurbærblade og peberkorn og steg dem i ½ min.
Tilsæt kød, hvidløg, chilipebre, gurkemeje, spidskommen og stødt koriander. Steg det 7 min.
Rør yoghurt i og rør til væden damper lidt ind. Tilsæt tomater. Læg låg på og lad det simre 40-50 min. til kødet er mørt. Drys med frisk koriander.
Server med jasminris og brød.
Tilberedningstid: godt 1 time
Energifordeling:
Protein 13,2 %
Fedt 33,4 %
Kulhydrat 53,4 %