Fredag: Oksebøffer med spidskommenkartofler

Ingredienser:

4 bøffer (f.eks. tykstegsfilet) á 125 g

1 spsk. smør

Havsalt

Friskkværnet peber

1½ dl oksebouillon

½ dl rødvin

Topping:

1 dl hakket bredbladet persille

2 fed finthakket hvidløg

2 spsk. ristede pinjekerner

1 spsk. revet citronskal

1 tsk. rapsolie

Spidskommen kartofler:

600 g nye små kartofler

2 spsk. hel spidskommen

4 spsk. olivenolie

1 spsk. havsalt

1 bakke feldsalat

400 g nye gulerødder i skiver

2 dl grønne ærter

Sådan gør du:

Rist spidskommen på en varm tør pande, til de afgiver aroma. Stød dem i en morter.

Vask og skrub de nye kartofler, skær dem i halve på langs.

Kom kartofler, spidskommen, olivenolie og havsalt i en skål og bland godt.

Læg kartoflerne i en bradepande med den flade side nedad. Bag i ovnen ved 200º i 30-40 min. Eller til kartoflerne er møre og sprøde.

Steg bøfferne efter hvor rød- eller rosastegt de ønskes. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et fad og hold det varmt. Kog panden af med rødvin og bouillon. Hæld skyen over kødet.

Kom 1 tsk. olie på panden og kom alle ingredienserne til toppingen på og rist dem kort.

Fordel på kødet og servér med spidskommenkartofler.

Energifordeling:

Protein 29,2 %

Fedt 31,4 %

Protein 37,8 %