Fredag: Oksebøffer med spidskommenkartofler
Ingredienser:
4 bøffer (f.eks. tykstegsfilet) á 125 g
1 spsk. smør
Havsalt
Friskkværnet peber
1½ dl oksebouillon
½ dl rødvin
Topping:
1 dl hakket bredbladet persille
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. ristede pinjekerner
1 spsk. revet citronskal
1 tsk. rapsolie
Spidskommen kartofler:
600 g nye små kartofler
2 spsk. hel spidskommen
4 spsk. olivenolie
1 spsk. havsalt
1 bakke feldsalat
400 g nye gulerødder i skiver
2 dl grønne ærter
Sådan gør du:
Rist spidskommen på en varm tør pande, til de afgiver aroma. Stød dem i en morter.
Vask og skrub de nye kartofler, skær dem i halve på langs.
Kom kartofler, spidskommen, olivenolie og havsalt i en skål og bland godt.
Læg kartoflerne i en bradepande med den flade side nedad. Bag i ovnen ved 200º i 30-40 min. Eller til kartoflerne er møre og sprøde.
Steg bøfferne efter hvor rød- eller rosastegt de ønskes. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et fad og hold det varmt. Kog panden af med rødvin og bouillon. Hæld skyen over kødet.
Kom 1 tsk. olie på panden og kom alle ingredienserne til toppingen på og rist dem kort.
Fordel på kødet og servér med spidskommenkartofler.
Energifordeling:
Protein 29,2 %
Fedt 31,4 %
Protein 37,8 %