Fredag: Italienske kødboller med sorte oliven

Ingredienser:

1 spsk olie

450 g hakket svinekød

2 spsk citronsaft

½ tsk salt

1 hakket løg

2 fed presset hvidløg

20 blade frisk citronmelisse

20 store sorte oliven

70 g konc. Tomatpure

5 dl vand

Havsalt

Friskkværnet peber

Tilbehør: pasta og brød

Sådan gør du:

Ælt kødet med citronsaft, salt, løg og hvidløg samt de smuldrede citronmelisseblade.

Tag stenene ud af halvdelen af olivenerne, hak dem let og bland dem i.

Form kødet til boller og brun dem på alle side i en gryde i olie. Bland vand og tomatpure og hæld det over.

Lad kødbollerne simre svagt ca. 15 min. Tilsæt de resterende oliven de sidste 2 min. smag til med salt og peber.

Tilberedningstid: ca. 30 min.

Energifordeling:

Protein 19,6 %

Fedt 32,1 %

Kulhydrat 48,3 %